Image pager avagy slideshow lapozó gombok

L.Tiny képe

Sziasztok! Próbálok csak akkor kérdezni, ha már teljesen kifogytam az ötletekből. Végigtúrtam a fórumot, de nem találtam amit keresek.

Készítenék egy slideshow-t Views Slideshow modullal. Ezt a leírást követtem (http://www.brightwebsitedesign.com/how-to-install-views-slideshow-module...), és addig el is jutottam, hogy a képek "szlájdsovolódnak" - hogy a klasszikust idézzem - címmel, szöveggel, linkkel... nagyon csodás!
A gondom az, hogy nem tudok képi lapozót, image pager-t csinálni. Nem tudom, ez-e a neve, de pl. ezeken az oldalakon is van: http://mno.hu/hirtv/, http://www.bp18.hu/, http://www.whitehouse.gov/ Azokra a kis pálcikákra, négyzetekre ill. - a fehérházas oldalnál - számokra gondolok, amikkel navigálni lehet a slide-ok között.

A kis gombokat megcsinálnám, csak az nem világos, hová kell hivatkozni velük.

Egyáltalán meg lehet ezt oldani a Views Slideshow modullal, vagy más (is) kell hozzá?

Köszönöm előre is a segítséget, ill. ha valahol van erről írás, akkor a linket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Itt leshetsz.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csakiistvan képe

Szerintem minta oldala eddig is volt, a drupal settings a kérdés. Nem teszi ki neki a pagert gondolom (megpróbáltam localban, nekem se tette ki hogy 1 2 3 stb)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

szantog képe

"A gondom az, hogy nem tudok képi lapozót"
Sorry, ebből az jött le, hogy sima lapozó megy.

Amúgy be kell kapcsolni a views_slideshow_cycle és a format settings alsó harmadában ott lesz a widgets között, hogy pager.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csakiistvan képe

ok, a folyamat nekem is megvolt, de azt ne teszi ki... Majd L.Tiny elmondja mi a baj pontosan

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

L.Tiny képe

Mindenek előtt köszönöm a válaszokat!

A felsofokon.hu is jó példa, pont ilyet szeretnék, csak a lapozó nem megy. Mármint ha engedélyezem a pager-t, akkor természetesen a lapozó ott van, de nekem nem az "1 2 3 Következő» Utolsó»»" formában kellene, hanem amilyenek itt a pöttyök. Persze ez egyedi dizájn kérdése...

Ahogy én idáig csináltam:
1. Létrehoztam egy Slideshow nevű tartalomtípust a megfelelő mezőkkel.
2. Létrehoztam egy Slideshow nevű block nézetet,a formátum slideshow, a mezőket engedélyeztem, a block nevét megadtam.
3. A block-ot a megfelelő régióba tettem, csak a főoldalon engedélyeztem.

Ezek után a Slideshow tartalomtípussal létrehoztam négy node-ot, amiben egy nagy kép van és egy cím, megfelelően pozicionálva. Ez a négy slide szépen váltja is egymást, csak a lapozót nem sikerült képként megjelenítenem. A kép alatt kis ikonokat értsetek, pálcikákat pöttyöket, tök mindegy...

Példa a www.sikermarketing.hu, talán nem gáz, ha épp a saját oldalamat pellengérezem:) Ideiglenesen engedélyeztem a lapozót, hogy lássátok, ez megy, de RONDA! Nem ilyen lovat szeretnék:)

0
0
L.Tiny képe

Most meg, hogy ott a pager, nem vált a slideshow... Nem keresem az okát, gondolom valami beállítási kérdés, de nem akarok kavarni, amíg nézitek. A lényeg, hogy eddig váltottak a képek.

0
0
csakiistvan képe

Ennyi? pöttyök kellenek? Hát akkor nézzed ezt akár http://www.felsofokon.hu/ és ott van css-ben minden.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

csakiistvan képe

"Példa a www.sikermarketing.hu, talán nem gáz, ha épp a saját oldalamat pellengérezem:) Ideiglenesen engedélyeztem a lapozót, hogy lássátok, ez megy, de RONDA! Nem ilyen lovat szeretnék:)"

mi ezen a ronda? narancs kockák vannak, mutass screent te mit látsz itt

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

L.Tiny képe

és most már valóban kezd összeállni a dolog! A pager-t előbb nem a Formátum-nál, hanem a Lapozó-nál állítottam be, ezért az blokkolta a szlájdolást. Szóval most alakul a dolog, de ha kész leszek leírom, mit hogyan csináltam, hátha valakinek hasznos lesz, Nekem az lett volna még reggel:))

Köszi, hogy foglalkoztatok a problémámmal!

0
0
L.Tiny képe

Megoldódott a pager-ügy! A lapozót szerintem a legegyszerűbben így lehet megcsinálni:

A Slideshow formátum beállításainál engedélyeztem az alsó lapozót. A css-be pedig ezt tettem:

.views-slideshow-pager-fields{position: relative; top:-30px; left:25px; height:20px; width:200px; z-index:100;}
.views_slideshow_pager_field_item{float:left; width:15px; height:15px; margin:0 5px; background-color:#c00; border:2px solid #FDA700;}
.views_slideshow_pager_field_item.active{float:left; width:15px; height:15px; margin:0 5px; background-color:#FDA700; border:2px solid #c00;}

Itt aztán szárnyalhat a fantázia, akár kis képet is meg lehet jeleníteni, de ez már smink... Az még mindig kérdés számomra, hogy a - jelen esetben - kis négyzetekbe hogyan lehetne sorszámot is írni, gondolom ennek is meg van a módja. Mint tudjuk a Drupal mindenre rávehető...:))

Köszönöm még egyszer mindenkinek!

0
0