CCK-s form

Anonymous képe

Üdv!

Az alapvető célom az lenne, hogy egy olyan megoldást találjak, amivel űrlapokat tehetek a portálra, amiker rendszeresen változtathatok. A kitöltött űrlapok adatainak adatbázisban kellene tárolódnia, amit aztán feldolgozhatok, vagy megjeleníthetek.

A webform modul sajnos nem akart működni (az lett volna a tökéletes), valamiért nem tudtam elmenteni a formokat, ha már mezőt is hozzáadtam.

Gondoltam, lesz ami lesz, megpróbálok CCK-val boldogulni, mert ha azzzal sikerül, akkor sok minden másra is jó lehet.

Na ebből látható, nem vagyok egy CCK mágus :)

Szóval fenn van a CCK és engedélyeztem is, stb. Létrehoztam egy tartalom típust, ami urlap_01 mondjuk. Benne a mezők, stb. Amikor új tartalmat akarok beküldeni, megjelenik a form.

Na ezzel van 2 bajom:

1. Van egy Cím mező, ami minden node-nál van, de ez itt nekem nem kellene, de nem tudom levakarni.

2. A form alján megjelennek a szokásos opciók (szerzői információk, közzétételi beállítások, stb) ami szintén nem kellene, de szintén nem tudom kikapcsolni.

A kérdés: van ezekre valami gyógyír, vagy eleve nem a CCK az én emberem?

(drupal 5.1 magyar, mai napig legfrisseb modulok)

Illyés Edit képe

Ha te vagy az admin, akkor a szokásos opciók neked mindenképpen meg fognak jelenni. Az egyes felhasználói csoportok tagjainak hozzáférését ezekhez az opciókhoz a Drupal részben beépítve szabályozza, részben pedig a 'Hozzáférés szabályozás' menüpont alatt állíthatók.

0
0
Anonymous képe

Nos aránylag sikerült létrehoznom a megfelelő űrlapot. Hogyan tudok hozzáférni azokhoz az adatokhoz, amiket a userek így beküldenek?

0
0
pp képe

1.) Egy "egyszerű'" sql lekérdezéssel közvetlenül az adatbázisból. Olvasdd végig a szálat!

2.) Adminisztráció-> Tartalmak adminisztrációja -> tartalom
itt pedig szűröd a megfelelő tartalom típust.

3.) View-s modullal. Ott ki tudod választani a nézet típusát (mondjuk táblázatos) és tudsz szűrni tartalom típusra.

Én továbbra is a webform-ot ajánlom, de ha már CCK, akkor állítsd be, hogy alapértelmezetten ne legyenek publikálva ezek a tartalmak, mert hiába nem linkelsz rájuk a node/x próbálgatással leszedhetőek lesznek.

pp

0
0
Anonymous képe

Köszi!

Megpróbálom ezeket.

Szerintem is a webform tuti lenne. Azzal az volt a baj, hogy amokir felvettem egy mezőt, és utánna a form beküldre vagy előnézetre, vagy újabb elem hozzáadására kattintottam, egyszerűen visszadobta a címoldalt, de közben fenn a címsorban továbbra is az admin felület linkje látható. Én úgy értelmeztem, hogy valami nincs a helyén, de miután mindent átnéztem, és nem jöttem rá, feladtam. A .org fórumon írtak hasonló problémákról, de senki nem tudott rá megoldást.

0
0
pp képe

Mikori webformod van? Nekem is voltak vele gondjaim 5.1 alatt, de a jelenlegi (1.2 március 5.)teljesen jól megy.

Mit jelent a legfrissebb? ugyen nem az 1.x-es verziót!

pp

0
0
Anonymous képe

A legutolsó verzió, amit kiadott a fejlesztő. 5.x-1.2

0
0