naptar

kissa képe

Sziasztok!
Egy szobafoglalos honlaphoz kene nekem egy olyan naptar, aminel a leheto legegyszerubben maualisan az admin at tudja szinezni azokat a napokat amikor foglalt a szoba, ennyi lenne a feladat. Mivel lehetne ezt megoldani a legegyszerubben? Calendar? Es hogy? :)
udv.
a.

hosszu.kalman képe

Az admin beküldi az eseményeket, beálltja hogy milyen időpontban lesznek és a calendar akkor foglalt lesz.

Van itt róla egy screencast, szerintem elég érthető és alaposan végignézed akkor sikerül majd beállítani:
http://www.drupaltherapy.com/node/76

0
0
kissa képe

Koszi! Azt hiszem ez menni fog, lehet, hogy mar csinaltam is hasonlot, de azt elfelejtettem mondani, hogy minden szobahoz kulon naptar kene, lehetoleg a hozza tartozo node-ba agyazva.
Ehhez lenne jo valamilyen tanacs, otlet....

0
0
york képe

A varazsszavak: views, argumentum, blokk

0
0
kissa képe

Koszi!
Probalom, probalom.... egy nagyon picit bovebben lehetne errol? :)
a.

0
0
york képe

Hol akadtal el?

Views argumentum a node, es a viewt egy blokkban jelenik meg az adott node oldalon.

0
0
kissa képe

..mar csak az a kerdes, hogy kell argumentummal osszekapcsolni a node-ot a view-ban? a masik kerdes nem annyira ide tartozik, de azt sem tudom, hogy kell elhelyezni a blokkot a nodeban...

0
0
aboros képe

szoba
(mezők kb)

  • szám
  • leírás
  • képek

foglalás
(mezők kb)

  • foglaló neve
  • időpont
  • megjegyzés
  • szoba - na ez egy nodereference mező ahol a szoba típusú nodeokra lehet hivatkozni

a nézetben ami egy szoba foglalási naptárát megjeleníti egy argumentum van, ami a szoba mező, provide default, node id from url. minden másban olyan mint egy sima naptár. egy blokkot állít elő, azt rakod a content régióba az admin/build/block oldalon.

ha gondolod és nem blokkot akarsz a szobánál, hanem fület, akkor meg page displayt állít elő a view, az útvonal node/%/foglalasok, akarsz menüpont is, menü tab, szülő already exists. és akkor amikor szoba node nezünk, lesz két fül, a megtekintés meg a foglalások.

lehet tovább is csavarni mert gyanús, hogy egy idő után az lesz, hogy egy bizonyos típusú szobából van 20.. :) tehát pl a 042 - 128 tartományban minden szobához ugyan azok a képek és leírás kell. akkor csavarodik majd a helyzet, dehát nincs lehetetlen, csak tehetetlen. régi magratheai közmondás. ;)

0
0

-
clear: both;

kissa képe

koszi a segitseget, mukodik! :)

0
0
aboros képe

csak az utókornak, tudod ;)

0
0

-
clear: both;

kissa képe

View-ban az argumentumok: tartalomazonosito ahogy mondtad + datum mezo -> kezdo datum (nalam a from es a to is kotelezo) igy a calendar csak azt az intervallumot jeleniti meg ami az adott node-ban be van allitva.
A fules megoldason meg gondolkozom, de ez a mondat meg nem vilagos:
"...nem blokkot akarsz a szobánál, hanem fület, akkor meg page displayt állít elő a view..."
Ezt be lehet allitani valahol, hogy mit allitson elo? Azt sejtem, hogy a fulhoz legalabb 2 nezet kellene, de ezen meg nem agyaltam.
Udv.
a.

0
0
szantog képe

Azt sejtem, hogy a fulhoz legalabb 2 nezet kellene, de ezen meg nem agyaltam.

Nem blokk típusú nézetet kell előállítanod, hanem oldal típusút, itt meg kell adni az oldal címét, aminek ha node/%/foglalasok-az állítasz meg, valamint a menüparaméterei között beállítod, hogy menü fül legyen, akkor a fület kapsz a tartalomoldalakon.

Mivel gondolom nem kell fül pl az oldal tartalomtípusokra, a nid argumentumot validálni kell, hogy csak a hotelszobákra legyen értelmezve az argumentum beállításainál.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kissa képe

...

0
0
kissa képe

Az lenne ezzel kapcsolatban a kovetkezo kerdesem, hogy megvan blokkba a naptaram, mutatja is a foglalt napokat, teljesen jo, de zavaro, hogy minden naphoz mukodik a link, ami egy ilyen esetben csak zavaro. Lehetseges linkteleniteni a naptarat (honap nezet)
a.

0
0
aboros képe

az adott mező beállításainál van, hogy linkeljen e vagy sem.

0
0

-
clear: both;

kissa képe

a calendar nezetben nincs ilyen mezo, ami a napokra vonatkozna, de lehet felreertettem valamit..
a.

0
0
kissa képe

olyat szeretnek elerni, mit a weblabor oldalan a naptar, sot ahol van esemeny oda se kene link..

0
0