Dokumentumok feltöltése - modul??

Anonymous képe

Sziasztok!

A következő feladat elé állítottak, s ...:
- van n+1 számú word dokumentum
- ezeket a honlap (Drupal 4.7.4) egy oldalán elérhetővé kellene tenni, oly módon, hogy legyen valami utalás a dokumentumra (pl. egy kis kép), legyen mellette egy kis leírás s ráadásul - ill. mindenek előtt - letölhető legyen (tehát pl. a kis képre kattintva induljon a letöltés).

Gondolom, hogy ez eddig még nem Drupal probléma ;-) ... viszont időnként újabb ilyen doksikat kellene feltölteni ... úgy hogy folytatása legyen a korábban feltöltött sorozatnak.

A kérdés: létezik-e valami olyan modul mint pl. az Acidfree a képalbumok készítéséhez, amivel megoldható volna ez a feladat? Vagy valami más megoldást tudtok-e javasolni?

Előre is kösz' minden ötletet!!!

Illyés Edit képe

A feladat egy részét a Drupal alapból megcsinálja. A node-ban leírod a .doc fájl jellemzőit, Upload modullal feltöltöd a hozzá a fájlt. A kilistázó oldalakon meg fog jelenni a szöveged bevezetője, plusz a link a csatolmányhoz. Sminkelgetéssel szépen lehet alakítani.

.doc fájlokból elvileg lehet jpeg-et generálni, én sose próbáltam.

0
0
Anonymous képe

Na ... ezt észrevehettem volna :-( - legalábbis ezt gondoltam előre.

Utána viszont ... mégsem megy a dolog:
- feltöltés OK.
- amikor viszont beküldöm az oldalt, akkor a köv. hibaüzenetet kapom:

"chmod() has been disabled for security reasons - /srv/ftp/***/***/includes/file.inc - 381. sor."

Aztán ha le akarom tölteni a doksit, akkor meg:

"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@*** and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log."

Ezzel valóban a szolgáltatom rendszergazdájához kell forduljak? Vagy esetleg van más megoldás is?

0
0
Hojtsy Gábor képe

A chmod letiltása mindenképpen az adott hoszt problémája, a rendszergazdához kellene fordulni.

0
0
kovee képe

Hali
Na erre fogtok most kiakadni h az ilyen minke kezd drupal-al de akkor is felteszem a kérdést h miaza node és h tok beleírni?
a segítséget előre is köszi
Lenne még egy segítségkérésem mégpedig az h h tudok olyan oldalt csinálni ahova bárki tölthet fel fájlokat és amik fel lettek töltve egyből elérhetőek is legyenek letöltésre.
Ismételt köszönet a segítségért
Üdv Kovee

0
0
bb.virgo képe

A node egy csomópont, az összes tartalom leírására szolgál az adatbázis {node} táblájában. Itt lehet megtalálni az összes tartalmat, amit egy node id -val (nid) egy cimkével (title) egy létrehozási idővel (created) lehet jellemezni. Ha például beküldesz egy oldal típusú tartalmat, az meg fog jelenni a node táblában és a type -ja 'page' lesz. Kap egy nid-et, ami unikum, ez után lehet hivatkozni rá egyértelműen. A kiegészítő táblákba (tartalomtípustól függően) kerül a többi információ.

A file feltöltést legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy az admin/modules oldalon bekapcsolod az upload modult, majd engedélyezed az admin/access oldalon mondjuk az oldal beküldését anonymous felhasználónak. Ezek után a látogatóid be tudnak küldeni cimkével, leírással és csatolmánnyal oldal típusú tartalmakat. Ha el akarod különíteni a többi típustól, szervezd taxonomy-ba (kategória).

0
0
kovee képe

Hali
erről a kategóriába rendezésről kérnék kis infot mert csináltam egy szótárat oldal típus megadásával már csak azt nem tudom h h csináljak neki egy menüpontot amire kattintva a joember egyszerűen fel tudja tölteni a filét.
Ismételten köszi előre is a helpet

0
0
bb.virgo képe

Lehet rosszul értelmezem, de egy menüpontot szeretnél, amire kattintva egy oldal típusú tartalmat tud beküldeni a látogató, ugye?
Ez esetben csinálj valahol egy menüt, vagy használd a primary links menüjét és adj hozzá egy menüpontot aminek a címe tetszőleges (pl ,,file feltöltés az oldalra'') és elérésnek add meg, hogy node/add/page. Ezt az admin/menu -nél tudod megtenni. Egyébként a navigáció blokk ha látszik az oldalon, ott ez alapból megvan (tartalom beküldése).
Ezek után a látogató csak rákattint erre a menüpontra, ad neki egy cimkét, egy leírást, kitallózza a feltöltendő állományt és beküldi. Érdemes figyelni még a beviteli formákra és a közzétételi beállításokra.

0
0
kovee képe

hali ez így már használhato lesz köszönöm a segítséget.
Amugy azt akartam megcsinálni h ne egész oldalt küdjön be a felhasználó hanem csak egy fájlt de így h egész oldalt küld be legalább le kell irnia h mit is töltött fel.
Annyi kérdésem lenne még h azt hol tudom kikapcsolni h ne kelljen nekem beállítanom h hol jelenjen meg a beküldött oldal anem ez automatikus legyen. mert azt a jogot nem szeretném megadni egy anonim usernek h bárhova elhelyezhesse a menürendszerben.
Mondjuk igy megint csak ellenőrizni tudom a tartalmat...
Kösz a segítséget mégegyszer, hasznos volt
Üdv Kovee

0
0
Illyés Edit képe

A menürendszerhez csak admin jogosultsággal lehet hozzáférni (hacsak nem engedélyezed a 'hozzáférés szabályozás' oldalon másoknak is). A tartalomtípusok alapbeállításait meglepő módon az /adminisztráció/beállítások/tartalom típusok oldalon tudod meghatározni. Itt megmondhatod, hogy pl. megjelenjen-e az oldal a címlapon.

0
0
Szergio képe

Nekem valami olyasmit kellene létrehoznom, hogy:
- egy oldalra több file-t is csatoljak
- minden filehez rövid magyarázatot is fűzzek

Ezt html-ben úgy csinálnám, hogy két oszlopból álló táblázat: egyikben a magyarázó szöveg, a másikban a link a file-kre.

Szimpatikus a Drupal csatolása ... de nem lehetn-e esetleg valahogy magyarázatot is fűzni hozza. (elviekben lehetne, hogy a file-nek "magyarázó" nevet adok, de ... hátha van/valaki tud elegánsabb megoldás is).

0
0
Illyés Edit képe

Az Upload modul majdnem így működik, csak be kell kapcsolnod a modulok oldalon. A 'Leírás' részben default értékként a csatolt fájl neve szerepel, ezt felülírhatod tetszőleges magyarázó szöveggel. Ez a szöveg lesz a link, amire kattintva letölthető a fájl.

Természetesen több állományt is csatolhatsz.

0
0
Szergio képe

Iggggggggggggeeeeeeeeeeeeeeen! Ez az!!! Kösz' szépen!

Esetleg még csak egy pici kérdés: van-e arra valamilyen lehetőség, hogy a feltöltött csatolmányok sorrendjét megváltoztassam? (így most időrendi sorrendbe kerülnek fel, de ha pl. azt szeretném, hogy egy később feltöltött doksi a sor elejére kerüljön?)

0
0
Illyés Edit képe

Nincs a csatolt fájlokhoz súlyozás, pedig nagyon jó lenne. Éppen mostanában gondolkoztam el ezen a Slideshow modul kapcsán, ami a csatolt fájlokat használja a diavetítés megjelenítéséhez, és a képek sorrendjének megváltoztatása elég macerás. De mivel az Upload alapmodul, ezért meghekkelni nem célszerű, legalábbis nekem annyit nem ér, hogy minden frissítéskor újra csináljam. Be lehet küldeni a feature request oldalon, lehetőleg megoldással (patch) együtt...;)

0
0
tiborg képe

Ez az upload szépen mukodik, de a következőt nem tudom megoldani:
több kategória kellene (mappa) amikben szintén vanna alkategóriák(almappák) és a feltöltő határozza meg, hogy hova tölti fel.
van 5letetek? köszi

0
0
uniquevisitor képe

enyém az előző post, csak nem voltam bejelentkezve, bocsi

0
0