Kép feltöltése saját számítógépről

jaunty képe

Szeretném, ha a blogbejegyzésekbe tudnék képet feltölteni a saját gépemről. Már egy ideje próbálgatom a különböző bejegyzésszerkesztőket, de nem találok megfelelőt. Az FCKeditor régen működött image assistal, de most már nem, a CKEeditor szintén nem.

Nekem egy olyan bejegyzés szerkesztő kellene, amiben vagy benne van ez a funkció vagy használható vele az image assist. Tud valaki ilyet? Köszönöm.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
dj képe

A CKEditor + IMCE biztosan működik.

0
0

Üdv!
Dudás József

gazsesz képe

YUI editorban is benne van.

0
0

Gazsesz

Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Geva képe

Beépíthető az Image Assist (és a drupalbreak is)
(4-es, 5-ös és 6-osban is ezt használtam, használom)
Telepítendő az image, img_assist és a wysiwyg modulok, a tinymce letöltését és telepítését már a wysiwyg diktálja, a sok-sok egyéb lehetőség között :-)

0
0
jaunty képe

Köszönöm mindenkinek.

A wysiwyg + CKeditor + image assist combinációval bármit csinálok nem működik. Az image assist létrehoz egy image tartalmat, de azt nem szúrja be az editorba.

Viszont a wysiwyg + CKeditor + wysiwyg IMCE API + IMCE kombináció tényleg működik, ahogy le van írva az IMCE project oldalon.

0
0
peri22 képe

Az FCKeditor-val is lehet csak be kell állíttani a readme.txt-szerint.
sites/all/modules/fckeditor/fckeditor/editor/filemanager/connectors/php/config.php
fájlban kell bekapcsolni és beállítani a feltöltést, majd utána az admin oldalon a jogosultságoknál be kell pipálni, hogy mely csoport tölthet fel. Utána az fckeditor profilnál kell beklikkelni, hogy lehessen. (de mindez részletesen le van írva a readme-ben)

0
0
m_eszti képe

Nekem az a problémám (FCKeditor + IMCE), hogy a szerkesztés oldalon gyönyörűen látszanak a képek, amiket beszúrtam, csak a mentés után az oldalon nem. De akármikor visszamegyek a szerkesztés oldalra, a kép ott van... Tehát elmenti, csak valami miatt az oldalon nem jeleníti meg. Van valakinek tippje, hogy miért lehet ez?

0
0
aksza képe

A tippünk az, hogy válasszad a beviteli formáknál a full html módot.

0
0
Balogh Zoltán képe

A szűrt HTML formában engedélyezzük inkább a szükséges img tagot. Lécci, lécci, biztonságosabb lesz az mindenkinek, és a világ újra megmenekült hála a Pindur Pandúroknak.

1
0
aksza képe

Ezen már volt több vita, alap beállításnál nem jelennek meg a formázások ha nem full html a beviteli forma, usereknek én sem engedélyezem, hogy így vigyenek be szöveget, de magamnak, miért ne?

0
0
Balogh Zoltán képe

Egy kisegérnek ne nyissuk ki a kétszárnyas nagykaput, hiszen befér az akkor is, ha résnyire nyitjuk a kisajtót és még a meleg is bennmarad. Én speciel egy szűz 6-os kezelésbe vételét avval kezdem, hogy a Full HTML beviteli formát az elsők között törlöm, mert egyszerűen nincs rá szükség. Mindamellett pár biztonsággal foglalkozó előadásban is szerepel, hogy ne használd a Full HTML beviteli formát, hacsak nem elengedhetetlen. A jelzett probléma esetén ez nem elengedhetetlen, de az viszont egy általános dolog, hogy a Filtered HTML-be minimum a p és az img tag felvétele illendő, ha WYSIWYG editor is játszik.

1
0
aksza képe

Tökéletes ahogy leírtad, nem is ezzel vitatkozom, de aki esetleg élete első képpel ellátott node-ját viszi fel adjuk már meg ezt az örömet, hogy lássa a képeit anélkül, hogy a beviteli formákat állítgatna, ha már maga a drupal oldalunk is így születik meg.

0
0
Balogh Zoltán képe

Te azt nem tudhatod, hogy a kérdező - és az utókorban a hozzászólásodat olvasók - hogyan és miképpen használják a WYSIWYG editort. Tehát az egy dolog, hogy Te nem engeded a Full HTML módot, viszont azt nem tudhatod, hogy a kérdezőnél nem-e esetleg az anonim vendégek is használhatják a WYSIWYG editort hozzászólás beküldésére elfogadás nélkül? És akkor vajon jó tanácsot adtál, vagy egy qrva nagy security hole-t építettél az illető honlapjába? Megéri az a 2 perc öröm?

0
0
aksza képe

Oké Zoltán, én vagyok a népellenség :-)

0
0
Balogh Zoltán képe

Nem arról van szó, hogy kimondottan Veled kötekednék, de mint előző hozzászólásomban írtam, a Te megoldásod veszélyes. És mint sok témában olvashatod, a drupal.hu fóruma lényegében egy tudásbázis, amit elég sokan olvasnak és majd a jövőben is olvasni fognak. És ebbe szerintem nem fér bele az, ha olyat tanácsol bárki, amely bizonyos helyzetekben roppant veszélyes lehet egy hozzá nem annyira értő számára. Csak ennyi, nem több. Peace...

1
0
m_eszti képe

Azért törölni szerintem túlzás, mert mi van, ha a kisegér után egy elefánt jön, de jogos, hogy ha nem muszáj ne használjunk olyat, ami nagy hibalehetőségeket rejt. De azért nem kell befalazni a nagykaput, mert aztán ha valami miatt mégis szükség van rá, akkor sokkal macerásabb a falat lebontani...
Mindenesetre asszem egy időre megjegyeztem, hogy a beviteli formákat rendesen meg kell adni legkésőbb a WYSIWYG telepítésekor....

0
0
Balogh Zoltán képe

Hány kattintás felvinni egy új, tetszőleges beviteli formát, ha arra szükség van? Tán 3? Az már csak hab a tortán, hogy ha több beviteli formára vagy jogosult, akkor minden textarea alatt ott virít a beviteli formát kiválasztó összezárt mezőcsoport, ami igaz kicsi, de helyet foglal. Ha csak 1 beviteli formád van, ez a "csík" meg sem jelenik, így az egy sokkal tisztább, szárazabb érzés.

0
0
kismocsy képe

Alap szabály: Azért van a smink hogy meghatárzoza az oldal és a tartalmak kinézetét.

Hozzátenném, hogy amúgyse az a jó gyakorlat ha a képeidet style vagy css-ből formázod vagy méretezed, a szövegekre is az az általánosan jónak gondolt feltevés, hogy a sminkhez tartozó css adja meg hogy mi hogyan nézzen ki.

A Full HTML ilyen értelemben egy a drupal community ellen elkövetett főben járó bűn, mivel lusta emberek rászoknak.

A random emberkék random html kódja ráadásul tart a nem valid felé a végtelen időben, avagy ahogyan a beküldött tartalom növekszik.

A képek méretezési problémájára pedig ott az imagecache. http://drupal.org/project/imagecache

0
0
m_eszti képe

Ááááááá..... Verem a fejem a falba... hát persze... Gondolom ti is hallottátok, hogy leesett a tantusz....
Köszi Pindur Pandur! :) Ezzel a hozzászólással tényleg megmentetted a világot (több problémám is megoldódott egyszerre :)).

0
0
Aspi képe

open wysiwyg // OpenWYSIWYG 6.x-1.0-rc1

0
0
hilycou képe

Fent van a fckeditor az imce és az imce-corp Csak hogyan
az említett readme nincs pedig a helyéről töltöttem le

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]