Szolgáltató kerestetik

Waldner képe

A topikot lezártam, kérlek ne nyissátok újra. - pp -

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek! Keresek egy megbízható, és viszonylag gyors tárhelyszolgáltatót. Már nézelődtem a neten, találtam is pár szimpatikus szolgáltatót, ha valamelyikről van tapasztalatotok, kérem osszátok meg! Vagy ha tudtok ajánlani olyat, ahol nagy, lehetőleg korlátlan az Sql adatbázis, a tárhely minimum 1 giga legyen, és évi kb. 15-ből jöjjön ki.
A követekzőket találtam:
https://megacp.com/compare_iworx.php
https://www.abrom.hu/cart.php?gid=28
http://www.infotechna.hu/linux_hosting.html
http://www.dima.hu/?gclid=COKQ7JGN7pgCFQdMtAodyi_A1g
http://www.farkasweb.hu/page.php?id=12
http://tarhelykeszito.hu/hc_tarhely_normal.php

Előre is köszi!

eMeLA képe

Nekem az összes oldalam a Farkasweb-nél van. Meg vagyok vele elégedve, és rendesen fut a Drupal.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

sgabe képe

átfutottam amiket kinéztél és én ezek közül egyiket sem ajánlanám, de ebben a kategóriában (gagyesztánirotyimindenholkorlátlanszázforintos) egyáltalán nem is nézelődnék

én a külföldi szolgáltatókra esküszöm, mint például a HostGator, de a hazaiaktól még meg merem említeni a Mobicomot vagy az Ultranetet is

0
0
dj képe

már mindet kipróbáltad és mind gagyi?

0
0

Üdv!
Dudás József

sgabe képe

nem is merném kipróbálni őket, erről lehetne vitatkozni, de részemről ez nem a próba cseresznye biznisz

0
0
dj képe

csodálkozom, ha 0 tapasztalattal mond valaki konkrét véleményt valamiről. Számomra az ilyen vélemény kb. annyi értékkel bír amennyi tapasztalat van mögötte.

Mielőtt bárki megkérdezné, egyik felsorolt szolgáltatóhoz sem fűz semmilyen gazdasági érdek, és veled sincs semmi bajom, csak érdekesnek találom.

0
0

Üdv!
Dudás József

sgabe képe

de mint írtam előzőleg, nem látom értelmét, hogy ezen vitatkozzunk: biztosan mindegyik kiváló szolgáltató, hajrá! :)

0
0
nevergone képe

Én a listából egyet ismerek, és ez alapján nem javaslom a többit sem. :S

Szerk.: Tévedtem, a megacp -t is ismerem, csak más területről, és az mondjuk elég megbízható és segítőkész volt.

0
0
thamas képe

A szolgáltatók többsége igen kevés technikai infót ad.

Az általad írt két magyar oldalára ránéztem (azért mert Te ajánlottad őket). Ők írnak részleteket.

A Mobicom saját bevallása szerint PHP-ből és MySQL-ből is 4.x verzióknál tart

Az Ultranet frissebb az infói alapján és pl. adatvisszaállítást is ígérnek (napi többszöri mentésből) ellenben van egy ilyen megjegyzésük:

PHP mail() függvény nem használható, helyette ajánljuk a phpMailer nevű programot

Ez Drupal esetén nem túl szerencsés, ugye?

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

sgabe képe

Mobicomnál kérésre használható PHP5 is, de az alapértelmezett beállítás a PHP4. A MySQL4 majd csak a Drupal 7.x megjelenésekor lesz probléma, de az még lehet egy év, plusz még egy, amíg az ember frissít (ugye ezt nem követik ilyen gyorsan a kiegészítő modulok), addig sok víz lefolyik még mindenhol.

Ultranetnél a phpMailer semmilyen problémát nem jelent: az egész annyit tesz, hogy csak és kizárólag authentikált csatornán keresztül lehet levelet küldeni, erre van az SMTP Authentication Support modul, ami pontosan a phpMailer osztályait használja a levélküldéshez.

0
0
tiwaz képe

http://tarhely.eu/uj_tarhely.php

1 GB kijön bruttó 15e/év alatt.
Csont nélkül futnak, semmi probléma.
Korrektek, rugalmasak, a support ha nem is 24/7 de általában 1 órán belül válaszolnak/intézkednek.

0
0
tiwaz képe

Még jobb: a csomag 2 GB, megszünetették azóta az 1 gigást. Néhány hónapja szerverleállás volt náluk néhány napig (vincseszter probléma) és kaptunk 2 GB plusz tárhelyet kárpótlásul, most az egyik tárhelyünk 4 gigás lett évi kb. 12ezerért.

0
0
kalmarr képe

www.hostmonster.com 15eFt/év és korlátlan minden (értsd szó szerint: KORLÁTLAN MINDEN!!!!). Ha gondolod segítek a regisztrálásban és a .hu domain bejegyzésben is!

KALMI

U.I.

Ha érdekel küldj privit, mert nem szeretnék feleselgessen reklámozni. Sajna kaptam érte megrovást :-(

0
0
tolmi képe

Csodálkozol rajta hogy meg lettél róva reklámozás miatt? :) Ez a portál nem a reklám helye. Itt azonban a válaszod releváns, ezért senki nem fog megróni.

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

joebacsi képe

A releváns reklám a legjobb reklám :)

0
0
tolmi képe

Ezen az oldalon egyelőre a fórum hozzászólásai nem használhatóak kéretlen reklám megjelenítésére. Amennyiben a témába vágó választ ad valaki az nem minősül reklámnak jelenleg a portálon, még akkor sem ha valamilyen szolgáltatásra vagy termékre utal benne (amelyért természetesen ő vállalja a felelősséget, nem a Drupal.hu szerkesztősége).

Amennyiben viszont valaki a Drupalhoz, szűkebb értelemben a Drupal magyarországi közösségéhez nem kapcsolódó témát hoz fel, esetleg mindenféle kérdés vagy kérés nélkül terméket vagy szolgáltatást népszerűsít, ellene lépéseket fogunk eszközölni.

Remélem így már pontosabb, hogy mi az amiért valaki kap az orrára vagy nem.

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

kalmarr képe

Akkor is segíteni akartam. Igaz benne maradt az affiliate link is :-).

0
0
aboros képe

remélem ez világos.
többen is ajánlottak már itt ilyen-olyan szolgáltatót, én is ajánlottam például többeknek már a site5ot, de valahogy egyszer se gondoltam, hogy ezt egy affiliate linkkel kéne, pedig van az is. hozzáállás kérdése.

(lehet ezér nem lesz soha kúhetesem:)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Ez pont ugyan úgy korlátlan, mint amire láttunk már sok példát. Vagyis a szolgáltató nem közli mi a korlát, hanem egyszer csak kapsz egy szép levelet, hogy na akkor lécci húzz innen. Adott esetben még a pénzedet is visszafizetik. Tehát tök "korrektek", mert nem tudják neked azt a szolgáltatást nyújtani amit Te elképzelsz ezért visszaadják a pénzed. A lényeg, hogy exponenciálisan növekvő látogatószámra számítva az üzleti modellben a hosztingra ennél egy picit nagyobb összeget kéne számolni. (mondjuk úgy százszorosa kiindulásnak.) Nem jól mutat a felfelé ívelő grafikonban egy szép nagy törés utáni elhalás... :D Persze ha tesztelni kell, vagy családi albumot működtetsz, esetleg egy kis cég honlapját vagy a gyerek osztályhonlapját, akkor egy ilyen szolgáltató tökéletesen megfelelő, sőt akár egy kisebb pár százas napi látogatottságú hírportál is elüzemelhet itt!

pp

0
0
James53 képe

Jogos a dolog, én használom a hostmonstert és valóban korlátlanként van feltüntetve pl az egy account-hoz rendelhető domainek száma.
Ami ha belegondolunk szinte bármely szolgáltatónál így van, persze a gyanútlan regisztrálók többsége ezt úgy értelmezi, hogy ingyen van :D az UNLIMITED és FREE az nem ugyan az, szóval ha a második domained akarod regisztrálni pár kattintás után egyből villog a 10 dolláros :)

Szóval oda kell figyeni , de a tárhely méret határát még nem sikerült megtalálnom, pedig rajta vagyok, szóval valószínű a tárhelymérethez feltüntetett UNLIMITED szócska itt helytálló, de ezen dolgok mellett még mindíg jó szolgáltatónak tartom, bár .hu-s domaint még nem irányítottam rá, alapból pedig egyszerűen ajogi dolgokból adódoan a hostmonster nem tud .HU-s domaint.

Azt azért merész következtetésnek vélem, hogy "kis cég honlapját vagy a gyerek osztályhonlapját, akkor egy ilyen szolgáltató tökéletesen megfelelő"
csak egy ellenpélda: Ryan Deiss, az USA egyik legnagyobb és legjobban fejlődő online marketing guruja is ezt a szolgáltatót használja, és az ő napi látogatottsága picit magasabb, szerintem mint bármelyikünk által valaha legyártott honlap napi látogatottsága itt Magyarországon.

üdv,

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

nevergone képe

Azt azért merész következtetésnek vélem, hogy "kis cég honlapját vagy a gyerek osztályhonlapját, akkor egy ilyen szolgáltató tökéletesen megfelelő"
csak egy ellenpélda: Ryan Deiss, az USA egyik legnagyobb és legjobban fejlődő online marketing guruja is ezt a szolgáltatót használja, és az ő napi látogatottsága picit magasabb, szerintem mint bármelyikünk által valaha legyártott honlap napi látogatottsága itt Magyarországon.

Ellenpéldának mutatnék itt egy cikket, amely ugyan nem Drupal, de jól mutatja, hogy a legtöbb esetben semmit sem tudhatsz a szolgáltatódról, jobbára csak a marketing-üzenetek alapján döntesz egyik vagy másik mellett. Aztán hogy odabent, a szolgáltatónál hogyan mennek a dolgok...

http://hup.hu/cikkek/20090222/backup_nelkul_mennyire_bizhatunk_meg_az_ad...

0
0
James53 képe

igaz, dehát én még eddig nem láttam olyan szolgáltatót, aki azt írta volna, ki a marketing-üzenetében, hogy "bármelyik pillanatban összeomolhatunk" :)

Így még ki nem próbálsz valamit fel is hívhatod a szolgáltatót, meg is nézheted a szerverszobáját, még magad kinem próbálod, addig valamilyen szinten kénytelen vagy ezekre a dolgokra hagyatkozni.

Persze havi egyszer én is mentek, merthát a mérnők nem megy addig a jégre, még nincs befagyva a tó aljáig :)

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

pp képe

Nem csak én mondom ezt, hanem ők is...

Olvassuk akkor el közösen a HostMonster felhasználási feltételeit. Tekerjünk arra a részre, ami leírja, hogy mit értenek korlátlan erőforráson és mi az amiről úgy gondolják nem az (7.02):

HostMonster.Com's service is designed to meet the typical needs of small business and home business website Subscribers in the United States. It is NOT intended to support the sustained demand of large enterprises, internationally based businesses, or non-typical applications better suited to a dedicated server.

Egy mondatban azt írják: kis cégek és otthonról dolgozók (home business talán...) részére tervezték a szolgáltatást és nem olyanoknak akik nagyvállalatok, nemzetközi üzletet bonyolítanak le vagy nem tipikus alkalmazást akarnak működtetni, amihez egy dedikált szerver jobb lenne.

Leírják ők is a két végletet és nem tudod, hogy mikor fogod azt átlépni. Holott egy üzletnél elengedhetetlenül szükséges lenne, hogy kalkulálni tudjál. Ezt nem tudsz. Olvasd végig az egész dokumentumot csak az van benne, hogy nem korlátlan, csak nem állítanak be korlátot. Ami azért nagy külnbség. Azt mondom korlátlan sörfogyasztás és amikor valaki a negyedik sörét elkezdi inni akkor már húzom a szám az ötödiket meg nem hozom ki, mert a korlátlan az nem azt jelenti, hogy akármennyi, hanem annyi amennyit meg tud egy átlagos ember inni. Lesz olyan hely ahol ez 3 és lesz olyan ahol ez 10 és lesz olyan hely ahol benyelik, ha 15 sört iszol és nem szólnak. (csak ha esetleg hozod a többi haverodat is akik szintén annyit isznak mint Te)

Simán lehet, hogy napi 15ezres találattal vígan elműködik náluk az oldalad. Lehet ha van még 20 olyan oldal náluk ami napi 50-100 látogatót szolgál csak ki a tervezett napi 1000 helyett. Akkor téged se fognak izélgetni. Azonban ha felzabálják a többiek is az egy főre tervezett erőforrást akkor neked se fognak adni és mint írják először áttesznek máshova aztán egy idő után kukáznak.

Ez olyan, mint amikor régen jártam az MHSZbe KRESZ tanfolyamra ami este tízig tartott. Szembe volt egy pékség ahova visszahozták az eladatlan lekváros fánkokat. Ezeket töredék áron megvehettük és két pofára zabálhattuk. Üzleti modellt azonban nehéz rá építeni, mert volt olyan, hogy minden fánkot eladtak, így egy se jutott nekünk.
Hasonló példa a konyhás a suliban akinek a gyereke mindig két pofára ette a sütit mert voltak sokan akik nem jöttek el ebédelni. Aztán volt olyan, hogy eljöttek és akkor is két pofára ette. Ezután kirúgták. Ez üzletnél azt jelenti, hogy a HM tönkremegy, amit nyílván nem akar.

Összefoglalva nem azt mondom, hogy a HM jó vagy nem jó szolgáltató, nem azt mondom, hogy egy akármilyen üzlet honlapja ne működne náluk nagyszerűen. Én azt mondom bizonytalan a helyzet mert nincs leírva, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe amikor menned kell. Ez üzleti szempontból nem a legjobb. Tehát simán lehet, hogy a közösség nagy része a legnagyobb megelégedéssel fogja évekig használni a szolgáltatását a cégnek. (bármelyiknek aki ilyen feltételekkel ad tárhelyet)

pp

0
0
sgabe képe

PP által írtakat megerősítendő hozzátenném, hogy például a HostGatornál hogyan működik a dolog. A lényeg nem az egyes szolgáltatások számában (hány adatbázis, hány ftp user, hány e-mail cím), hanem az azokat biztosító erőforrásokban van. Az említett szolgáltatónál is gyakorlatilag minden "korlátlan", azonban az erőforrások minden esetben végesek.

A szerveren egyszerre futó folyamatok száma maximum 25 lehet. A felhasznált CPU idő maximum 25% lehet 90 másodpercig. A memória használat szintén maximum 25% lehet. Az index nodeok (minden fájl kap egy indexet, ami azt az információt tartalmazza, hogy hol található meg a rendszerben) száma maximum 250.000 lehet, 50.000 felett már csak az adatbázisról készül biztonsági mentés. Egyszerre maximum 25 MySQL kapcsolat lehet (domainenként és adatbázis felhasználónként). Eddig a 6GB tárhelyhez 6000GB adatforgalom társult, de most látom, hogy azóta ezek is korlátlanok lettek. CPanelen keresztül ezekről folyamatosan tájékoztat a szolgáltató. Mindazonáltal ez azért egyáltalán nem kevés, ha mégis a szolgáltató felkínál valamilyen alternatívát.

A support úgy néz ki, hogy van live chat, ahova belépve 15-30 másodpercen belül csatlakozik egy ügyintéző, akinek felteheted a kérdéseidet vagy jelezheted a problémádat. Egyszerűbb dolgokat a chat operátorok is meg tudnak oldani, ha nem akkor elnézést kér és továbbit egy rendszer adminisztrátorhoz, akitől körülbelül 30 perc múlva kapsz egy üzenetet, hogy megoldotta a problémádat. Mindezt akár hazai, akár kinti idő szerint hajnali 3-kor gond nélkül megteheted. Ezen kívül van egy fórum és egy ticket system is, de mindegy melyiket használod én olyannal nem találkoztam, hogy 1-2 órán belül ne oldódott volna meg a probléma.

A szolgáltatások megrendelése úgy történik, hogy kiválasztod mit szeretnél, megadod a megfelelő paramétereket, Paypalon keresztül befizeted amit be kell és már használhatod is. Az egész körülbelül 3 perc. Ha nem tetszik 45 napon belül távozhatsz és visszafizetik az árát.

Akit érdekel, az itt olvashat részletes teszteket és véleményeket az összes szolgáltatásról és funkcióról.

0
0
kalmarr képe

Na jó igazatok van. Ha a google tartalmát szeretném tükrözni a web oldalon, akkor biztos szólnának, hogy nem kéne!
Szerintem "normális" használat mellett, ami nem rendkívüli, arra kitűnően alkalmas ez a szolgáltatás. Eddig nekem nem sikerült még elérnem. -Tegnap akartam ezt írni, de elmaradt a levél.

Reggelre kaptam is korlátozást! Ugyanis szinkronizáltam fileokat a sitera :(

Töröltették őket!

Amúgy továbbra is azt állítom, hogy jó ez a szolgáltatást. A Szinkornizálást másképpen kell megoldani. Pl: nem szabad mindent fel tenni csak ami nagyon fontos! Továbbá szerintem figyelni kell a file kiterjesztésre is.

KALMI

0
0
aboros képe

perpill kb 40giga mp3 dekkol egy mp3 könyvtárban és naponta csak dagad, de még egyszer se szóltak érte. kíváncsi vagyok fognak e, 100giga korlátot állítottam be a könyvtárnak. :)

0
0

-
clear: both;

hron84 képe

Latod, en peldaul nem tartom ezt jo lepesnek a szolgaltato reszereol.
Mi alapvetoen harom ok miatt vezetunk be musoron kivuli korlatot:
- Olyan jogvedett tartalom feltoltesekor, melynel egyertelmu, hogy a felhasznalo nem rendelkezik (rendelkezhet) a kiszolgalashoz valo joggal
- Ha olyan modon tolt fel, hogy az osszes savszelessegunket megeszi (ehhez kuzdeni kell azert...)
- Ha virusos anyag kerul fel tobb esetben is.

Egy normalis tartalomszolgaltatonak csak ezekben az esetekben jogos es indokolt az extra korlat bevezetese. Amennyiben a kvotat nem lepi at a felhasznalo, meg csak koze sincs ahhoz, mit es hogyan tolt fel az oldalara (mondjuk nalunk csak winscp hozzaferes van, ugyhogy sok lehetosege nincs, de akkor is).

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
Balogh Zoltán képe

Először én is a Hostgatorhoz mentem, aztán kaptam egy választ a 64M memory limitet firtató ticketemre:

Hello,

PHP has been configured to use the following settings on our shared and reseller servers:

safe mode = off
memory_limit = 64M MAXIMUM
max_execution_time = 30 MAXIMUM
post_max_size = 64M MAXIMUM
upload_max_filesize = 64M MAXIMUM
enable_dl = Off

The above settings either CANNOT be changed or cannot be exceeded on a shared and reseller account. These limits are set to prevent extremely high resource usage in shared environments. We have found that a majority of the PHP scripts will work within these limits, and the scripts that require more resources are best suited for a VPS or dedicated server. Dedicated servers and VPS can change and raise these settings to any value desired.

Itt sajnos elváltak az útjaink, midőn az első langcheck rögtön kiakadt fehér képernyővel. És kategórikus NEM, vagy fizesd a 10x-esét volt a válasz. De legalább lett belőle egy új kiadás, mely mindannyiunk hasznára válik.

Szerencsére van olyan szolgáltató ott is, ahol tényleg „unlimited” dolgok vannak, sőt magad írhatod pl. a php.ini-t is. A dedikált IP-re konnektelt SSH shell accessből ofkorsz. Nem vagyok saját magam ellensége, így a "memory_limit = 192M;" sort írtam csak bele, bár semmi nem gátolna meg egy nagyobb értékben. De egyszerűen nincs rá szükség.

Pont ma este írtam nekik, hogy a mysql max_allowed_packet értéke csak 1M, ami elég karcsú, a menü cache ezáltal meghala vala, és csak a superuser tudná ezt módosítani. Magyar szolgáltatókhoz szokva úgy gondoltam, hogy evvel úgyis el leszek hajtva a halál farkára, és miattam nem fogják feltúrni az egész mysql szervert, lásd hostgator. Ám levelemre fél órán belül a következő válasz érkezett:

Hello Zoltan,

Thank you for your email. We have adjusted the max_allowed_packet to be 32M.

Please let us know if we can do anything else for you.

16-ot kértem, a duplájára nyomták fel, azonnal. A tárhely pingje persze jóval nagyobb, 150-200ms, viszont az oldal generálási ideje kb. a tizede, mint sok hazai konkurrensnél, így összességében kb. 5-6x gyorsabban jönnek le az oldalak Amerikából, mint egy hazai "szolgáltatótól". Mert ők tényleg szolgáltatnak, és abból élnek, hogy én (mi) fizetünk érte. És ha nem jó, akkor átállítják wazze, hogy jó legyen.

Olyan 1 hete vagyunk kapcsolatban, napi 1-2 ticketem van, melyek pár órán belül orvosolva vannak. Teljesen más világ, nagyon le vagyok nyűgözve.

ui.: És itt kérek elnézést mindenkitől, mert a költözés közben a technika ördöge sajnos néhány magánjellegű bejegyzést is áthozott a honlapomról a drupal.hu-ra.

0
0
James53 képe

Igazad van szó se róla, de ez gyakorlatilag minden hasonszőrű szolgálatóra ráhúzható.
Volt olyan egy szolgáltatónál, hogy jelezték, hogy túl sok kéréssel fordulok hozzájuk, és fejezzem be, mert felbontják a szeződést, holott 24órás ügyfélszolgálat volt feltüntetve, mégse szerettek velem beszélgetni. :) A HM legalább felhívja a figyelmed, hogy bekerülhetsz a lomtárban, ami szerintem a magyarországi szolgáltatókra is igaz lehet, csak itt nem szólnak előre és szerződésbontással szankcionálnak.

A tényként kezeléssel kapcsolatban kiemelném, hogy mi hazai viszonylatokról beszélünk, és ami az USA-ban small business, az itthon már nem feltétlen.

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

kalmarr képe

Szia!

Meg lett a hostmonster határa. A szerződésben a file darab számot és a könyvtárak mennyiségét korlátozzák. 10.000 db körül :(.

0
0
Balogh Zoltán képe

ha valamelyikről van tapasztalatotok, kérem osszátok meg!

Van. Én a megacp ügyfele vagyok. Semmi gond nincs vele, bármilyen kérésem 1-2 órán belül orvosolva vagyon. A control panelen mindent be tudsz állítani, de szó szerint mindent (cron, multisite, domainjeid hová mutassanak, stb). Amit nem tudnál, azt nem is érdemes.

Korlátlan sql adatbázis... Hmmm, cakk-pakk azért bele kell férned a kiválasztott csomagba (adatbázisok, emil fiókok, tárhelyen tároltak, automatikus mentéseid, stb)

Mellesleg a tulaj a volt kollégám, és abszolút korrekt.

0
0
Waldner képe

Akkor már csak asszem 2 maradt, a Farkasweb és a Megacp.
Köszi szépen!

0
0
nevergone képe

öööö... Akkor a megacp-t javaslom, pont ezzel a kettővel volt tapasztalatom, és míg az utóbbi pozitív, az előbbi elég negatív. A részleteket inkább nem írnám le.

0
0
thamas képe

A MegaCp-nél van Interworx csomag hazai és külföldi szerveren.

Itthon klaszterban és suPHP, kint (Németo) nem klaszter és FastCGI módban a PHP. Más érdemi különbség nincs (OK, a kinti tárhely kétszer akkora, de ez most annyira nem érdekes...)

Mi az ami az egyik ill. a másik csomag ellen illetve mellett szólhat? (Magyarul: melyiket érdemes választani és miért?)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Balogh Zoltán képe

Mivel mint említettem, a volt kollégám a tulaj, kérdésedet továbbítottam.

0
0
Balogh Zoltán képe

A németországi ellen az szólhat esetleg, hogy a németeknél van a szerver, ezért minimálisan lassabb, illetve a klaszter hiánya. Más különbség nincs, mivel mindkét Interworx csomagnál (magyar-német) minőségi szerverek vannak a tárhelyek alatt.

0
0
pp képe

Nem lehetne ezt magánban? Most tényleg? Nem lehet elképzelni, hogy van még itt a fent nevezett pár tárhelyszolgáltatón kívül számos olyan cég aki nem csak hogy hosztinggal foglalkozik, hanem még ezerszer is többet tett a Drupal Közösségért. Nyílván nem direkt csinálod, de ez akkor is spam. Én pl nem kértem, hogy spammolj, aki kérte annak mehetett volna magánban. Ilyen egyszerű. Mint a kavics!

pp
(ha megjegyzésed van jöhet magánban!)

0
0
MGyHardSoft képe

Kedves pp!

Számodra ez lehet, hogy spam, de nekem, aki kezdőként most keresek tárhelyszolgáltatót, igazán hasznos volt átolvasnom. Tehát kérlek - így hónapok távlatából is - nézd el a többieknek, hogy olyanról írtak, ami téged nem érdekel.

Ugyan azt írod, hogy "Nem lehet elképzelni, hogy van még itt a fent nevezett pár tárhelyszolgáltatón kívül számos olyan cég aki nem csak hogy hosztinggal foglalkozik, hanem még ezerszer is többet tett a Drupal Közösségért.", de gondolom, az ellenkezőjét akartad sugallni (pont helyett a kérdőjel, nemde?). Ha így van, kiegészíthetnéd a listát az említett cégekkel. Lehet, hogy ez reklámnak is számíthat, de ha az embernek csak két hete van weboldala a saját gépén, és nem általában tárhelyszolgáltatót keres, hanem olyan helyet, ahol a Drupalja jól fut, minden információnak örül.

Az ilyen információk mindig jól jönnek, gondolom, nem én vagyok az utolsó, aki webhelyet fabrikál Drupallal.

Üdv: M. Gy.

0
0

Üdv: M. Gy.

pp képe

Tegye fel a kezét aki írt nekem, hogy ajánljak neki szolgáltatót és azt nem tettem meg? Magánban. Nem itt a listán. Ennyi. Ha Te is írsz neked is ajánlok, ha felteszed a kérdésed gondolom többen írnak majd neked magánban.

Ha megfigyeled egyébként én arra reagáltam, hogy itt thamas egy olyan szálat indított, ami tipikusan nem ide, hanem az adott szolgáltató support fórumába való. Ráadásul keresőbarátság szempontjából sem utolsó lenne ez, hisz a találatok az adott szolgáltató oldalára mutatnának. :P

pp

0
0
MGyHardSoft képe

Ha jól értem én ezt az internet-dolgot, egy fórumnak pont az a lényege, hogy többen látják a beírásokat, válaszolnak, és egyfajta kollektív bölcsesség alakulhat ki. A legnagyobb tiszteletem fenntartása mellett sem gondolom, hogy ezzel felér, ha Tőled vagy bárki mástól egyesével, magánban kapok információt.

thamas olyasmit kérdezett, ami bárkit (konkrétan engem is) érdekelhet, miszerint két technikai jellegű különbség mit jelent a Drupal futtatása szempontjából. Ezt persze meg lehet kérdezni azoktól a szolgáltatóktól, akik ilyesmit árulnak (több is van), kérdés, hogy nekik mennyi tapasztalatuk van és mennyire mernek felelősen válaszolni egy konkrét program - a Drupal - üzemeltetési kérdéseiben. A kérdésre itt a fórumon egészen más szemszögből kaphatunk választ (jött is válasz, amit nem teljesen értek, de ez már az én bajom).

0
0

Üdv: M. Gy.

pp képe

thamas egy konkrét szolgáltatóról kérdezett olyan dolgokat amit végül a szolgáltató válaszolt meg. Ez a kérdés nem ide való, hanem a szolgáltató support fórumára. A drupal.hu nem kíván különböző szolgáltatók support fóruma lenni.

thamas olyasmit kérdezett, ami bárkit (konkrétan engem is) érdekelhet, miszerint két technikai jellegű különbség mit jelent a Drupal futtatása szempontjából.

Kérlek fuss végig még egyszer a szálon amire reagáltam:
http://drupal.hu/forum/szolg%C3%A1ltat%C3%B3-kerestetik#comment-26644

Mutass rá arra miből vontad le azt a következtetést amit fent állítasz! Semmi köze ennek a Drupalhoz, ilyen kérdés abban a szálban amire reagáltam el se hangzott.

Később olvashatod thamas hozzászólását:
http://drupal.hu/forum/szolg%C3%A1ltat%C3%B3-kerestetik#comment-26675

Amiben felteszi úgy a kérdést ahogyan eredetileg kellett volna és kap is rá egy olyan választ amit kaphatott volna. Az általad és általam is favorizált tudásbázis építés működik.

Lécci ha nincs türelmed végigolvasni amit írok és értelmezni akkor kérlek csak a két hozzászólást vizsgáld meg:

Így ne:
http://drupal.hu/forum/szolg%C3%A1ltat%C3%B3-kerestetik#comment-26644

Így igen:
http://drupal.hu/forum/szolg%C3%A1ltat%C3%B3-kerestetik#comment-26675

Részemről téma itt lezárva.

pp

0
0
thamas képe

A szolgáltató nevét el is felejthetjük - elnézést, hogy leírtam!

Tehát a kérdés pontosítva:

A Drupal működése (teljesítménye v. bármi más) szempontjából számít-e, hogy klaszterezett vagy nem klaszterezett szerver szolgálja ki, illetve hogy FastCGI módú vagy suPHP háttere?

(Én annyit értettem meg a keresésem eredményéből, hogy a suPHP-val más a jogosultságkezelés a szerveren...)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Den képe

Ha a php 5.3 előtti, akkor fastcgi módban néhány header-t duplán küld ki, amitől elhasal a fastcgi process.

Egyébként a fastcgi nagy királyság, juzerként fut a php. Nincs variálás a www-data-val.

0
0
hron84 képe

Az mpm-itk mellett is userkent fut a php processz (ekhm, az apache beepulo), szoval ez nem erv a FastCGI mellett.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
ady képe

[Túl harcias lett elsőre, átírom]
Tapasztalat 1:
Dolgoztam olyan cégnél, ahol közel 300 ügyfél, 500 oldalát szolgáltuk ki, egyetlen döglődő PC-ről. Backup semmi nem volt, de még tükrözés is csak fizikai diszken belül. A vas kevés volt ennyi oldal alá, folyton nagy volt a load, elavult volt a rendszer (CentOS kevés-pont-valahány, PHP4, MySQL4), senki nem értett igazán a hoszting szoftverhez és egy szakképzetlen irodai dolgozó nyomogatta az admin felületet. Minden fejlesztési javaslatom anyagi okokból stop-ot kapott, az ügyfelek meg csak azt látták/hitték kívülről, hogy "minden rendben, csak annyi gondunk van mint mindenki másnak"! Elkerülhetetlen volt az összeomlás.
Mikor eljöttem, kb 2 hónap múlva be is következett, diszk-halál, katasztrófa. Csak egy 4 hónapos mentés volt, amit egyszer saját erőből csináltam egy mobilrackre, mert buherálni kellett a gépet. (Már nem dolgozom ott, kb annyi időt töltöttem ott, amíg sorba kiderültek ezek a turpisságok - nem rendszergazda voltam, de tanulságos).
Azt érezem viszont, ebből és az összes (más cégekkel való) együttműködési esetből kiindulva, hogy a magyar szolgáltatók jelentős része (nem tudom mekkora, de jelentős) elavult, romos rendszereken dolgozik, nem fejlődik, nem fektet be, nem forgat vissza, mert kell az ügyvezető terepjárójába a gázolaj. Vagy csak simán nem megy jól nekik.

A hoszting nagy felelősség, nem szabadna mindenféle jött-ment cégnek jelen lennie, ha nem is tiltás, de valamilyen minőségellenőrző rendszer/szervezet alapján szűrni lehetne a szolgáltatókat.

Tapasztalat 2:
Voltam ügyfele néhány nagyobb szolgáltatónak itthon, különböző munkáim által. Eddig 2-es alá az átlaguk. Ez azért szomorú, mert attól nagyok, hogy sok ügyfelük van, megy a szekér, sokan bízzák rájuk az adataikat. Ehhez képest se professzionalitást, se elkötelezettséget, se jó hozzáállást nem tapasztaltam. Az vam mint itthon általában: meglódul a bolt, és máris nem kell mosolyogni a vevőre, nem kell kielégíteni az igényeit, úgyis jön másik!
Az egyik, amelyiknél a saját oldalaim is vannak (nem mondom a nevét, ami visszafelé: ebolgataD), tök jó admin felülettel, de szörnyű hozzáállással lassan eléri, hogy elköltözzek onnan az összes oldalammal, és ügyfelemmel együtt. Egy alap mod_rewrite-ot nem tudnak (jól) beállítani 6 hónapja. Többször kaptam már meg a "Mit akarok én az egyéni igényeimmel, több ezer ügyfelük van, nem érnek rá velem foglalkozni!" mondatot telefonban, amitől a bicska nyílik ki... Ráadásul mióta jártam a szerverteremben és láttam, hogy több száz, girbe-gurba PC-re alapoznak, hát nem tudom... Mostanra senkinek nem ajánlanám!
Volt dolgom egy Kecskeméti székehelyű nagyobb szolgáltatóval, szintén fertelmes a hozzáállásuk! A rendszergazda úgy küldött el melegebb éghajlatra, amikor adatbázis dumpot kértem tőle, a phpMyAdmin szegényes beállításai miatt, hogy ihaj.
Aztán a magyarországi DNS 2-k 80%-át adó, és sok más cégnek szervert üzemeltető D-betűs jól ismert, és egyébként 3 fős cég operátora pedig arról győzött meg, amikor dolgom volt egy szerverrel náluk, hogy csoda, hogy még nem gyulladt ki az egész! Az arc csak annyira volt szétesve, hogy épeszű ember a gyerekét a közelébe nem engedné... De talán a kutyáját se.
Rendszeres, hogy amikor ügyfelek oldalait kell A-ból B-be költöztetni, domain-nel variálni, a szolgáltatók vagy nincsenek képben a munkájukat illetően, vagy egyszerűen csak bunkók, és nem akarnak dolgozni.

Nagyon rossz a kialakult képem a szolgáltatókról, persze lehet még csak én nem találkoztam normálissal. Tudom, hogy kicsi ország vagyunk, és tőkében nem tudjuk felvenni a versenyt egy amerikai szolgáltatóval, de szerintem egy csomó máson is múlik. Hozzáálláson, elsőként.

A marketing pedig egy remek dolog lenne, ha azok akiknek szakmájuk, nem értenék félre az első mondatnál, amikor megismerkednek vele! Marketing != Ki tud jobban hazudni!

Tud valaki jó szolgáltatót?

0
0
szantog képe

Nos, ha szabad ezt itt leírnom, én a Zurielnél vagyok. Első (és remélem utolsó) ilyen jellegű szolgáltatóm - tehát viszonyítási alapom nincs (azaz van, - a T-Online, amit még azelőtt lemondtam, mielőtt bekapcsolták volna - szörnyű.)
Mivel a webes dolgokhoz kevésbé értek, inkább az ügyfélszolgálaton keresztül tudom lemérni a dolgokat.
Mind technikai, mind az adminisztratív része teljesen korrekt, gyors, pontos. Egyszer még kóddal is segítettek, illetve megcsináltak olyan dolgokat, amit nekem kellett volna, de ahhoz még nem értettem.
Amikor elkezdtem Drupalt használni, egyből áttettek olyan szerverre, amin normálisan fut. Kb. napi 15-20 órát dolgozok az oldalon, számottevő performance esést nem tapasztaltam - bár még messze nincs terhelve az oldal.
A felületük Plesk - nem tudom mennyire számít jónak, nekem eddig annyi bajom volt az egésszel, hogy a hibalogokat macerás elérni.
Ja, és egy bajom van az ügyfélszolgálattal - sehogy nem bírom rávenni őket a tegeződésre. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

ady képe

Az előbbi postomban az említett admin rendszer (amihez nem értett senki igazán) a Plesk volt, amivel így sok dolgom/bajom volt. Én sok hiányosságát éreztem, de legfőképp az volt folyton az érzésem vele, hogy "ez így vagy úgy jobb lenne!" vagy "ezt miért nem lehet beállítani?". Ez részben normális, viszont egy szinten túl azt érezni, hogy nincs jól összerakva a rendszer. Sajnos összehasonlítási alapom nincs, pl cPanelt még nem használtam se admin se ügyfél oldalról. Viszont egy-két szolgáltató egyedi admin felületével volt dolgom. Amik általában elég jók és felhasználóbarátak, csak nyilván nincs annyi képesség bennük, mint egy ilyen általános rendszerekben. Pont ezt nehéz leadni a fent említett szolgáltatómnál, hogy megszoktam, hogy kényelmes, nem kell mindenért supportot hívogatni, aldomain, e-mail cím, alias, új db, új ftp, stb. Jó lenne egy szolgáltató, ami hasonló rugalmasságot ad, de megbízhatóbb!

0
0
hron84 képe

Van, amit nem lehet megoldani admin feluletbol, ezt tapasztalatbol mondom.
Peldaul egy uj db beallitasahoz max annyi segitseget lehet adni, hogy lehetoseged van egy requestet kuldeni az admin feluleten keresztul, es majd visszajeleznek, ha letrejott - ugyanis ehhez az adatbazishoz adminkent kell hozzaferni, plusz a db letrehozasa mellett meg jogokat is kell neked adni - ami szinten adminsztratori hozzaferest igenyel.

Nalunk is lehet par dolgot csinalni az admin feluletrol, illetve tervezem, hogy meg tobbet lehessen, de van, amire egyszeruen nem akarok kontroll lehetoseget adni az ugyfelnek.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
ady képe

Akkor megpróbálom összeszedni, mit várnék el egy szolgáltatótól, mind technikai, mind emberi (support) oldalról (teszem mindezt úgy, hogy ültem a másik oldalon, és akkor is ez lett volna a célom, ha én vagyok a döntéshozó). Lehet bővíteni a listát, vagy vitatkozni vele.

A szokásos négy kilences rendelkezésre állást, meg a többi techno-blablát most hagyjuk, az úgyis csak a hirdetés szövegében van úgy.

TECH:
- egy tárhelyhez korlátlan (vagy nem érezhetően korlátos) mennyiségű domaint kezelhessek
- akárhogy egymásra irányíthassam őket DNS szinten
- korlátlan (vagy nem érezhetően korlátos) aldomain minden domainhez
- www. előtagról is én dönthessek
- korlátlan (vagy n.é.k.) e-mail fiók
- korlátlan (vagy n.é.k.) alias, akár külső e-mail címre irányítással
- e-mail címek (fiókok vagy aliasok) aldomainnel is (pl: [email protected])
- PHP 4 és 5 választható - mondjuk domainenként (legjobb, ha ez is admin felületről)
- PHP 4-nél register globals = off (vagy állítható)
- MySQL 5.x, phpMyAdmin (esetleg egyéb adatbázis lehetősége, pl: PostgreSQL)
- mod_rewrite on (akár ki-, bekapcsolható), meg a többi szokásos akadály is variálható legyen
- htaccess lehetőség
- korlátlan (vagy n.é.k.) FTP hozzáférés
- korlátlan (vagy n.é.k.) cron job lehetőség, admin felületről
- értelmes webmail (vagy választható)
- egyéni hibaoldalak, statisztika, esetleg a befizetéseim, DOMAIN LEJÁRATOK!

SUPP:
- telefonos support - nem baj, ha nem szak ember ül a másik oldalon, de értse, mit szeretnék, és tudjon kapcsolni szakembert!
- ne küldjön el a fenébe, ha 100x hallott kérdést kap tőlem, nem én tettem fel előtte 99x!
- próbáljon segíteni, ne azt érezzem, hogy a munkaidő végét várja!
- e-mail support, lehetőleg 24h-n belül válaszoljon, és VÁLASZOLJON!! Legalább annyit, hogy "Még nem tudtuk megoldani, dolgozunk rajta"! Az sem baj, ha emberszabású ír...
- értesítések időben a domain vagy tárhely befizetésekről. Ha nem reagálnék (pl lenyelte az e-mailt a spamszűrő), legalább 2-3 nappal előbb telefonáljanak, vagy valami, hogy ne veszítsek domain-t!
- ne legyek "kis ügyfél"! Ha csak évi 15e Ft-ot fizetek nekik, az azt jelenti, hogy annyit enged meg a költségvetésem, nem azt, hogy hülyeségekre használom a tárhelyem!

A "nem érezhetően korlátos" nálam azt jelenti, hogy ha egy szolgáltató az 1GB-os csomagjához max 5 e-mail címet ad, vagy 2-5 adatbázist, akkor nem számol vele, hogy kis tárhelyigényű, de széles körben használt weboldalt, vagy több rendszert, alrendszert üzemeltetek. Nekünk így is 20-25 email címünk van és >5 adatbázis működik egyszerre. Simán ha csak több projekt fut egymás mellett, ha csak föl akarok dobni egy 6-os drupalt, hogy kipróbáljam, mit tud, akkor ne csússzak már bele korlátokba! Legyen mondjuk max 50 e-mail, vagy max 20 adatbázis, vagy max 10 FTP hozzáférés, de mégjobb, ha nem érzem, hogy korlátozva vagyok, csak finoman rám szólnak, amikor a 126. FTP hozzáférésemet csinálom.

0
0
leonidasz képe

És mindezt évi 10.000ért akarod? Mert ha ennyi mindent szeretnél azt meg is kell fizetni...
Vagy kiadnál több ezret havonta egy ilyen szolgáltatásért?

0
0
aboros képe

munkaeszköz ugyanis. ha tetszik elszámolható költség. pont mint a laptop amin dolgozom. a több ezret meg kicsit túlzás, $10.95/hóért kapom a fentieket, bár van benne olyan is, ami a fentibe nem is szerepel. bár telefonon még nem hívtam őket, de van online chat support is, akik percek alatt szoktak megoldani bármit.

hozzáállás kérdése. ingyenes/olcsó tárhelyet használsz mert kötél idegeid vannak, vagy inkább húsz helyett tizenöt sört iszol egy hónapban, de azt nyugodtan.

0
0

-
clear: both;

leonidasz képe

nagy a kereslet olyan tárhelyre ahol több domaint is el lehet helyezni? inkább azokat választják a weboldal tulajdonosok, vagy inkább az olyat ami éppen elég és olcsó.
Azért érdekel ennyire, mert én is szolgáltatok tárhelyet. Folyamatosan fejlesztjük a szervert és a szolgáltatásokat, ezért érdekel...

0
0
szantog képe

Részemről lenne.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

szerintem alap, hogy egy tárhelyen annyi domainem lehessen amennyit csak akarok. olyan helyre ahol nem így van már alapból nem mennék.

0
0

-
clear: both;

leonidasz képe

A héten lesz megújítva az oldalunk meg úgy minden, akkor így fogjuk kialakítani a csomagokat.
Köszönöm!

0
0
hron84 képe

Azt hiszem, par dolgot en is meg fogok valositani, bar nalunk ugy van, hogy 1 tarhely 1 vhost (ha ezt erted domain alatt), es ehhez lehet korlatlan alias-t rendelni, vagyis a domainenkent eltero tartalom szolgaltatasanak megoldasa a felhasznalo feladata.
A korlatlan e-mail cim erdekes kerdes. Attol fugg, meretben vagy szamban erted-e. Ugyanis altalaban a tarhelyszolgaltatok nem mindig keszulnek fel ipari e-mail szolgaltatasra (tehat mint pl. egy kimondottan e-mail szolgaltatassal foglalkozo szolgaltato).
A htaccess is erdekes kerdes. A reszemrol a rewrite es meg par dolog allithato, de nem minden, viszont keresre azonnal beallitjuk a vhost konfigban - amennyiben nem hulyeseget ker a felhasznalo.

Persze, mondjuk mi kis szolgaltatok vagyunk, raadasul nem reg indultunk, szoval van hova fejlodnunk. Mindazonaltal igyekszunk a felhasznalok kerdeseire azonnal, vagy kozel azonnal reagalni, e-mailben vagy telefonon.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
szeretember képe

Sziasztok!

Én a www.lepeselony.eu szolgáltatót használom. Teljesen rendben van minden. Tárhelyhez 1 domain ingyen és annyt rendelsz hozzá amennyit akarsz, az áraik is jók. És ha valami probléma merül fel akkor gyorsan reagálnak. Az sem elhanyagolandó, hogy akár előtelepítik a tetszőleges CMS rendszert is... szóval nézzetek utánna ha érdekes lehet..

0
0
kalmarr képe

A vitát kiegészíteném egy nagyon fontos dologgal, amire rájöttem a hostmonsternél az elérés. Sajnos M.O. messze van Amerikától és néha, nagyon belassulnak az elérése (esetenként elérhetetlenné válnak a dolgok). Így egy optimális hostingál az unlimiteden kívül figyelembe kell venni, hogy hol van!

Most ezt kezdem favorizálni: http://tarhely.eu/

Véleményekkel ezzel kapcsolatban vannak nektek?

KALMI

U.I.
Itt olyan szolgáltatást is biztosítanak, hogy 100%, lesz az elérés. Ezt hogyan lehet elérni?

http://tarhely.eu/egyedi_emelt_szintu_tarhely_szolgaltatasok.php

0
0
szantog képe

Hja, én gondoltam kipróbálom.. Beregisztráltam, és vártam a visszaigazoló emailt. Nem jött, írok nekik, hogy nem kaptam emailt a regisztrációról. Erre mindenképpen arról akartak meggyőzni, hogy küldjem már az sms-t. Mondom nekik emailt nem kaptam, amiben azt leírnák, hogy egyáltalán mit és hová küldjek sms-ben, erre megint az jött, hogy küldjek sms-t..
Szóval ad1, ha ilyen alapvető automatika, mint az emailküldés nem működik, ad2 és mindezt ráadásul értő emberi közreműködéssel sem sikerült megoldani, mi lesz, ha egyszer valódi problémával kellene hozzájuk fordulni?

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

zoodoo képe

Sziasztok!

Én a http://www.fiberhost.hu tárhely szolgáltatónál vagyok, nekem teljesen bevált. Árban jók (ez szubjektív tudom!), és a legfőbb, hogy rengeteget segítettek.

0
0