Drupal 5.3 frissítés óta nem jelenik meg a fórumban létrehozott új téma

Anonymous képe

Sziasztok! Lehet, hogy elbénáztam valamit, de a frissítés óta nem lehet új témát létrehozni a fórumban.
Amikor létrehozom a témát, a "Fórum téma beküldése" lapon nem jelenik meg az a kis doboz, amiben ki lehetne választani. hogy melyik fórumba küldöm. Létrejön a téma, meg is lehet nézni a tartalmak közt, de a fórum struktúrában nem jelenik meg.
Hozzászólást viszont lehet írni a már létező témákhoz.
Megpróbáltam felhasználói és admin jogosultsággal is, ugyanaz az eredmény...
További info:
Általam átbarkácsolt Garland CSS-t használok, de nem volt vele gond eddig.

Van valami ötletetek?

pp képe

Én megnézném azt, hogy az adminisztráció/tartalom kezelés/kategóriák résznél a fórum kategória milyen tartalom típusokhoz van hozzárendelve. Szerkesztés és ott látni fogod, hogy mely tartalom típusokhoz van hozzárendelve.
Valamint elképzelhető, hogy a forum.modul nem a meglévő Fórum szótárat használja, hanem létrehozott egy újat.

pp
(persze ha látnánk az oldalt, meg tudnánk, hogy milyen modulokat kapcsoltál be és telepítettél fel pluszba lehet előrébb jutnánk. Abból indultam ki, hogy az alap drupal-od van alap forum modullal és semmi egyéb külső modul nincs felrakva.)

0
0
Anonymous képe

Köszi a tippet, megnéztem de a fórum típusban van, úgyhogy sajnos más lehet a hiba. Ellenőriztem a taxonomy modul beállításait is, ott sem látok új szótárat az eddigieken kívül.

0
0
Anonymous képe

Itt találtam hasonló témájú eszmecserét: http://drupal.org/node/166300, de azt javasloják megoldásként, hogy újra kellene installálni a forum modult, ami pedig az eddigi hozzászólások elvesztésével járna...
Ha nem jön jobb ötlet, lehet, hogy végső elkeseredésemben megteszem én is ezt a lépést :-)
Segítség!

0
0
Anonymous képe

Jelentem, hogy a drupal.org-on írt megoldás működött. Szerencsére még nem volt sok hozzászólás a lapom fórumán, így kb. sikerült visszaállítani a törölt adatokat.
Szóval az volt a lényeg, hogy teljesen újra kellett installálni a fórom modult, tehát a modulok adminisztrációjánál felül levő "eltávolítás" gombot kellett használni, nem volt elég a sima kikapcsolás és újraindítás.
Remélem ez segít azoknak, akiknek hasonló problémája keletkezett az 5.3-asra frissítés közben.

0
0
vili képe

Nálam ma ugyanez a probléma fordult elő, pedig nem is frissítettem előtte.
Annyi történt, hogy amikor annak idején elindítottam az oldalam, kipróbáltam a Fórum modult is, de mivel nem nagyon volt látogatottság, ezért kikapcsoltam.

Most, néhány hónappal utána visszakapcsoltam a modult (Drupal v5.2), létrehoztam a fórumokat, de a kipróbálás során ugyanabba a problémába ütköztem, mint a témaindító. Nem jelentek meg a létrehozott fórumtémák és hiányzott a kis legördülő menü is létrehozáskor, amiben ki kell választani a fórumot, ahová a témát felvenni szándékozom.

Ez a topic aztán segített, de kellett hozzá a hivatkozott angol nyelvű is, mivel ott szerepel az a plusz infó, ami nélkül nem sikerült elhárítani a hibát!
Nem volt ugyanis elég a Forum modult kikapcsolni, eltávolítani és újratelepíteni, hanem az Adminisztráció -> Tartalom kezelés -> Kategóriák résznél a Fórumhoz tartozó szótárat is törölni kellett, mert enélkül önmagában a reinstall nem segített!

bye:vili
www.kekhalal.net

0
0

bye:vili
www.kekhalal.net

Gabor képe

Nagyon hasonló az én esetem is. Kipróbáltam a Fórum modult. Létrehoztam egy témát, és egy postot próbából. Nem igazán tetszett. Kikapcsoltam, uninstaláltam és töröltem utána a szótárat kézzel, mert azt nem csináltam meg az uninstall. Ellenőriztem a variable táblából, node type táblából ... kitörölte a rá vonatkozó sorokat.

Aztán most újra neki akartam gyűrközni. Újra engedélyeztem a modult. Létrehoztam egy új Fórumot. Létrejött újra a szótár tábla, hozzá van rendelve a forum node type. Ha új fórum témákat hozok létre beleteszi a szótár táblába. Ha be akarok küldeni hozzászólást a kategóriáknál ott vannak szépen a fórum témák és az a default amiből indítotm a postot. Beküldöm a postot, de mégse jelenik meg a fórumban és akkor sem, ha a kategóriák felöl megyek rá. Onnan nézve sincsenek a fórum szótár elemhez társított node-ok. Pedig Ha direktbe a postot nyitom meg szerkesztésre ott van a fórum társítás.

Tehát elvileg ott van posttársítva, megvan a fórum struktúra, amit lekövetnek a kategóriákban a fórum szótárban a témák a fórumban mégsem látszanak :(

Nem tudom hol keveredik el a dolog. Hiába a teljes uninstall / reinstall :(

Ja bocsánat, Drupal 5.15 a verzió ...

0
0
nevergone képe

Kérlek indíts a kérdésednek új témát (ha ügyes vagy, ide belinkeled az új téma helyét), amelyben további adatokat adsz meg!

0
0
Gabor képe

megtettem

0
0