Magyarországi Drupal Konferencia 2008

pp képe

Sziasztok!

Mivel idén Magyarországon lesz a nemzetközi DrupalCon ezért kérdés, hogy van-e rá igény, hogy szervezzünk egy magyarországi konferenciát?

Várhatóan október végén lenne egy egynapos rendezvény.

pp

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Persze, hogy lenne :-)

0
0

Nagy Gusztáv

szikar képe

Mivel én sajnos a DrupalCon-ra nem tudok elmenni, ezért nagyon örülnék egy ősszel rendezendő konferenciának is.

0
0
aboros képe

szerintem is legyen mindenképpen!
osszad ki a feladatokat mester! ;)

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

asrob képe

Szivesen mennék én is, remélem belefér az időmbe, legalább ott leszek végre az egyik hazai drupal összejövetelen. Remélem Drupalcon is nagyszerű lesz :)

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

aries képe

+1 . Szerintem érdemes lenne késő őszre (november) tenni, még a karácsonyi hajrá előttre. Addigra talán már befutnak a nagyobb modulok D6-os verziói is és a DrupalCon is lecsengett már.

0
0
nevergone képe

Igazad van, plusz már lehet valamit kapisgálni a Drupal 7.0 -ról. :)

0
0
gyuri2012 képe

Engem is érdekelne...., szerintem legyen! :)
DrupalCon pedig nem, mivel nem tudok annyira angolul, hogy ezen nyelven hallgassak előadást.

0
0
gergely képe

ofkoz jolenne, akar meg segiteni is tudnek ha kene valamit :)

muszaj offolnom, de a kovetkezo dug ideje elvileg a drupalconra esne, szegeden lesz a kovetkezo dug, lesz-e, vagy pesten a szokott helyen? :)
/off

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Webappz képe

Szerintem kár lenne, ha megszakítanánk ezt a jó sorozatot, ezért +2 :-)

0
0

Páldi Zoltán

thamas képe

Legyen! A con-ra én sem tudok menni, erre talán lenne esélyem...

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Paal képe

Én is mennék!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Sziasztok!

Nem hivatalos bejelentés, az itt látható időpont csak tervezet!

Előre láthatólag november 15.-én lesz a konferencia. Azt kérdezném, hogy tud-e valaki valami olyanról ami miatt ezen a napon nem lenne érdemes megszervezi a rendezvényt?

(tudom tudom új téma legyen új téma, de ez itt most nem lesz mert ez pont egy ilyen dumálós topic nem pedig probléma megoldós;))

0
0
Nagy Gusztáv képe

Nekem nagyon sürgős, hogy tudjam az időpontot.

0
0

Nagy Gusztáv

Webappz képe

Nekem eddig teljesen jó az időpont, remélem nem jön közbe semmi.

0
0

Páldi Zoltán

york képe

Nov. 15 tokeletes.

0
0
pp képe

arra gondoltam, hogy a Drupalcon-hoz hasonlóan lehetne valamilyen közös kockulást tartani. Vagy a konf napján vagy másnapján vagy a megelőző napon. Fordítás, programozás, code4beer este egy szórakozóhelyen?

pp

0
0
gergely képe

aboros ircen amugy is felvetette, hogyha mar drupal.org redesign van akkor mi is csinalhatnank valami ilyesmit :) (no nem mintha nekem spec nem tetszene a mostani)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

aries képe

Én egy gépteremre voksolok, mert úgy nem kell notebookot csak emiatt hurcolni.

0
0
pp képe

ha tudsz olyan géptermet, ahol a gépekre a kedvenc szoftvereim fel vannak installálva és megfelelően beállítva, akkor szólj :D.

Én inkább cipelem.

pp

0
0
tolmi képe

Benne vagyok! :) Segíteni nem tudok, max előadni ha lesz rá igény (kőkemény Drupalos témával :P ).

0
0

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

alippai képe

én is elmennék

0
0

Lippai Ádám
young element

nevergone képe

Egyértelműen jó ötletnek találom, azonban érdemes lehet figyelembe venni, hogy nincs túl sok olyan PHP -hez értő egyén, aki boldogul a Drupal fejlesztői felületével és szemléletmódjával is.
Viszont hasznos lenne egy fordító-alkalom, amelybe azok is bekapcsolódhatnak távolról, akik személyesen nem tudnak jelen lenni. Bár a Drupal 6 fordítása kész, és a Drupal 7 még jóideig nem jöhet szóba, viszont van elég sok külső modul, melyet sokan használnak előszeretettel, ilyen pl. a Views, CCK, Pathauto. Ezekhez érdemes lenne elkészíteni (vagy aktualizálni) a magyar nyelvű fordításokat, és már most szólok, hogy nem kell hozzá profi angoltudás, hiszen nem irodalmi szövegről van szó, egy közepes szint is bőven megteszi. Mondjuk az sem árt, ha utána ezek a fordítások karban is lesznek tartva.
Persze, ha elég sok jelentkező lesz, mehet akár egyszerre is a kettő. Ha valaki mégis programozni szeretne, akkor célszerű lenne olyan dolgot választani, amely eléggé magyar-specifikus, ezért más programozóktól nem valószínű a megoldása (ilyen volt pl. Drupal 5 -höz a Hungarian local functionality).
A helyet pedig érdemes lenne úgy megválasztani, hogy technikailag elég jól felszerelt (vagy felszerelhető) legyen, pl. WIFI-hálózat.
Szerk.: Ha úgy alakul, vagy kevés a jelentkező, már az is nagy segítség lenne, ha rendbe lehetne szedni és aktualizálni, kibővíteni a magyar nyelvű kézikönyvet. Ehhez szintén tudnának csatlakozni "külső munkatársak". :)

0
0
pp képe

A DrupalCon-on leültem Pasqualle-al és Ő elmagyarázta nekem, hogy mi-hogyan a drupal.org közösségben. Hogyan lehet segíteni, mik azok az issue-k, mik a hozzájuk kapcsolódó fogalmak és még száz praktikus dolgot. Felvetettem és legnagyobb örömömre elvállalt egy előadást a konferencián. Egy ilyen előadást nagyszerűen kiegészítene egy gyakorlati bevésős workshop, ezért gondoltam erre én elsősorban. Természetesen az általad felvetett ötletek is nagyszerűek, azonban felhívnám mindenki figyelmét, hogy a drupal.org munkájának segítése nem igényel feltétlen programozói tudást. A plussz skillek hamar felszedhetőek. Semmi mást nem kell tenni, mint elolvasni az issue-t a rá érkezet patch-et alkalmazni egy frissen letöltött Drupal-on és nézni, hogy javítja-e a hibát. Ehhez kb két cvs parancsot kell ismerni. Nem kell a kódhoz érteni, csak kattintgatni.

pp

0
0
nevergone képe

Nagyon jó ötlet, úgy emlékszem, hogy a tavalyi konferencián chx előadásának is ez lett volna a vége, csak már nem jutott rá idő. Örülök, hogy most megvalósul. :)

0
0
sajt képe

Egy szeptember 1.-jei hírhez augusztus 11.-ei hozzászólás :)

Egyébként engem is érdekel, mert sajnos nem tudtam ott lenni a Con-on :(

0
0
gyurex képe

Nincs ezen semmi érdekes;)
A téridő meggőrbitése elméletileg lehetséges, csak kell hozzá egy fénysebességnél gyorsabb szerver, és ami elengedhetetlen az a Drupal, enélkül még a NASA sem menne semmire.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Mivel a honlapra kerülő hírek idő szerint jelennek meg, ahhoz, hogy ne a harmadik oldalra kerüljön ki egy *később* promotált hír, csak meg kell változtatni a dátumát. Ez van.

0
0
Docsoman képe

Ez magyarul lenne, vagy angolul?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Magyarul.

0
0
Rico képe

Sziasztok!

Ott voltam a DrupalConon, és kicsit hiányzott hogy a magyarokkal jobban megismerkedjek, például tetszett volna egy magyar BoF (persze én is tehetek arról, hogy nem volt).

Szóval mivel szeretnélek titeket személyesen is jobban megismerni, és mert még jobban megszerettem a Drupalt, ezúttal a közösségi oldaláról, örülnék ha lenne egy egynapos összejövetel.

Viszont nekem kizárólag vasárnapon lenne jó.
Emiatt persze lehet bármikor :)

Fülöp Richárd

0
0
gdavid képe

persze, mindenkeppen. jo lenne latni a 7-es varhato ujdonsagait is...

0
0
aries képe

A 7-es és a híd túl messze van... Vmikor januárban lesz a feature freeze, aminek a dátuma szintén nincs kőbe vésve. Viszont van jópár újdonság külön modulva pakolva (pl. handler.module), ami megérne egy mondókát.

0
0
edgarpe képe

Nov 15. teljesen jó. Valszeg nem is egyedül jövök majd.

0
0
VargAtom képe

Szerintem is jó ötlet.

Mennék

0
0

VargAtom

aboros képe

beírnám a naptáramba már ezt valahova.. nade akkor hova is?
meg mit lehet/kell segíteni?

0
0

-
clear: both;