tmp hiba

Anonymous képe

Sziasztok

Az lenne a nagy gondom, hogy sajnos a szolgaltato ahol fent van a honlapom biztonsagi okok miatt nem engedelyezi a /tmp konyvtar hasznalata. Hogyan lehetne ezt a hibát kiküszöbölni. A problema a localizacio soran jon ki a kovetkezo hibaval.
warning: fopen(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/php3dpx9h) is not within the allowed path(s): (/home) in /home/webroot/config/zool/includes/locale.inc on line 272.

warning: fopen(/tmp/php3dpx9h): failed to open stream: Operation not permitted in /home/webroot/config/zool/includes/locale.inc on line 272.

warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/webroot/config/zool/includes/common.inc:406) in /home/webroot/config/zool/includes/common.inc on line 217.

Koszonom elore is.. bye pt|Zool

yaanno képe

Az admin/settings menüpontban megadhatsz más könyvtárnevet is (a tmp és temp könyvtárakat nem szeretik ha piszkálod). Példa: /home/webroot/config/zool/pimpa ugyanígy megteszi. Nekem például itthon a windowson futó drupal elfogadja: f:\\apachefriends\xampp\htdocs\drupal\pimpa

Sok sikert

0
0
Sulugy képe

Hali !

Én is belefutottam abba a hibába hogy a szolgáltató nem enged a /tmp-be irni...

A fenti ötlet alapján a Adminisztráció -> Webhely beállítása --> Filerendszer pontban ( röviden : ?q=admin/settings/file-system ) beállítható az adott könytár.

Viszont akkor ezt hol érdemes elhelyezni ?

Ez most nálam a "kuka" (gyökér per nélkül), és persze az ftp-vel létrehoztam a saját webhelyemen a "kuka" nevű mappát.
Csak most ugyebár aki beirja a www.pelda.hu/kuka/ címet az belelát...

0
0
Désiré képe

Állítsd át a mappa jogosultságait, hogy ne nézhessék meg mások.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

chx képe

Ő az Ultrawebről írt, de pontosan ezt a problémát elmagyarázta szépen, a releváns rész így kezdődik:

A fordítási állomány feltöltésekor open_basedir hibát kapunk,
0
0
Anonymous képe

Köszönöm .. Sikerült.:)

bye pt|Zool

0
0
Anonymous képe

erre jo az is, ha csak atnevezem a po-t txt-re...

mindenesetre nem tudom miert nem hasznalja a megadott tmp helyemet :-/

hiaba irom bele file.inc -be
define('FILE_DIRECTORY_TEMP', IS_WINDOWS ? 'c:\\windows\\temp' : '/home/ftp/username/public_html/drupal/tmp'); amire 777 jogot adtam,
megsem megy mondjuk a themes->configure -ben a logo feltoltes (gifet probaltam)

Temporary directory: -t is megadtam a settingsben...

warning: rename() [function.rename]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1012 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/ftp/username/public_html/drupal/includes/file.inc on line 159.

valakinek otlete?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Hiába próbáltam nyomatni az ezt javító patchet, a fordítás feltöltés nem open_basedir barát. Mivel a feltöltés korábban történik meg, mint hogy a PHP kód lefusson, a PHP-ben megadott beállítások nem érnek semmit.

Ezt a patchet kell támogatni sok erős szóval.

0
0
Anonymous képe

Sziasztok!

Drupal 5.1 alatt ugyanebbe a problémába ütköztem, hiába adom meg az átmeneti könyvtárat az admin oldalon, nem veszi figyelembe, mindenképpen a /tmp könyvtárba akar írni. De honnan veszi ezt? Vagy miért erölteti enniyre? Mit tudnék tenni, hogy az általam megadott mappát használja? Ezt a patch jó hozzá? És ha igen, hogyan kell alkalmazni? És És ... :) Szóval csak ennyi a kérdésem.

0
0