FCKeditor probléma

nonka képe

Localhostra telepítettem Drupal5.7-es verzióját tanulás céljából.

Az FCKeditor modul telepítése után a tartalom beküldés szöveg mezője egyszerűen eltűnt, a kurzorral még oda tudok lépni, de a billentyűzetre nem reagál, nem látszik a képernyőn az editor panelja.
Ugyanez az eredmény akkor is, ha a legfrissebb verziókat töltöm fel, és akkor is, ha Nagy Gusztáv oldaláról (köszönöm:) töltöm a módosított változatokat.
Mivel hibaüzenetet nem küld, szerintem a telepítéssel minden ok. Arra gondoltam, hogy a gépemen van olyan beállítás (Firefox), ami megakadályozza, hogy lássam az editor panelját?
(Kérlek Titeket, a válaszoknál vegyétek figyelembe, hogy csak egy könyvelő vagyok. Köszönöm)

Nagy Gusztáv képe

távolról megválaszolni.

A böngésző állapotsorán van valamilyen Javascript hibára utaló jel?

0
0

Nagy Gusztáv

nonka képe

hibajelzés. csak azt tudnám, hogy ez most jó-e vagy sem:)

0
0

Kicsi vagyok, szőke vagyok:)
Jeligém: csak türelmesek válaszát várom

Pasqualle képe

tippek
1. ha tobb kiegeszito modult is hasznalsz probald meg oket kikapcsolni. ha megszunne a problema akkor egyesevel visszakapcsolni, es rajonni, hogy melyik okozza a problemat..
2. firefox cache-t torolni
3. ujratolteni (refresh) az oldalt parszor
4. kiprobalni explorerben

0
0
nonka képe

végigpróbáltam, még mindig nem működik.
Valami más ötlet, esetleg?

0
0

Kicsi vagyok, szőke vagyok:)
Jeligém: csak türelmesek válaszát várom

nonka képe

között bejelölöm a "Use FCKeditor in a popup window" lehetőséget (amit egyébként hiába fordítgatok nem igazán értem, hogy mit takar), akkor visszakapom a szövegdobozomat, tudok írni, de formázni még mindig nem

0
0

Kicsi vagyok, szőke vagyok:)
Jeligém: csak türelmesek válaszát várom

Pasqualle képe

azt jelenti, hogy nem nyul a szovegdobozhoz, hanem csak alatta megjelenit egy linket, amire kattintva egy uj ablakban jelenik meg a szoveg szerkesztesi lehetosege fckeditorral egyutt..

0
0
nonka képe

tetején van egy linkem (Open rich editor), de hiába kattintok rá, semmi nem történik

0
0

Kicsi vagyok, szőke vagyok:)
Jeligém: csak türelmesek válaszát várom

Pasqualle képe

pedig nekem is volt ugyanez a problemam, de nem emlekszem hogyan oldodott meg..
tuti nem megy explorerben sem? operaban esetleg?

jol telepitetted az fckeditort? bemasoltad a progit http://www.fckeditor.net/ is jo helyre?

0
0
nonka képe

viszont a sminkem szétesett.
szerintem jól fel van telepítve, mert először fogalmam sem volt, hogy magát az fck programot hova másoljam be, és addig hibaüzenetet adott a drupal, attól függetlenül, hogy az fck modul fel volt telepítve, ki volt választva.
Aztán sikerült megfejtenem hogy hova is kell bemásolni (ahogy Süsü mondaná: a nagy eszemmel) , és megszűnt a hibaüzenet, onnantól kezdve a beállítások látszottak a képernyőn.
Operat még nem próbáltam, de az már holnapra marad.
Köszönöm addig is a segítséget!

0
0

Kicsi vagyok, szőke vagyok:)
Jeligém: csak türelmesek válaszát várom

viresz képe

Sziasztok!

Kérlek, segítsetek nekem abban, hogyan lehet a szerkesztőfelületből eltüntetni a téma háttérképét. Próbáltam utánanézni, de nem találtam rá választ.

Előre is köszönöm.

0
0

viresz

knauszi képe

Nekem is ez a problémám, és tényleg jó volna megoldást találni. A következőt csináltam - mellesleg viresz javaslatára: van egy fck_editorarea.css nevű fájl, ez megadja, hogy a szerkesztő felület háttere fehér legyen. Ebbe még beleírtam egy !important kódot, hogy ne írja felül semmi. De valami mégis felülírja, és hát ez elég gáz, ha a site háttere nem fehér vagy pláne sötét. Volna valakinek ötlete?

0
0
dióhéj képe

ha jól emlékszem valamit változtatni kell a beviteli formán.....tuti, hogy írták itt valahol az oldalon, de az is lehet, hogy gugliztam és úgy találtam rá a megoldásra....azóta én likvidáltam az fck editort, csak homályosan emlékszem....

0
0
knauszi képe

Kedves dióhéj, nagyon jó, hogy hozzászóltál, mert ennek hatására újra átnéztem néhány beállítást, és megtaláltam a megoldást. Más érdeklődők számára közzéteszem. Az FCKeditor beállításain belül a default és advanced profilokat kell szerkeszteni. Mindegyikben van egy CSS blokk, és itt kell beállítani, hogy a szerkesztő az FCKeditor default stílusát használja, különben felülírja a téma (bocsánat, a smink :)). Ebből származtak a problémák, nagyon köszönöm a segítséget.

0
0
viresz képe

Valami sokkal bonyolultabb dologra gondoltam, és teljesen más irányban keresgéltem a megoldást. Köszönöm a gyorssegélyt!

0
0

viresz

Csaba74 képe

Sziasztok!
Fel szeretném rakni az fckeditort.

Configuration

1. Enable the module as usual from Drupal's admin pages.
2. Grant permissions for use of FCKeditor in Administer > User Management > Access Control
3. Under Administer > Settings > FCKeditor, create the fckeditor profiles. In each profile you can choose which textareas will be replaced by FCKeditor, select default toolbar and configure some more advanced settings

Az első két lépés tiszta, de a Adminisztráció -> Webhely beállítása -> FCKeditor menünél nem tudom, hogyan kell új profilt létrehozni.

Üdv: Csaba

0
0
Csaba74 képe

Ja bocsi. Rendszer drupal 5.10, fckeditor-5.x-2.1

0
0
Nagy Gusztáv képe

Nem tudom, az elég-e, amit a jegyzetben írtam:
http://nagygusztav.hu/?q=webes_tartalomkezelo_rendszerek_jegyzet_0_5_os_...

0
0

Nagy Gusztáv

Csaba74 képe

Szia!
Szűken, szépen egyenlőre megteszi:))))))
Viccet félretéve, ez az anyag nagyon ott van. Sok egyéb kérdésemre és választ fogok kapni, ha jól látom, de még csak felületesen lapoztam át. Köszönöm és örök hála.

Üdv: Csaba

0
0
Syrkan képe

Hello Mindenki!
Ugyanaz lenne a problémám, mint nonkáé.
Feldobom a progit, törzs résznél semmi nem jelenik meg.
Extrán, D6.4es verzió.

0
0
pp képe

Kérlek indíts neki új témát és részletesebben írd le, mit csináltál. (nyugodtan linkelj erre a témára, és mondd el, hogy nézted, csak nem találtál itt megoldást!)

pp

0
0
Adani képe

Sziasztok!

Egy apró gondom van a modullal. Minden rendben működik, de szeretném ha a textboxok méretezhetőek lennének egérrel. Ha nincs fent a modul akkor méretezhetőek. Ha átváltok plain text-re akkor is méretezhető, de ha ott szerkesztés eszköztár akkor nem.

Erre van valami megoldás? A beállítások között nem találtam hasonlót.

0
0
pp képe

nyiss ennek új témát.

Köszi:

pp

0
0