RSS feed blockba...?

ZzzZzz képe

Sziasztok!

Egy "egyszeru"(nektek biztos az) kerdesem lenne: Feltettem az aggregatort es aggregation modult is, de sajnos sehogy sem sikerult megoldanom, hogy pl az index rss feedje egy blokban legyen, es azt bedig kihelyezzem az oldalam jobb oldalara. Megkoszonnem ha tudnatok segiteni, valoszinu en nem vagyok meg tisztaban nehany dologgal. Tudom egy kerdesnek egy tema, de lehet kicsit ide is tartozik...hogyan lehet egy oldalra egy blogbejegyzest, es egy iras-t kitenni. Ha jol gondolom itt ket nodrol lenne szo, es valahogy csoportositani kell oket egy kategoriaba? ... esetleg views modullal kell?

Ha lehet kicsit reszletes segitseget kernek, hatha vegre megertek ismet valamit a rendszerrel kapcsolatban.

Koszonom a segitseget,
Zoli

pp képe

Igazából nem értem, hogy mit is csináltál és mi a problémád. Az aggregator modul része az alap Drupal-nak, csak be kell kapcsolni. Amint a hírforrásokhoz hozzáadsz egyet keletkezik egy blokk, amit csak be kell kapcsolnod. Tehát semmi más dolgod nincs mint az index rss-ét hozzádni a hírforrásokhoz és a blokkok oldalán engedélyezni azt.

pp

0
0
Steve képe

Sziasztok, szia István!

Valóban egyszerűnek és egyértelműnek tűnik egy RSS Feed beállítása egy blokkba, de nekem a végeredmény sehogyan sem akar összejönni, s ebben kérném a segítséged / segítségeteket...

A Content Management-en belül, a News Aggregator-ban Add Feed - Title (DRUPAL RSS) - URL (http://drupal.hu/rss.xml) - majd végül Submit. A Blocks-on belül a "DRUPAL RSS" = Right Sidebar, majd Save Blocks. Eddig OK.

Viszont, ha a News Aggregator-on belül a "DRUPAL RSS" mellett frissíteni akarom a csatornát (update items), a következő hibaüzenet fogad:
--- The feed from DRUPAL RSS seems to be broken, because of error "-679282428 679282428". ---

Ezt már sok csatornával kipróbáltam, s mindnél ugyanez a gond. Lehet, hogy ez inkább host beállítási probléma lehet?

Ebben nagyon elakadtam, úgyhogy úgy várom a segítséget, mint a messiást!!!!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Nagy István

0
0
pp képe

Nem az extra-n vagy?

a szolgáltató tiltja, hogy php-ből kapcsolatot kezdeményezz valamely másik számítógép felé(vagy már eleve a lehetőséget is tiltja, hogy megpróbáld))

pp

0
0
Steve képe

Szia PP!

Nem az extra-n vagyok, hanem az ezhost-on. Ezek szerint náluk kell utánaérdeklődnöm, hogy mi lehet a hiba. Azért köszi! Ha megvan, hogy mi volt, leírom...
Üdv:

Steve

0
0
arrabonus képe

Én ezt megcsináltam, működik is a bejelentkezett felhasználóknak, de anonymous usernél a blokk nem jelenik meg, pedig "A felhasználók nem befolyásolhatják a blokk megjelenését." és "A felsorolt oldalak kivételével mindenütt jelenjen meg." beállítások aktívak és a felsorolt oldalak listája üres. Mi kell még ahhoz, hogy látsszon???

Arrabonus

0
0
arrabonus képe

Köszi, közben megoldottam...

0
0
Nagy Gusztáv képe

(Csakhogy mások is megtalálják a választ, ne csak a kérdéssel azonosuljanak :-)

0
0

Nagy Gusztáv

arrabonus képe

"Adminisztráció->hozzáférés szabályozás->aggregátor modul->hírcsatornák hozzáférése" sorban anonymous user oszlopába kell egy pipa.

Tehát nem a blokk láthatóságával volt baj, hanem a modult kellett engedélyezni...

0
0
webmuhely képe

Sziasztok

Nekem is ez a probléma, de biztos hogy mindent engedélyeztem.

ezt raktam bele.

http://drupal.hu/rss.xml

A hír Frissítésnél ez az üzenet jelenik meg.

drupal.hu hírcsatornája hibás. A hiba oka: 0 .

És az extra.hu -n van a tárhely. Lehet hogy nem fogok tudni rss-t használni?

Ha valaki már próbálta akkor légyszi írja meg, hogy neki megy-e vagy nem.

0
0