IP probléma szavazásnál

Anonymous képe

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek azért, hogy ha butaságot kérdezek, de még csak most ismerkedem a Drupal 4.6-tal.
A problémám az lenne, hogy szavazásnál egy felhasználó csak egyszer szavazhat, ha nincs regisztrálva az IP-je alapján azonosítja a rendszer. Ez eddig rendben is van, ha jól értelmeztem a szavazás kódrészletét az IP címet a $_SERVER['REMOTE_ADDR'] megoldásból veszi a Drupal. A probléma az, hogy az UW-nél van a tárhelyem és az ő szerverük erre a fenti megoldásra mindig 127.0.0.1-et ad vissza. Így az első szavazó "kizárja" a későbbieket a szavazásból.

A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e a $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']-ra -ami az UW-nél a valós címet adja vissza- való átírásnál kevésbé durva megoldást a problémámra. (Ha pedig át kell írnom, akkor csak a szavazás moduljában tegyem meg vagy az összes IP-vel dolgozó részt módosítsam?)

Schmile képe

Szerintem a poll.module fájlban írd át a 233. sorban az $id = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; -t $id = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']; -ra. Ennek elvileg működnie kell UW-n.

0
0
Anonymous képe

Köszönöm a gyors választ!
Tudom, ez működik is, csak gondoltam megkérdezem itt a hozzáértőket, hogy nincs-e a dolognak valami szebb megoldása.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Figyelmedbe ajánlom a php.net forráskódjából az i2c_realip() függvényt, az valószínűleg jobban megmondja a felhasználó igazi IP címét.

0
0
Almási képe

Üdv!
Az én problémám ezzel épp ellentétes, az én látogatóim arról panaszkodnak, hogy ki- bejelentkezést alkalmazva gyakorlatilag annyiszor szavaznak, ahányszor akarnak.
Mi lehet a gond?
És hol lehet azt beállítani, hogy mennyi időt engedélyez a rendszer két szavazás között?
A segítséget előre is köszönöm.

0
0
tbela képe

Sajnos többen felfedezték, hogy fix IP címet nem adó szolgáltató esetén lehetőség van a szavazás eltorzítására.
Nem létezik olyan Drupal-os megoldás, hogy e-mail címet kelljen megadni szavazáskor és a szavazat csak akkor érvényes, ha az arra a címre küldött levélben lévő linkre kattintással megerősítik a szavazást?

Hogy érthetőbb legyek... :-) Olyan megoldásra gondolok, mint pl. ezen az oldalon:

http://old.hirado.hu/foter_szavazas.php

(Ha valaki kipróbálja és nem érdekelt, szavazzon Szolnokra:)

Kellemes ünnepet mindenkinek!

0
0
nevergone képe

Mivel ez a fórumszál egy jóval régebbi Drupal verzióra épül, ezért kérlek indíts új témát a kérdésednek, megadva az általad használt Drupal verziót is.
Köszönöm. :)

0
0