Kiválóan sikerült a második Drupal Használói Találkozó, tervezzük meg a jövőnket!

Hojtsy Gábor képe
Tolmács Márk
Tolmács Márk

A tegnap este rendezett találkozó minden várakozásunkat felülmúlta. A résztvevők száma elérte azt a szintet, hogy már az ülőhelyek nem álltak rendelkezésre kellő mértékben a Szódában. Tolmács Márk előadása (letölthető PDF-ben) elsősorban egy szemlélet "beültetését" célozta a hallgatók gondolkodását formálandó, azzal az üzenettel, hogy tervezzük megoldásainkat a skálázhatóság észben tartásával. Kaptunk néhány Drupal tippet, és beszéltünk olyan megoldásokról is, mint Wim Leers böngésző oldali sebesség-élmény javító összefoglalója és megoldásai valamint a Drupal 6 teljesítménybeli javításai. Sajnos ugyan kameránk volt, DV kazetta végülis nem került elő, ezért az előadást nem tudtuk rögzíteni.

A jelenlévők érdeklődését jól mutatja, hogy szavazásra bocsátva a találkozó rendszerességét kiderült, hogy havi rendszerességű találkozókra van igény, ezért egyelőre meghatároztuk, hogy továbbra is minden hónap utolsó csütörtökét jelöljük meg találkozási időpontnak, este hat órakor, a Szódában. Ez nem azt jelenti, hogy a további találkozókról már nem is jelentetünk meg híreket. Aki semmiképpen nem szeretne lemaradni, továbbra is iratkozzon fel a Drupal.hu honlap RSS csatornájára.

Mivel a következő találkozóra (február 28.) még nincs témánk, ezúton tennénk fel a kérdést: ki miről szeretne előadni, mit szeretne megmutatni másoknak? Van egy trükkös megoldásod, beállítottál három nehezen összelőhető de gyakran használt modult, fejlesztettél egy új modult? Mutasd meg másoknak mire vagy képes! Várjuk a vállalkozókat hozzászólás formájában.

CsatolmányMéret
PDF ikon Scaling-20080131.pdf735.69 KB

Hozzászólások

aboros képe

a skálázhatóságról tartott előadás közben kiderült, hogy a találkozó skálázhatóság szempontjából nem megfelelő, hirtelen attakk lett és elfogytak az ülőhelyek. kell egy ülőhely-share megoldás. :)

tényleg nagyon jól sikerült. továbbra is fenntartom, hogy térképes témákban nagyon szívesen hallgatnék dolgokat. pl a feedapi lehetőségei geotagged feedek esetén? drupal és a G mapAPI házasítása, tracklogok kezelése, geoCMS háutu. ez nagyon érdekelne.

és a rövid egyperces 'stand-up' jelleggel: a modul amiről álmodom

[legközelebb nem felejtem el a kazettát elnézést]

-
clear: both;

Poetro képe

//EOM

Paal képe

Amint lesz rá egy kis időm, felrakom őket.

Üdv, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Nagy Gusztáv képe

Nekem van egy olyan problémám, hogy iszonyú rossz a név-arc memóriám. Ezért én azt javasolnám, hogy vagy eleve névaláírással, vagy legalábbis kommentezhetően kerüljenek fel a képek.

Nagy Gusztáv

Gábor Mayer képe

drupal install profile készítése

Nagy Gusztáv képe

Én is erre szavazok :-)

Nagy Gusztáv

Hojtsy Gábor képe

Erről beszélnél?

kvantomme képe

One of the trainees at my company has been playing with install profiles, I could ask him...

Hojtsy Gábor képe

Az Optimal MySQL Performance for Drupal előadás pont a találkozó napján zajlott virtuálisan. Jeremy Andrews adott tippeket a Drupal teljesítmény javításához MySQL rendszerekre. A fóliák már elérhetőek a Drupal Performance Agency weboldalán: http://tag1consulting.com/files/Optimal_MySQL_Performance_for_Drupal.pdf

Nicca képe

Igaz, még csak kezdő vagyok "Drupal" témában, így nem mindent értettem az előadásból, de igazán hasznosnak találtam. Felhívta a figyelmet, hogy "előre kell gondolkodni"
Köszönöm!

Szívesen megyek az elkövetkező találkozókra is!

Előadást még nem tudok tartani, de szívesen hallanék tartalom szervezésről, illetve ami most a legjobban foglalkoztat az a galéria: hogyan lehet kép node-okat geléria nézetben megjeleníteni (sajnos a fórumban még nem kaptam választ).

kvantomme képe

I really like the presentation, I didn't understand everything, but enough ;)

Hojtsy Gábor képe

A Márktól kapott PDF-et most töltöttem fel, így letölthetőek a fóliák is.