Menük, blokkok, tabokkal és altabokkal

Anonymous képe

Sziasztok!

Hogyan lehet sajat blokkokban (taxonomy_dhtml - vel letrehozott) tabokat es altabokat letrehozni es beuzemelni? kell ehhez valami kulon modul, vagy csak vak vagyok es nem latom, hogy hol kell beallitani?

drupal 4.6-t hasznalok, i18n, taxonomy_menu, taxonomy_dhtml es egyeb modulokkal.

hi!

zee

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A tabok és altabok elméletileg oldal szintre vannak kitalálva, a menü rendszer így kezeli őket. Még nem láttam, hogy blokkban használták volna ezeket a normál oldal tartalmában megjelenő tabok ráadásaként, bár ez nem biztos hogy lehetetlen.

0
0
Anonymous képe

Akkor ezek szerint felreertettem par dolgot... ezek szerint maskepp kel kerdeznem: hogyan tudok tabokkal es altabokkal rendelkezo oldalt letrehozni? meglevo oldalhoz hogyan lehet tabokat es altabokat hozzaadni?
thanx!

zee

0
0
Hojtsy Gábor képe

0
0
Anonymous képe

hülyegyerek nem ért ennyiből...
Köszönöm!

zee

0
0
Hojtsy Gábor képe

Talán ha feltenné a kérdéseit!

0
0
Anonymous képe

Nem értem, hogy hol ill. hogyan lehet beállítani a tabokat és altabokat.
Vagyis abból amit sikerült összeolvasnom, úgy sejtem, hogy a menu.inc állományban kell a menüelem tulajdonságait beállítani MENU_LOCAL_TASK -ra ill. MENU_DEFAULT_LOCAL_TASK-ra.
Elkezdtem bűvölni a menu.inc-et, de egyelőre semmi eredmény.
Elképzelésem a követekező: az elsődleges linkek segítségével aktiválok különböző blokkokat (ez eddig megy). A blokkok elemeire kattintva viszont egy tabos menürendszer jelenik meg.
Be tudom ezt állítani az adminisztrációs felületen keresztül? A blokkokat a taxonomy_menu segitsegevel hoztam letre (nem tudom befolyásolja-e ez a továbbiakat)
Köszönöm!

zee

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nos, a tabok még mindig nem blokkhoz, hanem oldalhoz kötődnek. Az, hogy mire klikkelve jutsz el az adott oldalra, az ezt nem befolyásolja. A menü modullal lehet menüket szerkeszteni, és a tabokat is a menü rendszer állítja elő, de tabokat a menü modullal nem tudsz felvenni. Viszont a fent linkelt hook_menu() éppen arra szolgál, hogy te saját modulban menüket illessz az oldalba. Ehhez programozni kell.

Lásd az örökérvényű saját címlap készítése cikket... Neked elég lehet egy olyan modul, amiben kizárólag a menü van megvalósítva, ahogy neked kell.

0
0
Anonymous képe

hat ez egyelore eleg magas... orulok, hogy az adminisztracios feluletet atlatom, meg par dolgot sikerul az elkepzeleseim alapjan atirni a css-ben, de a tobbi allomanyban valahogy nem sikerul kiigazodnom.
elso nekifutasra egyszerubbnek tunt a drupal. na mindegy, remelem tobb, kezdoknek valo cikket is irtok majd...
amugy meg koszi a segitseget!
zee

0
0