Tartalom rendezése - név, dátum, stb, szerint.

Anonymous képe

Még azt se tudom, hogy kérdezzem meg normálisan, hogy érthető legyen. Nézzétek el nekem.

A lényeg, hogy egy címke felhőből indulok, és kapok egy listát, és azt szeretném ha lehetne rendezni: név, dátum, szavazat stb alapján. Ezt meg lehet csinálni?

y.men

Illyés Edit képe

Nézd meg a címkéhez tartozó listázó oldal linkjét, valami ilyesmi lesz a vége: taxonomy/term/16.

Ezután Views modullal készítesz egy nézetet (view), ami felülírja az adott címkéhez tartozó listázó oldalt – ehhez a nézet linkjének (URL-jének) a listázó oldal URL-jét add meg, pl. taxonomy/term/16.

A Filters (Szűrők) résznél add meg, hogy az adott címkéhez tartozó tartalmakat listázza – ezzel lényegében reprodukáltad az eredeti címkeoldalt – és a további szempontokat, pl. szerző neve, létrehozás dátuma, stb. Ezután a szűrőket fel kell fedni, a felfedett szűrők (Exposed Filters) pedig megjelennek a kész oldalon, ahol a látogató maga kiválaszthatja, hogy mi alapján szeretne rendezni (pl. név, dátum).

Egy kicsit kell kattintgatni meg próbálgatni, mire rájön az ember, hogyan működik a modul, úgyhogy szánj rá pár órát.

0
0
y.men képe

Jól értem hogy az összes címkéhez külön nézetet kell készítenem? Sok cimke van. Nem lehet úgy hogy minden cimkéhez egy nézet legyen?

A "felfedett szűrők", na látod erre nem gondoltam. Mindenáron a mezőknél, a rendezhető funkciót eröltettem, de az csak táblázatos megjelenítésnél működött.

0
0
y.men képe

Ez nem azt csinálja. Kipróbáltam, és az történt, hogy meg lehet adni, hogy csak azok jelenjenek meg aminek az értéke megegyezik a beírt értékel. Tehát lehet szűrni. De én nem szűrni szeretném, hanem rendezni. Pl ABC sorrendben, vagy beküldés dátuma szerint (növekvő, csökkenő), de ehhez a rendezési jellemzőket kellene felfedni, de azt nem lehet. Más ötlet?

0
0
Illyés Edit képe

Akkor nem név alapján szeretnél rendezni, hanem a neveket szeretnéd rendezni – ez más tészta, akkor táblázatos nézetet készítesz (View Type: Table View), a Fields résznél megadod, hogy a táblázatban milyen mezők szerepeljenek, és beállítod az egyes mezőkre, hogy sortable (rendezhető) vagy sem.

0
0
y.men képe

Én is eddig jutottam, feljebb már írtam:

"Mindenáron a mezőknél, a rendezhető funkciót eröltettem, de az csak táblázatos megjelenítésnél működött."

Csak én nem táblázatot szeretnék, hanem ugyan olyat mint az eredeti nézet. Teaser List.

Hát akkor úgy látom, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Azért köszi.

0
0
pp képe

Miért ne lehetne?
Táblázatos nézet kell neked, majd a views-t sminkelni kell és már kész is vagy.
A másik megoldás, hogy saját modult fejlesztesz. Szóval meg lehet oldani, de össze kattintgatni nem lehet. (vagy legalábbis én nem tudom, hogyan ;))

pp

0
0