Modul ismertetők

Désiré képe

Kezdő Drupalos vagyok, kevés angol tudással.
Már sokfelé kerestem modulokat, amiket hasznosítani tudnék, de egyetlen olyan oldalt sem találtam, ahol összegyűlytötte volna valaki a gyakrabban használt modokat, és ellátta volna ezeket egy rövid kis magyar nyelvű leírással, hogy mire jó, mire nem stb.

Vagy csak fórumokon találtam egyesével leírásokat, vagy csak angol nyelvű gyülyteményeket.

Létezik olyan oldal amit keresek?
Ha nem, akkor szerintem biztos lenne rá igény... (és egy gyakorlott drupalosnak nem lehet nagy feladat összeszedni a leghasznosabb modulokat egy oldalra...)

Illyés Edit képe

Views: listák készítésére.

CCK: egyéni tartalomtípusok kialakítására.

Most okosabb vagy? 1500 kiegészítő modul van a Drupalhoz, inkább írd le, hogy mi a feladat, mit szeretnél megoldani, és adunk tippeket, hogy merre indulj el.

Angoltudás nélkül nem lehet internettel foglalkozni. Két lehetőséged van: vagy fizetsz valakinek, hogy neked dokumentációt fordítson, vagy megtanulod a nyelvet. Másokat ugráltatni ("nem lehet nagy feladat") – ez ezen a fórumon nem szokott működni.

0
0
Désiré képe

Nem ugráltatásnak szántam...
mindegy...
azért köszi...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Hojtsy Gábor képe

Nekem például jelszóval kellett levédenem egy weboldalt teljes egészében. Namost erre találtam három-négy modult, és kiderült, hogy attól függően, hogy pontosan mire van szükségem, nem is mindegy, hogy melyiket választom. Az egyik ebben volt jó, a másik abban. Itt nekem is át kellett gondolnom, hogy mire is van szükségem.

Tipikus ajánlat hogy CCK-vel hozz létre tartalom típusokat, Views-zal listákat. Én mégis egy Drupal 6-os oldalt építek most, ami egyiket sem használja, mert nekem ez nem kellett (tegyük félre, hogy nincs még Drupal 6-ra CCK és Views), hanem más trükkökhöz folyamodom cserébe. Nekem abban a projektben ezek nem hasznosak, még ha másnak az univerzális megváltást is jelentik.

0
0
Désiré képe

Lehet pont érdekelne ez a jelszavas dolog, amit mondtál.

Azt szeretném megoldani, hogy a honlapnak csak a címlapját láthassák a be nem jelentkezett felhasználók, és úgy látom, hogy a hozzáférések beállításainál ezt nem lehet megoldani.
A névtelen látogatóktól vagy az összes tartalomhoz való hozzáférést lehet megtagadni, vagy mindet láthatja.

Megoldható valhogy, hogy aki nincs bejelentkezve, az csak a főoldalt lássa?
Illetve, az megoldható-e, hogy egy bizonyos felhasználói csoport tagjai juthasanak csak hozzá bizonyos tartalmakhoz?
ha igen hogyan? Kell valamilyen modul??

Előre is köszi

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Illyés Edit képe

Kérlek nyiss ennek a kérdésnek egy új fórumtémát (aki később hasonló problémára keres rá, az könnyebben megtalálja, mintha a "Modul ismertetők" című téma alatt lenne).

0
0
Anonymous képe

Ehhez nem kell új modul!

A navigáció menüt hagyd úgy ahogy van, és akkor oda mehetnek a publikus dolgok.
Csinálsz egy új menüt (nem menü pontot), ezt blokként kiteszed valahova és beállítasz neki jogosultságokat. Pl ha van barátok csoportod, akkor ezt a blokkot (menüt és ennek almenüit) csak a barátok csoport tagjai fogják látni ha úgy állítod be.
A fórumnál új modul nélkül már nehezebb, mert ott az egész fórumra tudod csak megmondani hogy publikus vagy csak bizonyos csoportok láthatják. Ha olyan fórumot akarsz, amelyiknek bizonyos részei publikusak bizonyos részei meg nem, akkor tudtommal ehhez már modul install kell.

Az a lényeg hogy blokkonként állítható a megjelenés publikussága alapból, tehát nem kell új modult keresni.

Én 5.2 alatt hegesztek egy céges site-ot egy barátomnak és eddig ez teljesen jól állítható.
Nekem inkább az a bajom hogy az extra szerverére települtem és így sokmindent csak butított üzemmódban használhatok, de szerencsére nem kell egy igazán profi site-ot összehoznom, így talán megúszok egy fizetős szerverre való költözést.
Majd ha egy kicsit már megismertem a Drupalt, akkor a saját oldalamat már lehet fizetősre fogom tenni. :)

0
0
pp képe

szerintem.

pp
(nem egy nagy etvasz, főleg 5.2-ről. A Drupal.hu-t Goba a szemem láttára upgradelte 2 perc alatt, mert lassú volt a hálózat. Intraneten ez jóval gyorsabb azért ;)))

0
0
Modessa képe

Azért írtad, mert az 5.3-al jobban fogok boldogulni az extrán?

(Közben beregisztráltam magam, mert mégsem csak 1-2 kérdésem van :) )

0
0
pp képe

Fogalmam sincs, de jó pár javítás van benne ami miatt érdemes feltenni. Az extrán meg mi megy és mi nem azt az extrasoktól kéne kérdezni. Biztos szívesen válaszolnak minden kérdésedre, hisz ők a szolgáltatód és örülnek, hogy náluk hosztolod a szájtodat ezért szívesen segítenek neked a kérdéseid megválaszolásában ;)

Az biztos, hogy a Drupal üzemszerű tökéletes működéséhez szükséged van pár olyan beállításra a webszerveren amit ők nem adnak.

Egy cég aki ezen spórol hát nem is tudom... havi ezer forint költséget nem hiszem el, hogy ne tudna egy vállakozás kitermelni... havonta egy óra közalkalmazotti/hamburgeres fizetés ;)

pp

0
0
Modessa képe

Igazad van, de akinek ezt csinálom annak csak most lesz elsőre netje, még nem is látta hogy mi készül neki, az is lehet hogy másmilyet akar. Ezért mintegy demóként csinálok neki egy drupalos site-ot az extrán és ha megtetszik neki, akkor meg lesz mondva hogy költeni kell rá.
Az egy dolog hogy én ingyen csinálom neki, de a szerver szolgáltatók már nem ilyen aranyszívűek mint én. :)

0
0
Nagy Gusztáv képe

100x egyszerűbb és gyorsabb a saját gépen összerakni.

0
0

Nagy Gusztáv

Modessa képe

Más városban lakunk és hát többek közt ezért találták fel annó a netet, hogy a helyi kötöttségek nélkül tartalmat megoszthassunk! :)
2 héten belül lesz nála is net és akkor megnézi mit tettem össze neki és akkor majd bólint vagy sem.

Az az egy mákom van, hogy ő nem egy net guru, mert akkor brutál igényei lennének és akkor bajba lennék. :)
A saját drupal oldalamnál már össze kell szedjem majd magam.
Addig meg tanulok amit csak lehet.

0
0
Modessa képe

Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 40961 bytes) in /nfs/extra/m/mo/modessa/wwwroot/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine on line 392

A Calendar block engedélyezése után jött ez az üzenet.
Azóta más nem is látszik a site-ból csak ez.
Van valami tippetek hogy mit tehetek?
Már a date modul sem tetszett a szervernek de ott egy Lock/Unlock MySQL hiba után azért még ment az oldal. Gondoltam ezek után azért még megpróbálom a Calendar-t feltenni.
Fel is ment és el is kezdtem állítgatni, majd mikor a blokkoknál megnyomtam az engedélyezést jött ez az üzenet és most már nem tudom hogyan kéne legalább visszaállítani a dolgot.
Van file szintű mentésem az oldalról viszont az SQL-t nem mentettem le.

(Közben rájöttem, hogy ha nem futtatom az update.php-t akkor fel lehet tenni új modulokat, csak ezt békén kell hagyni! :) )

0
0
Modessa képe

Az is elég ha valaki meg tudja mondani, hogy a kódban hogyan kell egy blokk engedélyezését vissza állítani nem engedélyezettre.
Csak remélem hogy ettől talán vissza jön az oldalam! :)

0
0
Modessa képe

Adatbázisból status = 0-val (system tábla) kikapcsoltam a Calendar modult.
Egyre erősebb késztetést érzek hogy fizetős szerverre költözzek. :))))

De legalább a CCK - Views működik.

0
0
zoli képe

Ajánlom a nodeaccess modult, ahol felhasználói csoportoknak akár engedélyezheted az oldalak megtekintését. Pl.: 1. oldaltípus: mindenki hozzáférhet, 2.: csak regisztrált, 3.: csak tagok, 4.: tagok szerkeszthetik is az oldalakat

Aztán kategóriákba sorolod a felhasználókat. Ennyi.
Egy megyei intézmény belső ügyrendjét ezzel intézzük, a fenti módszerrel. Tökéletesen működik.

0
0