Cron / Időzítő futtatása ennyi időnként

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Cron / Időzítő futtatása ennyi időnként alapból 3 óra van megadva.
Azt mondják nekem hogy ezt tegyem 1 napra.
Valóban 1 napra érdemesebb tenni? Mi történek ha 1 napra teszem?
Hatással van dolgokra Pl. van az oldalban webform akkor az oldal 1 nap múlva küldi ki a levelet nekem, vagy a Rules 1 nap múlva fogja végrehajtani a feladatokat?
Ebben kérem a segítségeteket.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ssibal képe

A legjobb tudásom / tapasztalatom a következő:

1. A meglátásod alapvetően helyes.
2. Amikor a rendszer (os) cronjának sűrűségét beállítod, ő az elsődleges keresztmetszet.

Pl: Drupalban, cron-job hook szinten létreohozol egy 5 óránként futó taszkot, de az OS cron futása 24 órára van beállítva, akkor 24 órántként fog lefutni (talán többször is).

3. Rules-nál a scheduled futásoknál szintén. Hiába adod meg, hogy valamit 5 órántként ellenőrízzen, ha az os cron magasabb óraszámon fut, akkor ez nyílván nem fog teljesülni.

Ha rendeltetésszerűen szeretnéd, hogy fusson az összes cron related taszkod, akkor amelyiknek minimum az értéke, oda állítsd az OS cron-t is, és akkor baj nem lehet!

0
0
simont képe

A tapasztalatom az, hogy a webform is a rules is (attól függ milyen akció van beállítva, ha időzítés, akkor cron függő), vagy rendelés a webáruházban (übercart), a regisztráció mind független a crontól. Az értesítő emaileket megkapom rögtön a beküldés után.

A cron lefutási beállított idő függ attól, hogy látogatják- e az oldalt. Mert ha nincs látogató, a cron sem fut le.

A simplenews hírlevél függ a crontól, de az is csak akkor ha beállítod, hogy használja a cron-t. A teszt hírlevél szintén azonnal kimegy.

A Notify (értesítését új tartalomról és hozzászólásról), a Private messages (Személyes üzeneteket biztosít a felhasználók között) szintén a cron lefutásakor küldik ki az értesítéseket.

Végül is küldj be egy webformot és meg fogod látni crontól függő vagy nem.

1
0

SimonT

ecrazor1911 képe

A webform leveleket én úgy tudom, hogy azonnal elküldésre kerül, időzített feladatoktól függetlenül.

Hírlevél küldésnél már más a helyzet, mert pl a simplenews ha jól tudom időzített feladatonként 100 levelet küld ki, ami napi cron futás mellett iszonyat lassan küldene ki egy 10 000-res listára.

Az időzített feladatokat én mindig is cronjob-ból futtatom óránként, mert a 3 órás beállítás azt csinálja, hogy a látogatóval futtatja az időzített feladatokat, így ha pl 3 óráig nem nézi senki az oldalt, akkor az első betöltés iszonyat lassú (mivel akkor fut le a cron).

1
0
aboros képe

kik mondják ezt neked és mivel indokolják? ha tudjuk mi a probléma, könnyebb megoldást javasolni. gondolom teljesítmény problémák miatt akarnak rávenni hogy minél ritkábban futass cront. persze érthető ez a törekvésük, de az ritkán megoldás amit javasolnak.
egyébként ez egy általános probléma, hogy a drupal core "egybe" kezel minden cron feladatot, "egy cronba" van a cache ürítéstől az időzített ruleokig minden.
ezekkel a modulokkal tudod részletesebben finomhangolni hogy mi milyen gyakran fusson:
https://www.drupal.org/project/elysia_cron
https://www.drupal.org/project/ultimate_cron
meg biztos van még több is.

2
0

-
clear: both;