Új fiók létrehozása

Elsődleges fülek

A felhasználónév megjelenik minden hozzászólás és tartalom mellett. A felhasználónév tartalmazhat kis és nagybetűt, ékezetet, számot, és szóközt is. Célszerű a magyar helyesírás szabályai szerint a teljes nevet használni.

A fórum használatáról

1. ne félj használni a fórumot

rengeteg itt a mogorva ember, de mind segítőkész. Ha Drupal-lal kapcsolatos kérdésed, problémád van, jó helyen jársz.

2. használd a keresőt

Mielőtt bármit kérdeznél próbáld meg megkeresni a választ a kérdésedre. A jobb oldalon láthatod a keresőt, mely a Google oldalára visz, de ne félj onnan ide jössz majd vissza.

3. indíts új témát új témának

Ha egy új témád van, mindig indíts neki új témát. Ne félj itt jobban szeretik a sok témát, mint egy általános témakörben a sok hozzászólást. Ha már kerestél rájöhettél miért jó, ha nem egy hosszú végeláthatatlan megjegyzés folyamot kell átböngészned, hanem a kérdéshez közel ott a válasz is.

4. téma címét töltsd ki értelmesen

A többi felhasználó először a témád címét fogja meglátni és ez alapján fogja eldönteni, hogy megnézi-e egyáltalán. A "HELP!!!", "SEGÍTSETEK!!!" és hasonló téma címek azt fogják sugallani, hogy nem szántál rá elég időt, hogy leírd a problémád. Ajánlott először a problémát megfogalmazni, majd ezután címet adni. Ekkor már sokkal könnyebb dolgod lesz, hisz egyszer már átgondoltad amit közölni akarsz.

5. fogalmazz érthetően

Tudjuk, hogy Te tudod mi a problémád, de ha Mi nem értjük meg, nem tudunk segíteni Neked! Egy egyszerű példa mindig sokat segít a megértésben. Ha lehet add meg eddigi munkád elérhetőségét. Száz szónál is többet ér egy működő, kipróbálható bemutató oldal. Vedd a fáradságot és figyelj a helyesírásodra.

6. ne élessz fel halott témákat

Ha a problémádra találtál egy hasonló témát a fórumon, de a téma már több hónapos, akkor nyugodtan indíts új témát. Rengeteg dolog megváltozhatott azóta. Azonban írd le, hogy rákerestél és találtál is valamit, ami nem elég. A legpraktikusabb, hogy a megtalált oldal urljét egyszerűen bemásolod a hozzászólásodba. A rendszer automatikusan linkké alakítja azt.

7. Ne up-olj

Ha a témádra nem érkezik egyből válasz az azért van mert vagy nem tudnak, vagy nem akarnak neked segíteni. Légy türelmes és ha kell fogalmazd át újra a problémádat. Ne hozd fel egy hozzászólással a témádat, mert ez illetlen dolog itt.

8. írd le a célt amit el szeretnél érni

A Drupal rengeteg lehetőséget kínál ugyanazon célok elérésére. Amikor valamilyen problémába ütközöl, használhatóbb segítséget tudunk adni, ha tudjuk mi a konkrét célod!

Végezetül ne feledd! Itt mindenki szabadidejében segíti a közösség tagjait. Ha professzionális támogatásra van szükséged adj fel egy hirdetést a Munkaközvetítő rovatba!