Drupal Dev Days Szeged 2014

Hojtsy Gábor képe

Örömmel jelentjük be hogy a Drupal Dev Days nemzetközi rendezvénysorozat következő állomása Szegeden lesz 2014-ben! A sorozat előző helyszínei Dublin, Barcelona, Brüsszel és München voltak, és bár ott a rendezvények döntően nyáron kerültek megrendezésre, ezúttal a Drupal 8 fejlesztésének végső fázisához igazodva és a nyári austini DrupalConra tekintettel 2014 márciusában lesz ez az esemény.

Mi a Drupal Developer Days?

A Drupal Developer Days egy közösség által szervezett, angol nyelvű nemzetközi fejlesztő orientált konferencia Drupal kódereknek és webhely építőknek, melyhez kiterjedt sprintelési lehetőség is tartozik a Drupal alaprendszeren és a kiegészítőkön való munkát elősegítendő. A Frontend United (designereknek és sminkelőknek) valamint a Drupal Business Days konferenciák kiegészítője.

Mikor lesz?


Werewolves (maffia) játék 2008-ban (photo: nsyll)

A Drupal Developer Days egész hetes sprintet foglal magában március 24 hétfőtől március 30 vasárnapig.

Csütörtöktől szombatig (március 27-29-ig) gyakorlati bemutatók és előadások sora tölti majd ki a programot, elsősorban Drupal (azon belül is a 8-as verzió) és más webfejlesztési témák körül.

Ennél nincs jobb hely, ha a közelgő Drupal 8 kiadást fejlesztői oldalról szeretnénk megismerni! Az új verzió kiadási állapotától függően a sprinten magán a Drupal alaprendszeren vagy kiegészítőkön fogunk dolgozni. A Drupal fordítására is lehetőség lesz természetesen!

Nem kétséges ugyanakkor, hogy számos szórakoztató program is lesz!

Hol?

Magyarországon élő olvasóinknak nem kell bemutatni Szegedet! Bár nem az ország közepe, sőt nemzetközileg nem is túl könnyen elérhető, mégis itt rendeztük 2008-ban a nemzetközi DrupalCon-t. Akkor is sokan szkeptikusak voltak az eldugott helyszínnel kapcsolatban, végül azonban maradandó élményekkel tértek haza. Pár idézet 2008-ból:

  • ”The team who ran this Drupalcon just rocked the socks off!” - @add1sun, Lullabot
  • ”Had one hell of a blast at the drupalcon in Szeged” - @mortendk, Geek Royale
  • ”Most Geek-Rawkin-Awesome DrupalCon! Szeged rulez OK! Thanks to all who made it so great!” - @horncologne, Acquia
  • ”This conference brought the community feel like 24/7 vs. just being in the venue.” - @add1sun, Lullabot
  • ”I expected to enjoy the trip, but it far exceeded my expectations, and Drupalcon itself was very well executed and managed.” - @EclipseGc, Commerce Guys
  • ”#drupalcon is *very* inspiring, really starting to feel like family, although some uncles and nephews are a bit...strange ;-)” - @niels_bom, Minddistrict.nl
  • ”Well done, the con was EXCELLENT. [...] Had a total blast, especially the evenings, Szeged was great.” - @NickLP, Kineta Systems

Ezek után kérdés, hogy érdemes-e eljönni, illetve visszatérni Szegedre? Ugye nem! Igyekszünk anyagilag is elérhetővé tenni a rendezvényt látógatók széles köre számára. A jegy várhatóan nem lesz drágább, mint a Drupalatonon volt.

Ízelítőnek érdemes néhány képet megnézni 2008-ból.

A helyszín

A konferencia az IH Rendezvényközpontban lesz, melynek címe 6721 Szeged, Felső Tisza-part 2. Lásd a Google Maps térképen.

Már gondoskodtunk kedvezményes szobákról a szomszédos Novotel hotelben a Deveveloper Days résztvevőinek. Aki itt száll meg, semmiből nem maradhat ki. További közeli hotelekkel is tárgyalunk.

További információ

A webhelyünkön egyelőre dolgozunk. Addig is a http://szeged2014.drupaldays.org/ oldalról az angol bejelentés érhető el. A twitteren a @drupaldevdays azonosítón olvashatóak újabb bejelentések, a hivatalos hashtag a #drupaldevdays.

Időpont: 
2014. március 24., hétfő 09.00 - 2014. március 30., vasárnap 21.00
Kategóriák: