Miről hallanál szívesen a Drupal Hétvégén?

pp képe

Több emberrel beszéltem, akik igen nagy tudással rendelkeznek a Drupal területén, de nincs ötletük arról, hogy miről is hallana szívesen a közösség.

Itt a kitűnő alkalom, hogy elmondd Te mint szeretnél hallani.

Szólj hozzá a fórumtémához és írd le a témaköröket ami érdekel, vagy úgy gondolod mások érdeklődésére is számot tarthat.

pp

Fórum: 
Balogh Zoltán képe

Én egy git előadásnak

17
-2
thamas képe

Egyetértek és kiegészíteném azzal, hogy jó gyakorlati előadást látni, amiben az alapoktól kezd az előadó.

Arról is lehetne szó, hogy a milyen lehetőségeket kínál a drupal.org, ha van a gépünkön beállított Git.

Meg lehetne említeni továbbá a GitHub-ot és… – akit érdekelnek a további ötleteim, írjon nekem priv! ;o)

4
-1

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

balagan képe

http://www.youtube.com/watch?v=8dhZ9BXQgc4
Most néztem meg ezt a google techtalk videót, igen jó...

0
-2
pityu73 képe

Drupal7-hez szorosan kapcsolódik az Entitás ennek gyakorlati alkalmazását szívesen venném példákkal.
Többek között Drupal Commerse is erősen épít a rules modulra legalább annyira fontos megtanulni mint a Views használatát.
És ha már Views akkor Views3 újdonságai.

Remélem nem voltam túl mohó :)

11
-1
intercisa képe

Az "okos" mobil készülékek, a tábla gépek és a hordozható laptop/notebook számítógépek játszi könnyedséggel tudnak ma már kapcsolódni a szélessávú "mobil" internetre Magyarországon is.
Szerintem érdekes lehet egy olyan előadás amely arról szól, hogy miképp lehet a Drupal alatt futó különféle tartalmakat ezeken az eszközökön is megfelelő módon prezentálni a látogatók számára. A Responsive Web Design technikára gondolok vagy a külön mobil-ra optimalizált Drupal témákra és ezek lehetséges alternatíváira. Persze ez csak egy ötlet, javaslat. Remélem, hogy első alkalommal részt tudok majd venni a közelgő Drupal Hétvégén. Bye!

15
-1
thamas képe

Nem annyira a Drupal SEO eszközeiről, hanem inkább a "másik oldalról" és az ezekhez való kapcsolódásról. Valahogy olyan formán, hogy „itt a Google Webmaster Tools azt mutatja meg, hogy … és ezért Drupalban azt csináljuk, hogy …”

Ugyanígy az Analitycs.

11
-1

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

edgarpe képe

Nem terveztem idén is előadni Drupal és SEO kapcsolatáról, de úgy tűnik a hozzászólásra adott szavazatokból, hogy érdeklődés lenne rá.

Ha adtok egy picit több támpontot, hogy miről hallanátok szívesen, én örömmel elmondom amit tudok a témában. Az ötleteket leginkább ebbe a szálba írjátok, esetleg nekem személyesen (http://drupal.hu/user/1154/contact).

Jöhet bármilyen kérés/kérdés, meglátjuk össze áll-e belőle egy előadás.

0
0
thamas képe

A Media modul nagyon sok remek szolgáltatást kínál. Viszont emiatt meglehetősen összetett holmi, a beállítsa, alkalmazása - részletes dokumentáció híján - nem feltétlenül egyértelmű.

File-, kép-, audió és videó kezelés. Mit használjunk és hogyan? Melyek azok a (kapcsolódó) modulok, ami inkább nehezítik, mint könnyítik az életet? Jó lenne erről egy gyakorlati bemutatót látni!

9
-1

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

PDavid képe

Örömmel hallgatnék egy olyan előadást, mely Drupal-ban Google azonosítás megoldásáról és Google szolgáltatások integrálásáról szól.

6
-1
leonidasz képe

Mostanában több project esetén használnom kell az OG modult. Érdekelne egy előadás a d6 és d7 terén. Ezek összehasonlítása, példa oldalak, mely oldalaknál miért kellett használni és mit oldottak meg vele.

4
-1
ludensjanos képe

ötletek, trükkök, minták, amiket meg lehet valósítani velük

5
-1

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)

ludensjanos képe

Jelenleg Drupal 7 alatt a legnépszerűbb modulok többsége még alfa, beta, rc verzióban van. Gyakorlati tapasztalattal rendelkezők véleménye érdekelne arról, mire használható jelenleg "csont nélkül", és mire inkább még nem javasolt, hol vannak jelenleg buktatók.

0
-1

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)

adams46 képe

thamas hozzászólásához csatlakozva szívesen látnék egy konkrét esettanulmányt a Media Gallery beállításáról.
Leírások, YouTube videok, mind a dolog egyszerű voltát sugallják, azonban az életben kissé másképp működik...

3
-1
pp képe

Sziasztok!

Az az én nagy vágyam, hogy egy fejlesztői és egy projektvezetői kerekasztalt hozzunk össze.

Az elképzelésem szerint 3-4 15-20 perces előadás keretében ismertetnék a fenti témák egy részterületét az előadók, majd egy kerekasztal beszélgetés keretében egymás és a résztvevők által feltett kérdésekre válaszolnának. Természetesen biztitartinak lennének előre bekészített kérdések, amikre fel lehet készülni és az adott terem szekcióvezetője feltenne. (természetesen csak akkor, ha a látogatóknak nincsenek kérdéseik.)

A fejlesztői kerekasztalnál elsősorban a nagyszámú weblapok üzemeltetéséről lenne szó, míg a projektvezetői rész is ezt a témát járná körül. Mire kell felkészülni, milyen tapasztalatok vannak, milyen megoldások stb.

Valakinek van kedve csatlakozni a két témához?

pp

11
0
vaki képe

Nagyon kezdő vagyok a témában, bár ismerősök tapasztalatai alapján biztos, hogy drupal-os oldalakat kezdek lassan. A "multik" "felhő" szolgáltatásainak használata Drupal-ban viszont szerintem aktuális téma. Microsoft-os előadáson is erről szólt a fáma idén, google, apple is a "cloud" szolgáltatásokat terjeszti ezerrel. A google-ban rákeresve találtam kifejezetten drupal megoldást (http://www.cloud.hu/hu/szoftver/drupal-vps) Mivel minden multi efelé tendál, szerintem nagyon aktuális téma. Bocs, ha hülyeséget gagyogok, tényleg kezdő vagyok még Drupalban:( (de remélem nem reménytelen:))

2
0
resi képe

Ezzel kapcsolatban egyeztettem Drifterrel és mindjárt be is küldöm a témavázlatot, remélem még nem késő... :) Így meglátásom szerint már 3 Drupalos fejlesztő cég képviseltetheti is magát az előadás és kerekasztal beszélgetésen: Integralvision, FARM, 5NET...

3
0
kulcsi képe

Szívesen csatlakoznék. Jó lenne közösen körüljárni a kérdést, hogy milyen üzleti modellekben érdemes gondolkodni a Drupal kapcsán.

0
0
edgarpe képe

A Drupalt sok megaprojekt használja, hatalmas mennyiségű látogató kiszolgálására. Ezeket a projekteket már megtámogatta a Drupal 7, hiszen sokat lépett előre a skálázhatóság terén.

De a Drupalt tengernyi kicsi és közepes méretű site használja, az egyszerű céges bemutatkozó honlaptól, a személyes blogon át az egyszerűbb közösségi oldalakig és hírportálokig.

Nagyon szívesen meghallgatnék egy olyan előadást, ahol gyakorlati példákon mutatnák be, mit lehet tenni a gyorsabb oldal kiszolgálásért Drupal alatt. Az anonim felhasználók kiszolgálására sok jó eszköz létezik, de a bejelentkezett felhasználókat sem kellene elhanyagolni, főleg hogy a Drupal alapvetően egy közösségi webes platform.

13
0
Laza képe

Rajtam kívül? Amennyiben igen, azt hiszem egy egész érdekes kis előadást tudnék összehozni belőle :)

12
0
dreambarker képe

Szia Bálint!

Engem érdekelne egy akadálymentesített oldal drupal 7 alá. Webfejlesztő vagyok, de a drupal-ban nem igazán vagyok képben. Kezdetnek az érdekelne, hogy:
1. megoldható-e, hogy egy link-kel akadálymentes verzióra váltson a rendszer?
2. Modult, vagy témát kell ehhez keresni/telepíteni?

Az ADA 508 specifikációt nézegettem eddig, de egyelőre még nagyon az ismerkedés fázisában vagyok. Egyáltalán jó a hozzáállás, megközelítés?

Köszi szépen előre!

Feca

0
-2
aboros képe

ez a téma, amihez hozzászóltál, majdnem egy éves és a tavalyi drupal hétvégére tervezett előadás-ötletek közösbe dobására szolgál. kérlek küldd be a kérdésedet új témaként.

0
0

-
clear: both;

Ramirez_hun képe

Dereng, mintha lett volna már, de lehet, hogy máshol futottam bele.
Érdekelne a dolog.
Aegir for beginners :-)

2
0

- ad astra per aspera -

Ramirez_hun képe

Nyilván túldokumentált a téma, ha szétnézünk a gugliban, de esetleg egy előadást is megér.
Ha az ember túl akar lépni a Drupal alapú oldalak kattintgatós fejlesztésén, és kicsit a kóddal is akar ismerkedni (modulok, fejlesztések, smink stb.) hol, mivel és hogyan érdemes elkezdeni.
Kód for very beginners, mondjuk.

7
0

- ad astra per aspera -

pp képe

Kód for very beginner
http://drupal.org/project/examples
A Drupal az egyik legjobban dokumentált rendszer amit valaha láttam:
http://drupal.org/handbooks

pp

1
0
Ramirez_hun képe

Hálásan köszönöm, át is nyálaztam így kutyafuttában. Ennek ellenére szvsz talán érdemes lenne egy szóbali előadásra is a téma. Persze ezt majd eldöntik, akik nálam nagyobb rálátással rendelkeznek.

0
0

- ad astra per aspera -

eager képe

Szívesen látnám, hogy egy profinál hogyan zajlik főleg egy minor upgrade, de ha belefér napirendbe, akár egy major upgrade. Még sosem csináltam (minort sem), és így talán kevésbé tartanék tőle.

0
0
ludensjanos képe

Több problémába is belefuthat az ember, ha többnyelvűsíteni szeretne. Lehetne-e esetleg fókuszálni a tudást arra a codesprint napon, hogy a különböző contrib modulokban levő hibákból minél többet meg tudjunk oldani, patch-eket tesztelni, javításokat csinálni, ezeket be is küldeni? Ez szerintem nem csak a D7 hanem a D6 esetében is fontos lenne.

0
0

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."(Platón)

qwqw képe

Jó lenne egy gyakorlati bemutató, hogy pl. PgSQL melyik verziója használható, és hogyan telepítendő.

0
0
qwqw képe

Érdekelne egy legalább három nyelvű weboldal kialakításának, szerkesztésének és karbantartásának szempontjai és gyakorlati tapasztalatai.

4
0
James53 képe

Én egy átfogó Drush előadásnak nagyon örülnék. Pontosabban workshop formában tetszene igazán, egész az alapoktól. Mik határok, mikor érdemes használni, mikor nem.

0
0

- Szabó Gábor -

"Előre minden élharcos, akinek a jelmondata az, hogy - amég élsz, alkoss"

Balogh Zoltán képe

Idén nem lesz ilyen előadás, de a közösségi napon szerintem sokan leszünk ott, akik ott helyben megmutatják Neked. Hogy mikor érdemes használni? Mindig.

3
0
Luigi.hu képe

Sok olyan feladat van, amire nem is gondolnánk, hogy milyen ügyes megoldást tud adni a Drupal. Pl. emlékszem, hogy amikor először találkoztam a Rules modullal, akkor mennyire rácsodálkoztam az általa nyújtott lehetőségekre, nagyon megörültem, hogy az (saját modul írása nélkül) mennyire kibővíti a Drupal felhasználási lehetőségeit.

Érdemes volna néhány életből vett példán keresztül megmutatni azokat a modulokat ill. modul kombinációkat, amelyek funkcióira sokan nem gondolnának, hogy ilyen felhasználási lehetőség is létezik.
A több ötlet, felhasználási terület, megoldás rövid bemutatása szerintem sokak "tudatát tágítaná ki" és egy "új világot fedeznének fel." :-)

Az írásos anyagban hasznos lenne a példaként felhozott modulok beállításának sarokpontjait is röviden leírni, hogy az elméletből gyakorlati megvalósítás legyen.

1
0
nakos képe

Ha javasolhatnám az előadások leadott anyagának illetve példájának közzétételét. Hasonlóan, mint a DDN2011-en elhangzott egyik előadásról: http://drupal.hu/node/13270
Biztos vagyok benne, hogy sokan és sokat tanulhatnánk belőle. :-)

4
0
pp képe

http://drupal.hu/konferencia/2011/program

Köszönjük az észrevételeiteket!

0
0