Két profillal rendelkező oldal létrehozása

zoz2000 képe

Sziasztok!
Egy weboldalt készítek saját cég részére Drupalban, de lenne egy alapvető problémám. A cégnek két eltérő profilja van, némi átfedéssel(elektronika, informatika). Az a tervem, hogy a kezdőlap egy profilválasztó ablak lenne csupán, ahol a látogató választhat. A kétféle profil sablonja, ezáltal design-ja ugyanaz lenne, csak más tartalommal.
Ennek megvalósításához szeretnék ötletet kérni tőletek, mi lenne a megfelelő választás:
Van hozzá valamilyen modul, ami pont erre való és rendszerezni lehetne vele a tartalmi elemeket és szabályozni a blokkok megjelenítését a két profil szerint(multisite-ot én erre feleslegesnek tartom, mert kevés tartalom lesz)?
Érdemes külön al-domainre tenni őket, szem előtt tartva a SEO-t?

Mivel nem lesz túl sok tartalmi elem, ezért akár úgyis jó lenne, ha a két profil elemei egy közös adatbázisban lennének "ömlesztve", de még így sem tudom miként valósíthatnám meg, hogy profilonként más menü, bannerek és tartalom legyen. Hozzak létre külön-külön tartalomtípusokat profilonként és a tartalomtípusoknál szabályozzam, hogy mely blokkok jelenjenek meg?
Ez így túl komplikáltnak tűnik, ezért kérem a segítségeteket.

Drupal verzió: 
lexington képe

Hello ha még mindig nem sikerült megoldani a aproblémát akkor ajánlanám hogy nézd eg ezt http://drupal.org/project/domain itt talán találsz valamit hisz ez a modul pont erre van kitalálva
Ezzel lesz 2 domained egyik elektronika.cégnév.hu a másik meg a info.cégnév.hu és mind2-re beállithatod ugyanazt a sminket és számos más beállitása is van

0
0
aruna képe

hogy mit csináljak, ha van összesen 10 oldala a site-nak, pl. 5 elektronika és 5 informatika, és ezek még statikusak is, de egyedi menü, banner és blokkok kellenek.

Ámde nem szeretnék ágyúval verébre lőni, és nem hiányzik multisite és domain access tanulás és használat, pláne két "törpe" site kedvéért.

Én ezt a megoldást találtam a problémámra a legegyszerűbbnek:

Minden oldal használjon prefix-eket (informatika- vagy szerszamok-) az url aliasokban, pl.:
szerszamok-szolgaltatások
szerszamok-kapcsolat
informatika-szolgaltatások
informatika-elerhetoseg
...

Ezután az alias-ban lévő prefix vezérel mindent, így a smink, a menü és blokkok megjelenését:

- Létre kell hozni két menüt a két különböző prefix-nek, és az alias-tól függően vagy az egyiket vagy a másikat jeleníted meg. Pl. egy php 'if' feltétellel a smink könyvtárban lévő page.tpl.php-ben vagy az egyiket vagy a másikat jeleníted meg az alias-ban lévő prefix alapján.

- Ha változik a banner (vagy a smink más részei), ezt is le tudod kezelni az előző módszerrel, a fenti fájlban máshová is raksz 'if' feltételeket.

- A blokk-ok láthatóságát is tudod állítani a blokkok beállításainál, hogy melyik oldalon jelenjenek meg vagy ne (informatik-*, szerszamok-*). Tehát mindkét törpe "site"-nak saját blokkjai lesznek.

-----

A kérdésed másik része egyszerűbb:

"Az a tervem, hogy a kezdőlap egy profilválasztó ablak lenne csupán"

Itt egyedi front-page kellene, erre van külön modul is: http://drupal.org/project/front
De ez a modul sem kell feltétlenül, ha létrehozod a smink könyvtáradban a page--front.tpl.php fájlt, és azt raksz bele, amit akarsz profilválasztó linkeknek, pl. ezeket az alias-ú oldalakat: szerszamok-fooldal, informatika-fooldal

0
0