Drupal - Adatbázis exportálható/importálható?

blaces képe

Sziasztok!

Készítenék egy Drupal oldalt, amely funkcióját tekintve egy mini közösségi oldal lenne. (Felhasználói adatok, csoportok, kommunikáció, privát üzenetek stb.)

Na most a Drupál könyvek és tutorialoknál nem nagyon találtam olyan leírást ami a Drupál mögötti adatbázis kezeléssel foglalkozna.

Hogyan müködik stb. Ugyanis ezt a projektet egy idő után kiakarom venni a Drupál alól és saját rendszert fejleszteni.

És szeretném az Adatokat exportálni, és be importálni a másik rendszer alá (ASP.NET MVC-hez) igazából jó lenne, ha csak egy mssql vagy mysql adatbázist kéne mozgatnom.

Az most ne legyen fórumtéma, hogy miért akarom átültetni majd később saját egyedi rendszerbe :)

Erre alkalmas a Drupál? Vagy felejtős?

Esetleg erről linket, tananyagot, tutorialt tudnátok küldeni? Vagy hgoy merre milyen angol kulcsszavakkal keresek rá a google-ban :)

Drupal verzió: 
york képe

A drupal mogotti adatbazisokrol azert nem olvashatsz tul sokat, mert egyszeru halando nem piszkalja oket, aki meg piszkalja oket az meg mar ismeri annyira a drupalt es mukodeset, hogy ne akarja direktbe piszkalni az adatbazist :).

Exportalas, amibol tudsz views nezetet csinalni azt ki tudod menteni egyszeruen CSV-be.

De ha jol ertem, akkor te drupal+modulok segitsegevel csinalsz egy kozossegi oldalt, majd az egeszet ujra irod sajat motorral?
Van ennek ertelme?
Marmint a kereket ujbol feltalalni?

3
0
blaces képe

Okés, akkor utánanézek ennek a views féle exportálásnak... Esetleg van neked erről egy jó anyagod?

Bár ez így nem egy jó megoldás. Hogy az adatokat nem tudom exportálni. Ezt a CSV-zést nem szeretem.

Az a baj a Drupal-lal, hogy igazán beletudj piszkálni, nagyon sok minden kell, ez a symphony, php. Nagyon át kell látni, és nagyon macerás megbuherálni. Ha egyedi fejlesztésre kerül a sor.
Biztonsági kérdések is ott vannak, hogy a Drupált, mindenki ismeri.

0
-3
Bálint képe

Inkább tanulnod kellene kicsit a Drupalról és a közösségről, a fejlesztés menetéről. Majd később, mikor már igazán "bele tudsz piszkálni", és látod, hogy milyen mélységei vannak ennek az egész valaminek, akkor rájössz, hogy a következő 10 évben sem tudsz ilyen biztonságos és jól bővíthető, ennyire sokrétűen és szuperül használható rendszert írni, és hogy semmi nem tudja azt pótolni, hogy a világ minden tájáról tehetséges kollégák tucatjai vesznek körül, és együtt dolgoztok egy közös célért.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Ha adatbázis alatt a felhasználókra és a tartalmakra gondolsz, természetesen, hajrá, exportáld ahogy neked jólesik. Pl. Views is jó ötlet, de van pár modul ilyen célokra, csak keresgélj kicsit.

5
0
nevergone képe

„Biztonsági kérdések is ott vannak, hogy a Drupált, mindenki ismeri.”

Igazad van, sokkal „biztonságosabb” az a rendszer, amelynek a kódját csak te ismered, biztonsági szempontból (sőt, általában semmilyen szempontból) nem nézi át senki, nincs tesztelve eltérő platformok és terhelések alatt, Hiú ábránd azt hinned, hogy az általad késznek és hibamentesnek gondolt rendszerben nincs hiba, vagy ha mégis akad, azt csak te veszed észre.
Ezek egy olyan tévhitek, amit a zárt forráskódú, ezer pecséttel őrzött rendszerek fejlesztői terjesztenek félelmükben a használható nyílt forráskódú rendszerekkel szemben.

5
0
nevergone képe

Mondjuk nem értem, hogy ha ennyi probléma van a Drupallal, akkor miért nem kezded rögtön abban a rendszerben, amelyben profi vagy és amelyben megbízol? Miért van szükséged valamire köztes állapotként?

3
0