Colorbox és CSS Danland smink alatt

zsigagabesz képe

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem.
D7-ben a colorbox modullal készítenék egy kis galériát. A közzétett videó tutorialok segítségével be is üzemeltem, működik rendesen.
A videóban az előadó a galériát egyedi css kóddal alakította ki, a CSS Injector modul segítségével.
A problémám, hogy az alkalmazott (danland) smink - gondolom én - "felülírja" a css injector modult, és amit ott létrehozok az nem működik. Ha a sminkhez készített local.css - be rakom be a kódot akkor működik, de ebben az esetben szerkesztési oldalakra (node/add/* node/*/edit admin/*) is hatással van, és összekutyul mindent.
Milyen módon lehetne megoldani a problémát, hogy csak a megjelenítésnél legyen hatással a css, a szerkesztésnél ne.
Előre is köszönöm: Gabesz

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
zsigagabesz képe

Még nem sikerült megoldani. Esetleg valakinek ötlete?

0
-3
csg képe

Nem írtál semmi konkrétumot arról, hogy mit szeretnél, és mi történik helyette, de nézd meg firebuggal, hogy milyen formázás érvényesül az adott elemekre, és abból ki lehet indulni (elsőre azt kéne tudni, hogy hozzáadódik, amit szeretnél, csak más elrontja, vagy hozzá sem adódik).

Egyéb lehetőségek a hozzáadásra így hirtelen, de mindegyik kódolást igényel:
- Egy saját modult írsz, aminek a hook_view() függvényében a kívánt node-oknál a drupal_add_css() függvénnyel hozzáadod a saját CSS-edet.
- A sminked template.php fájljában csinálod ugyanezt egy preprocess függvényben.
- A sminked node.tpl.php fájljában a $node objektum tulajdonságaitól függően beteszed a fejlécbe a CSS-t.
- Alsminket készítesz a Danlandhoz, és annak a saját css fájljaiba javítgatsz bele.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

zsigagabesz képe

Megpróbálom röviden összefoglalni. A firebuggal kiderítettem, hogy a galériám elkészítéséhez melyik kiválasztót kell használni, csak ha azt alkalmazom, akkor a formázás nem csak a kész oldalra van hatással, hanem már a képek feltöltésekor, a tartalom beküldése/szerkesztésekor is.

A lényeg hogy milyen módon tudom megadni, hogy a tartalom beküldésekor/szerkesztésekor (vagyis a node/add/* node/*/edit admin/* oldalakon) a CSS ne legyen hatással, viszont a megjelenítésnél igen. (A CSS injector modulban meg lehet adni, hogy a hozzáadott CSS mely node-oknál működjön, azonban ez a modul danland smink alatt nem megy)

Megj: Nem rég kezdetem foglalkozni a a Drupallal, lehet hogy ez még nagy falat nekem?

0
-1
Paal képe

Rosszul adod meg a kiválasztót. Vagy a smink nem segít neked, és nem ad külön kiválasztót node/add oldal használatakor. Egy link sokat segítene, meg az is, ha megadod a Drupal verziót. Bár a node/add-hoz akkor sem nagyon lenne hozzáférés...
A Zen smink pl. rengeteg „extra” class-t ad, amivel remekül testre lehet szabni az oldalt. Ezt akár te is beleszerkesztheted a saját származtatott sminkedbe (mert ugye az eredeti sminket nem buheráljuk? Zen sminkről pár gondolatot Szántó Gábor blogján olvashatsz.

Zen sminkkel a node/add/page pl. így néz ki:
<body class="page not-front logged-in page-node-add-page section-node-add one-sidebar sidebar-first">

1
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan