Calendar/naptár blokkban lapozás AJAX segítségével 2

szantog képe

Kategória: 
Gyorstippek

Az előző részben egy jquery snippettel oldottuk meg a lapozást. Ez leginkább tüneti kezelés volt, és a legkevésbé sem drupalos megoldás.

Ráadásul nálam olyan hibát okozott, hogy mivel kvázi Drupalon kívül zajlottak a jquery műveletek, ezért például a beautytips által készített csini bubble boxok sem működtek lapozás után.

Úgy tűnik, megvan a tuti megoldás, ami legalább annyira egyszerű, mint tökéletes, hiszen a Drupal sminkrétegét, és views által biztosított ajax lapozás lehetőségeit használjuk a calendar blokk cseréjére.

A megoldás annyira egyszerű, hogy szinte fáj: egyszerűen hozzá kell adni a date.tpl.php template-hez azokat a wrapper elemeket, amelyek alapján a views elvégzi az ajax műveleteket:

 <a href="http://www.php.net/print">print</a> <a href="http://api.drupal.org/api/function/l/6">l</a>('« ' . ($block ? '' : date_t('Prev', 'date_nav')), $prev_url, $prev_options);
</span></span>
</p>
 
 
<p>A kész file-t be is csatolom, ha használni szeretnéd, csak be kell másolnod a sminked mappájába, átnevezni a .txt-t .tpl-re, üríteni a gyorstárat, valamint bekapcsolni a <strong>calendar</strong> nézetben az <strong>ajax</strong> <strong>lapozás</strong>t.</p>
<p>Ps. sorry ha ez a fajta tördelés kicsit idiótának hat, saját magamon végzek seo kísérleteket. :)</p>