Egyedi smink készítésének alapjai Drupal 6 alatt

hosszu.kalman képe

Rendszeresen megkeresnek azzal a kéréssel, hogy hogyan kell egyedi Drupal sminket készíteni, mert nem akrarnyak egy már elkészített contrib fejlesztést használni.
Én is általában azt szoktam javasolni, hogy inkább készítsük el saját magunk a meglévő psd alapján a sminkünket, mert igaz az esetek legtöbbségében meg lehetne oldani valamely már meglévő fejlesztés css-ének módosításával, de az mégsem az igazi. Egyrészt azért, mert a contrib sminkek több dologra vannak felkészítve mint amire nekünk szükségünk van, másrészt a végeredményben úgyis egy 3000 soros css-t kapunk amiben egy rakás osztály, vagy id több helyen van definiálva. Másrészt ahogy a contrib modulokba se szokás beleirkálni, szerintem a sminkeket se kell piszkálni.

Ha saját sminket készítünk, saját tpl és css fájlokkal akkor ezek a problémák kiküszöbölhetőek, és nem egy ördöngös feladat.

Leszögezném, hogy ez a bejegyzés csak az alapokról szól, nagyon sok egyéb dologra felkészíthetjük a sminkünket, pl: $logo, $site_slogan, $mission, $search_box stb. Az elérhető változókat itt lehet megnézni.

tovább