Önkénteseket keres a Drupal Iron Camp!

zsofi.major képe

Gyere és vegyél részt Közép- és Kelet Európa legnagyobb Drupalos eseményének szervezésében! Szükségünk van rád!

Időről időre felmerül, hogy szükség lenne egy rendezvényre, amely összehozza Közép- és Kelet-Európa Drupalos közösségeit, szakembereit.
Idén ősszel az amszterdami DrupalCon közösségi találkozóján újra előkerült a téma, és hamar össze is állt egy nemzetközi csapat, hogy együtt megszervezzük a Drupal Iron Campet, ami célzottan a közép- és kelet európai régió mozgó konferenciája lesz.
Weboldalunk is van már!

A régiónkban nagyon sok kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező Drupalos dolgozik, az Iron Camp pedig szeretne lehetőséget nyújtani mindenkinek többek között a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre és akár az ügyfélkör bővítésére is.

Mikor és hol?
Az első Drupal Iron Camp Budapesten kerül megszervezésre 2015 október 26 és 30. között, várhatóan 5-600 résztvevővel.
Az esemény felépítése hasonló a DrupalConhoz - 5 napon keresztül tartó Drupal-őrület, közösségi és kapcsolatépítő találkozókkal, előadásokkal, workshopokkal, sprintekkel.

Miről szól a rendezvény?
Az Iron Camp elsődleges célja, hogy a régióban működő Drupalos cégek és szakemberek bemutatkozásának teret adjon kapcsolatépítés és ügyfélkör bővítése céljából. Ezen kívül lehetőséget nyújt, hogy a régió Drupal közösségeinek tagjai megismerjék egymást, együtt sprinteljenek és fejlesszék a Drupalt.

Kiket várunk?
Két nagy célcsoportunk van: a közép- és kelet európai országok Drupalosai, illetve minden olyan reginális cég, vállalkozás, amely érdeklődik a Drupal iránt. Rajtuk kívül nagyon fontos célcsoportunk az a potenciális ügyfélkör (Drupal weboldalt működtető cégek, Drupal shopok, ügynökségek), amelyből a jövőben ügyfelek, üzleti partnerek kikerülhetnek.

Hol tart most a szervezés?
Összeállt egy szervezőcsapat 8 ország közreműködőivel. A rendezvény arculatát és az első teaser weboldalt jelenleg tervezzük. A következő nagyobb mérföldő január-február környékén várható, addigra szeretnénk élesíteni a weboldalt és elkezdeni a masszív marketing-, és kommunikációs kampányt.

Önkénteseket keresünk!

A magyar oldalról az esemény a Magyar Drupal Egyesület közreműködésével valósul meg, de ahhoz, hogy egy új Drupalos rendezvényt sikeresen össze tudjunk hozni, szükségünk van önkéntesek segítségére a következő területeken:

1. Weboldal, arculati anyagok kialakítása
Az első arculati irányvonalon most dolgozunk, de a rendezvény webldalának létrejöttéhez és fenntartásához, bővítéséhez, illetve a később szükséges arculati anyagok elkészítéséhez keresünk szakembereket.

2. Közösségi média, tartalommanagement
Az elsődleges kommunikációs csatorna a Twitter és a Facebook lesznek, illetve lesz rendszeres hírlevél is. Ezen kívül az oldalon szeretnénk híreket is megjelentetni, ezért tartalom megírására, frissítésére is szükségünk lesz.

3. Rendezvényszervezés
Az esemény Budapesten kerül megszervezésre, ezért szeretnénk összeállítani egy operatív csapatot, akik segítenek összeállítani a költségvetést, illetve a helyszín megszervezésével, a cateringgel, szállásajánlatok bekérésével és egyéb adminisztrációs feladatokkal foglalkoznak.

Egyrészt olyanok segítségét várjuk, akik előreláthatóan az egész szervezés folyamát végig tudják kísérni, és lehetőségük van heti rendszerességgel aktív közreműködést biztosítani a projektben.

A rendszeres kommunikáció Slacken folyik, illetve kéthetente virtuális meetingeket tartunk a többi szervezőcsapattal együtt. Jelentkezni a major.zsofia (@) gmail.com címen lehet.

Major Zsófi
a Drupal Iron Camp főszervezője

Hozzászólások

resi képe

Természetesen jelentkezem a csapatba, őszintén bízom benne, hogy mások is követik a példámat.

Itt a lehetőség, hogy a hazai Drupal közösség nemzetközi szinten is megmutassa magát és tovább fényesítse megítélését a közösségben.

Gyertek!

Pandelon képe

Leginkább rendezvényszervezésben van tapasztalatom, de az nem tegnap volt.