Drupalatoni anzix

thamas képe

Szóval az valahogy úgy volt, hogy #drupal.hu IRC-n a srácok épp a nyári Drupalatont tervezték, amikor valaki felvetette, hogy miért ne lehetne nemzetközi rendezvényt szervezni. Tényleg! Miért-ne? Hamar arra az álláspontra jutottak, hogy lehet, sőt kell. A többi pedig most már – ahogy mondani szokták – „történelem”.

A Drupalatonra végül százan jöttek el (és átlagosan negyven fő követte az online közvetítéseket). Ha a házigazdákat kihagyjuk, akkor Szerbia, Belgium és Szlovákia a dobogós a résztvevői szám szerint, a távolsági bajnok pedig Bangladeshből érkezett.

A csütörtöki „bemelegítő” nap után a péntek a workshopok-é, a szombat az előadásoké a vasárnap pedig a közös sprinté volt. (A részletes program itt.) A helyi tapasztalatok és a rendezvényt értékelő kérdőív szerint a résztvevők jól érezték magukat és alapvetően elégedettek a rendezvénnyel. Ez valószínűsíti, hogy jövőre lesz folytatás… ;)

Addig is, aki lemaradt, az azért, hogy kicsit részesüljön, aki pedig ott volt, azért, hogy felidézhesse a legjobb pillanatokat, nézegetheti a rendezvényen készült fotókat és az előadások videó felvételeit!

Hozzászólások

sajt képe

Csak egy kis kiegészítés, a Bangladesi kolléga Németországból érkezett, mert ott tanul :)