Megjelent a Drupal 7.0 Alpha 4

Boobaa képe

A harmadik Drupal 7 alpha kiadás már több, mint egy hónapja jelent meg. Ma büszkén jelentjük be a Drupal 7 negyedik alpha verziójának kiadását további tesztelés és visszajelzés végett. Az első alpha bejelentésekor közzétettünk egy kimerítő listát a Drupal 6 óta történt változásokról (angolul), ezért ebben a bejelentésben arra koncentrálunk, hogyan tudsz te magad segíteni a Drupal 7 mihamarabbi megjelenésében, és hogy az olyan sziklaszilárd lehessen, mint a korábban megszokott és megszeretett Drupal kiadások.

Ez a kiadás sok kritikus hibajavítást és egyéb fejlesztéseket tartalmaz, például:

  • A Color modul már a Garlandon kívüli sminkekben is használható.
  • Használhatósági fejlesztések, például súlyozható szerepkörök és józanabb Forum modul alapértelmezések.
  • Számos optimalizáció történt az adatimportáláshoz kapcsolódó függvényekben, hogy a migrációk még gyorsabbak legyenek.
  • Rengeteg, korábban dokumentálatlan hurok dokumentációja elkészült. Hurrá!
  • Jobban elláttuk a rendszert tesztekkel, különösen a core tokenekre vonatkozóan.
  • Rengeteg apróbb hibajavítás, biztonsági folt és fejlesztés.

Nézd meg a kiadási megjegyzéseket (angolul), ha további részletekre vagy kíváncsi.

Fontos megjegyezni, hogy ezt az alpha verziót nem kellene éles rendszerekhez használni. Bár megoldottuk a legtöbb eddig jelentett hibát, de vannak ismert kiemelkedő ügyek (beleértve biztonsági ügyeket is), és nagy valószínűség szerint vannak eddig még bejelentetlen problémák is. A következő kiadásunk 2010. május 21-én, vagy akörül várható. Ha a frissítés működik, és az összes ismert biztonsági hiba javításra került, az már egy beta lesz; egyébként alpha. Valószínűleg megjelentetünk néhány béta verziót és legalább egy kiadásra jelölt változatot, mielőtt a Drupal 7-et véglegesítjük. Segíthetsz nekünk a végső kiadás mihamarabbi elérésében, ha kipróbálod ezt az alpha kiadást és jelzed az észlelt hibákat.

Megjegyzendő, hogy a korábbi változatokról való frissítés még (mindig) nem működik. (A bejelentés további része elérhető itt, angolul.)

Drupal verzió: 
Kategóriák: