Az Acquia túljutott a béta perióduson, most bárki letöltheti az Acquia Drupal-t

Hojtsy Gábor képe
Az Acquia honlapja

Néhány órája az Acquia honlapja teljesen megváltozott, és a szegedi nemzetközi Drupal konferencián is végzett béta tesztelést követően immár mindenki számára nyitva áll.

Lehetőség van a GPL alatt terjesztett Acquia Drupal nevű disztribúció letöltésére, mely a Drupal 6.4-re és minőségellenőrzött kiegészítőkre épül, egy itt először megjelent, és természetesen szintén GPL alatt közzétett sminkkel, valamint az Acquia Network-höz fejlesztett kliens modulokkal.

Az Acquia Network pedig lehetőséget biztosít több webhely egyidejű monitoringjára, uptime figyelésre, könnyed cron beállításra, spam szűrésre, kódváltoztatás (betörés) figyelésre, kollaboratív probléma megoldásra az előfizetéshez kapcsolódó személyekkel, stb.

Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő előfizetői szintet, hiszen "ingyenes előfizetésre" is lehetőség van (a bevezető szolgáltatáscsomag részeként). Természetesen egy "ingyenes előfizetés" nem nyújt minden szolgáltatást, de kipróbálni így is érdemes.

Kategóriák: 

Hozzászólások

pp képe

aboros képe

bár a Markdown filter -t nem is ismerem. még. :)
viszont a panels vajon miért maradthatott ki?

szerintem egyébként félreérted, ez nem azt jelenti.
"A single server szolgáltatás bevezető díjszabása 2008. december 31 -ig érvényes"
ez nem jelenti, hogy utána megszűnik az ingyenes feliratkozás lehetősége.

vagy igen goba? kár lenne.

-
clear: both;

pp képe

akkor mit keres ott az a listaár?

pp

aboros képe

láttam utána már én is, hogy ott van alatta zárójelben. ja. igaz.
mondjuk addig is amíg ingyen van, ki lehet próbálni legalább, hogy mikor majd nem lesz ingyen, akkor megéri e a kéccá dollárokat az vagy lehet inkább a nyolszázas kéne? ;)
vagy egyik se? kitudja.. mindenesetre jó, hogy legalább valamennyi próbaidő van, na.

-
clear: both;

Hojtsy Gábor képe

A díjszabási tervekről sajnos én nem tudok nyilatkozni, nem ismerem/befolyásolom azokat.

thamas képe

... a roadmap szerint. Hm.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

nevergone képe

Mondjuk a modul-lista azért is érdekes, mert az image modul a project oldal szerint még erősen alfa állapotban leledzik.
A többit nem is néztem. :)

Hojtsy Gábor képe

Bár a díjszabási tervekről nincs jó fogalmam, azt érdemes megjegyezni, hogy ami GPL (pl. az új smink, vagy az Acquia által upgrade-elt modulok, az általunk írt tesztek a modulok mellett, stb), az természetesen GPL is marad.

thamas képe

Nagyon szépen fejlődik az Acquia. Szvsz tanítani lehetne üzleti iskolákban. :o)

Szép, elegáns, modern az új céges oldal és kellemes az új drupal theme is az Acquia Drupalban. Amint lesz időm kipróbálom ezt a disztribúciót és megnézem az Acquia network lehetőségeit!

Grat!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

zserno képe

A http://acquia.com/products-services/acquia-drupal-modules oldalon rossz helyen van a 'mainFooterBkg', ezért elcsúszik a tartalom alján a grafika.

Amúgy Acquia rocks!

Hojtsy Gábor képe

Validitás bug volt, javítva. Kösz.

dvc1201 képe

Kicsit félve teszem fel a kérdést, nem tudom kimerítem-e az illetlenség fogalmát:) Itthon nem készül esetleg valamilyen Acquia.hu? Vagy ilyesmi szentségtörésnek számít a szabadgondolkodók körében? Mert szerintem igény vóna rá.

Hojtsy Gábor képe

Mármint az Acquiának legyen magyar supportja, meg hasonlók vagy legyen egy magyar cég, aki hasonló szolgálatásokat ad?

tolmi képe

Tudtommal az Acquia nem akaródzik kelet-magyarországon még a partner programba beemelni cégeket. Legalábbis nekem ez jött le. Minket pl. érdekelne.

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

dvc1201 képe

Azzal a fura jelenséggel kapcsolatban vagyok zavarban, amit itt a Drupal körül tapasztalok Mo.-on. Első ránézésre úgy tűnik, hogy teli van Drupal szakértővel a pálya. Ha megkeresek egy céget aki Drupal szakértőként hirdeti magát, akkor nagyjából az első két kérdés után olyan számokról kezdenek el beszélni ár címén, amik nekem irreálisnak tűnnek. Ha egészen konkrét kérdéssel szakértőt keresek aki pénzért tanácsot ad, akkor néma csend. Az is lehet persze, hogy én csinálok vagy kérdezek valamit rosszul :) Tehát amit konkrétan kicsit hiányolok itt a drupal.hu-n vagy valahol máshol, az egy olyan jól látható vállalkozói, szakértői réteg, aki valamilyen formában megismerhető feltételek mellett hajlandó pénzért korrekt szakmai támogatást adni a Drupal üzleti célú használatához, az azzal kapcsolatos problémák megoldásához. Tudom, hogy ez nem egyszerű (a szabad szoftver oldalról nézve akár elvi fenntartások is megfogalmazhatók), és azt is értem, hogy ez nem az itteni közösség feladata, meg az is nyilvánvaló, hogy ez az ú.n. magyar "piac" fura egy valami. Egyszerűen csak a jelenségről írtam le a véleményemet, és az Acquia kapcsán jutott eszembe a kérdés.

aftermodern képe

Annyival egészíteném ki, hogy nekem is nagyon szimpatikus a Drupal, amatőr helyeken használom is, és látok benne annyi fantáziát, hogy megtanuljam profin használni, mert azt hiszem hosszútávon is megérné.
Én erre nem találtam megfelelő megoldást (Bp. és fizetős...)

azért is írtam ezt ide, mert hátha csak én nem néztem körül eléggé :-)

tolmi képe

http://tanarurkerem.hu/

Elég sokat van szó róla itt és hidd el nem ok nélkül. pp-t én csak ajánlani tudom, nagyon megéri minden fillér a tanfolyamain.

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

dvc1201 képe

Jó példa arra a jelenségre amiről írtam. Az oldal szerint az utolsó meghirdetett tréning 2007. május és a jelentkezés már lezárult (ez mondjuk értem:) Ettől pp persze láthatóan szakértője a kérdésnek, a mozikönyv is korrekt, és úgy tűnik most folyik a következő oktatások előkészítése. De mégis, ha ránézek a 2007 májusra akkor elbizonytalanodok, hogy vajon működő vállalkozást látok, vagy egyfajta kísérletet? (Ezzel semmilyen módon nem akarom minősíteni pp-t, sőt kifejezetten nagyra értékelem, hogy próbál lépni a professzionális oktatás irányába)

LaciApu képe

A Pentaschoolban szerveznek drupal tanfolyamokat (úgy tudom, hogy pp is oktat itt):
http://pentaschool.hu/webmester/drupal.php?id=16
Ha ez nem felel meg neked, vedd fel a kapcsolatot pp-vel, és tart neked egyedi oktatást, olyat, amire neked van szükséged. Hozzánk Miskolcra is leutazott, hogy bevezessen minket a drupal programozás alapjaiba és kicsit tovább. Nélküle nem tudtam volna elkészíteni a megálmodott szakdolgozatomat. Ezúton is köszönöm neki azt a három napos oktatást.

pp képe

Igazad van! Kívülről így látszik. Belülről egy picit másként éltem meg. Tavaly* reggel héttől este kilencig dolgoztam még hétvégén is. Tréningek azért nem voltak, mert millió más mellett a Pentaschoolban Drupalt oktattam. A szervezetem szólt is, hogy no akkor álljunk meg egy picit. Ezért volt két hónap amíg pihentem és átgondoltam a dolgaimat. Most jutott el odáig, hogy elkezdjem rendbe szedni a dolgaimat. Első körben megújult a palocz.hu és gőzerővel dolgozom a tanarurkerem.hu oldal megújításán. Akik mostanában hívtak személyes oktatás ügyben és új ügyfelek voltak azoktól türelmet kértem. Tőled is ezt szeretném kérni. Lesznek tréningek és már biztos, hogy indul a Pentaschoolban is tanfolyam a közeljövőben.

Abban is igazad van, hogy ez egy kísérlet, egy útkeresés része. Egy működő és pörgő vállalkozás egy szeletét látod a tanarurkerem.hu oldalon. Ez a szelet nagyobb hangsúlyt kap idéntől. Azonban szép komótosan szeretném elfogyasztani ezt a szeletet, nehogy megint a torkomon akadjon a falat. ;)

Na de abbahagyom mert mindjárt beszólok magamnak, hogy hagyjam már abba és indítsak ennek egy új témát. ;)

pp
* tanári időszámítás, szeptembertől-szeptemberig tart... azt hiszem ezt már sose fogom levetkőzni...

syshost képe

A domain már regisztrálás alatt, hogy lesz rá igény az meg majd kiderül!

sajt képe

Hogyan sikerult beizzitani az ubercartot 6-os drupal ala?

A másik kérdésem, hogy ha van nekem egy oldalam (vagy több) ami már drupal-lal megy (mi mással?) akkor is használhatom ezeket a szolgáltatásokat?

Hojtsy Gábor képe

Meglévő oldalt is lehet Acquia Drupalra migrálni, a Getting Started doksiban szépen le van írva.

Az ubercartot Drupal 5-höz állítottuk be.