Palócz István és Damjanovich Nebojsa előadása

pp képe

Ezúttal először Palócz István tartott előadást "Modul fejlesztés a gyakorlatban" címmel, húsz perc alatt egy-két konkrét modult is elkészítve, hasznos ötleteket adva azoknak, akik most indulnak a modulok fejlesztésével. Ezután Damjanovich Nebojsa "Drupal fejlesztések megszerzése a kis-, közép- és nagyvállalatok környezetében" címmel "Mik a cégek igényei és hogyan működnek a website fejlesztési tenderek" alcímmel segített ügyfelek megtalálásában a Drupal fejlesztők számára.

Hozzászólások

Boobaa képe

Szép és jó és köszönjük, hogy veszitek a fáradságot az előadások ilyeténformán való közzétételéhez, mindazonáltal sokkal szívesebben állna neki megnézni valaki, aki nem volt ott (mint például jómagam, a szerencsétlen), ha legalább az előadás címe belekerülne a node törzsébe. Így kicsit olyan hatása van, mintha átnyújtanék egy fehér papírdobozt, hogy tessék, itt van, pirosat hoztam belőle - de miből is? eszik vagy isszák?

Tudom, tudom, nézzem meg, és rájövök, miről szól - és akkor utána dühöngjek, hogy nem is voltam rá kíváncsi...

lehjoz képe

Sziasztok!

Az is lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen, mert a prezentáció letölthető, csak én nem tudom, hogy honnan. Szerintem ha nézem a prezentációt, és hallgathatom az előadást, az majdnem olyan, mintha ott lennék élőben.

A videót nagyon jó ötletnek tartom, csak kicsit jobb technikai feltételekkel:
- látszódjon az előadó
- a kamera elhelyezése megfelelő legyen ne mászkáljanak előtte
- szerintem a találkozók helyszínének kiválasztásakor érdemes lenne figyelembe venni a lehetőségeket.
- A címben pedig tényleg jobb lenne, ha az előadások címe (is) szerepelne.

Üdv.: lehjoz

Üdv.:
lehjoz

pp képe

- látszódjon az előadó
Kérlek hozz a következő találkozóra egy fejgépet. (tudod ez egy olyan reflektor, amivel csak az előadót világíthatjuk meg.) Jó lenne, ha késes lenne, mert akkor a nagy karikából ki tudnánk takarni a négyzet alakú kivetített képet. Itt találtam egyet amit lehet bérelni, csak hogy világos legyen miért nem bérlek én saját pénzből (http://www.eventpro.hu/alaptecheszkoz_strob_kiegfeny.htm) elég a söröket állni... vagyis hazudtam, mert egy csomó sörre meghívtak ;))

- a kamera elhelyezése megfelelő legyen ne mászkáljanak előtte
cipeltem a gépemet, táppal és a kamerát az állvánnyal a 15 méteres hosszabítókábelt nem volt kedvem kivadászni az asztal alatt található dzsungelből. Hozz 3 elosztót, és 2 min 15 méteres hosszabbító kábelt. (ez plusz 15 kiló amit nem cipelnék minden alkalommal így is úgy nézek ki mint egy karácsonyfa.)

- szerintem a találkozók helyszínének kiválasztásakor érdemes lenne figyelembe venni a lehetőségeket.
Várjuk a javaslatokat. (nem a nézzétek meg az xy helyet mert szerintem jó, hanem a konkrét javaslatot.)

- A címben pedig tényleg jobb lenne, ha az előadások címe (is) szerepelne.
Ha nem is a címben, de a node-ba betoltam, remélem jó lesz.

Nem kell megsértődni, de ötletem van nekem is, és tudom is, hogy kéne felvenni egy ilyen rendezvényt. (min két kamera, fejgép, bekötött mirofon + mp3 felvétel) de nincs rá motivációm mert nem azért járok ide, hogy kamerázgassak. Ha valakinek van kedve jöjjön!

pp

Boobaa képe

Bőven elég, ha a tartalomban szerepel az előadás(ok) címe. Köszönöm szépen!

pp képe

állítólag betegséget okoz ;))

Mivel én magam ott voltam ezért számomra a felvétel nem értékes. Már csak azért sem, mert az előadások pusztán apropót szolgáltatnak a drupalos emberkékkel való találkozásra, kapcsolat építésre. Tehát a videón nincs hangsúly ;)

Egyébként, ha ráböksz a Drupal Használói Találkozó linkre, mely az ebbe a kategóriába sorolt híreket gyűjtő kategória listája akkor hipp-hopp megtudhatnád az infót. ;) persze ezt csak azért írom, mert elvárod, hogy kötekedjek ;)

Nyílván igazad van, köszi a hozzászólást javítottam. (Lesz időm a többi helyen is javítom.

pp

aries képe

Egy Fradi-meccsen fegyelmezettebbek a nézők :I

tolmi képe

Továbbra sem professzionális előadások megszervezése a célunk, hanem témafeldobó laza értekezés egy témáról.

Ui.: A következőekben jobban figyelünk arra, hogy még többen kérdezzenek, beszélgessenek és érdeklődjenek az előadás alatt. Elvégre itt a beszélgetés a lényeg és nem az előadás. :)

Ui2.: Az ui.-t nem betartani eleddig a saját előadásaimon már egy kicsit megbántam. Ha még egyszer a projektorra kötöm a gépem egy DUG-on, nem lesz effektív előadás és nem lesz hosszabb 20 percnél. Utána lehúzom és kimegyek sörért :)

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

aboros képe

és közbe mégegy. állítólag. ;)

-
clear: both;