A Forrester szerint a Drupal és az Alfresco a két vezető nyílt forrású tartalomkezelő

Hojtsy Gábor képe

A Forrester Research nemrég megjelentetett analízisében Stephen Powers az Alfresco és a Drupal nyílt forrású rendszerek elsőségéről ír a nyílt forrású webhely építő rendszerek területén. Az okok közül kiemeli a kereskedelmi hátteret (terméktámogatás, stabilitás, stb), a technológusok véleményét az architektúrákról illetve a kiterjedt professzionális üzleti közösséget a termékek mögött. Via news.cnet.com.

Kategóriák: 

Hozzászólások

sajt képe

Erről az Alfresco-ról még életemben nem hallottam. Van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Poetro képe

Mivel mostanában én eléggé távol állok a Java nyelvtől, ezért a legtöbb technológia ezen belül leginkább semmit nem mond, de attól még nagyon szép és jó lehet, csak nem PHP.

Webappz képe

Az Alfrescoról először az ULX (Red Hat oktatás és support, JBoss és újabban majd MySQL) egyik konferenciáján hallottam még tavaly.
Mivel az Alfresco Java alapú, ezért alkalmazás szervert igényel, így jelen esetben a JBoss alapján került előtérbe ez a rendszer.
Tartalom kezelést, verzió követést, workflow tud, amihez sok modult írtak és portálként is tud üzemelni. Az Alfresco-t nem olyan régen nyitották meg, de tudtommal a közösségi változatok nem teljesen egyenértékűek az enterprise változatokkal. Elég nagy közössége van és több magyar vonatkozású hírt találtam róla.
Kevés személyes tapasztalatom van vele kapcsolatban és azok sem annyira jók, így inkább hagyom, hogy a pozitív tapasztalatok jelenjenek meg inkább.

Páldi Zoltán