Modulok gyors keresése

pp képe

Régen a hősidőkben, amikor még csak pár modul volt elérhető a drupal.org-on akkor egyetlen egy oldalon volt felsorolva az összes modul. Ez rém kényelmes volt, de az idő előre haladtával ez a megoldás igencsak kényelmetlenné vált a modulok nagy száma miatt. Ezért is vezették be azt, hogy most már nem csak így, hanem kategóriákba bontva és időrendben is meg lehet tekinteni ezeket. A megfelelő modul kiválasztása azonban így sem egyszerű feladat. Minap éppen a blamcast.net-en jelent meg egy hír arról, hogy elkészült a modul-finder ami egy nagyon jó kis jquery-s modul kereső. Szerintem érdemes felírni a címet, mert ezzel az alkalmazással jóval könnyebben válogathatunk.

Kategóriák: 

Hozzászólások

thamas képe

A kereső mellett leírások, továbbá letöltés és szavazás szerinti toplista is található a modulokról!
(A Drupal Administration Menu vezet épp - hm!)

Azt hiszem, a barceloniai konferencián, a drupal.org áttervezése kapcsán ilyesmi is szóba került- érdekes, hogy egy független helyen hamarabb megvalósult. De hasznos, hogy van ilyen!

Köszönöm az infót!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Charybdisz képe

Igen, a srác ennyi erővel megcsinálhatta volna a Drupal.org-on ugyanezt :) Na persze az kicsit nehezebb, meg az nem a sajátja stb.

De innen elvileg már csak egy lépés, hogy a főoldalon is legyen, nem?

Hojtsy Gábor képe

De! Elég sok törekvés van arra, hogy ezt a drupal.org-on is működőképessé tegyék. Persze minél többet tud egy ilyen eszköz, annál több munka a drupal.org-ba is integrálni. Viszont a drupal.org-on egy csomó plusz adat elérhető lesz, például a letöltések száma, a modult használó webhelyek száma (update status modul adatai alapján), a fórum posztokat is hozzá lehet kötni, stb. Ilyeneken dolgoznak a srácok.

Charybdisz képe

A drupal.org-on azért is lenne jobb, mert korlátozni lehetne, hogy ki értékelhet egy modult.

Mert most - elvileg - egy ember többször regisztrálhat, aztán direkt le- vagy felminősíthet egy modult (azért nem hiszem hogy lenne ilyen, de lehetséges...). A másik, hogy aki túl kezdő, az azért adhat rossz pontszámot egy modulnak, mert nem tudja használni. (és mellesleg a modul készítője ne értékelhesse a saját modulját, mert nyilván max. pontszámot ad)

Ezek ellen lehetne azt bevezetni, hogy csak olyan drupal.org regisztrált tag értékelhetne, aki már x ideje regisztrált.

Hojtsy Gábor képe

Olyan ötletek is felmerültek, hogy buddylist-tel lehetne csinálni a "barátaim/ismerőseim által jól értékelt modulok" című dolgot is, azaz az emberi kapcsolatokat is fel lehetne használni faktorként az értékelések realitásának fenntartása érdekében, így ha az ismerősi körödön kívül trükközik valaki, az neked fel sem tűnne, magyarul nem lenne értelme trükközni :)

Persze ezek inkább távolabbra mutató ötletek, amíg az alap dolgok megvalósításán dolgoznak a fiúk.

vacati képe

Bocs, de szorosan ide tartozik: már az is jó lenne, ha pl. becsukom az "Alaprendszer, nem szükséges" moduljait, akkor meg is jegyezze, és ne nyissa ki mindig, mert ezzel is elég jelentősen nő a lista.

De kipróbálom ezt a modult, hátha...