Megjelent a Drupal 6.0 negyedik kiadásra jelölt változata, friss fordítások

Hojtsy Gábor képe

A tegnapi napon (vagy inkább éjjel) megjelent a Drupal 6.0 negyedik kiadásra jelölt csomagja. Bár az előző kapcsán is azt reméltük, hogy a végleges kiadás lehet, néhány kritikus hibát találtak benne a fejlesztők. A mostani kiadás a Drupal.hu frissítése kapcsán is megtalált néhány hibát is javítja, így elmondhatjuk, hogy most már hiba nélkül fut nálunk az új Drupal (az RC4-re frissítés nálunk már megtörtént). Természetesen mi is figyelni fogjuk az esetleg felmerülő hibákat. Reméljük ugyanakkor, hogy ez immár a végleges kiadásra jelölt változat lehet. Jelenleg csak egy kritikus hibáról tudunk, ami az AHAH (JavaScript-tel működő) űrlapokat érinti. Az RC4-hez frissített 100%-os fordításunk a Drupal.org-ról letölthető.

Kategóriák: 

Hozzászólások

thamas képe

Itt a Drupal.hu-n, ha az Aktív fórumtémák blokkban egy cím fölé vittem az egeret, eddig megjelent, hogy hány hozzászólás érkezett a témában. Most nem. Gondolom vmi apróság kimaradt a smink portolásánál...

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

A blokk a forum_block()-ból jön, ahol mindkét blokk query-ben megjelenik a comment_count lekérdezése, a node_title_list() generál ebből egy listát, ami viszont a comment_count()-ot a linkek title-jébe kellene, hogy tegye. Mivel ezekben nincs szerepe a sminknek, ez nekem nem Drupal.hu smink hibának látszik, de tulajdonképpen nem értem, hogy miért nem kerül oda.

thamas képe

Sajna még mindig nem volt időm megtanulni a php-t, így a fenti szöveg nagyobb része nekem ködös. ;o) De a lényeg, hogy sokan biztos értik, ill. az, hogy van egy alkalmomadtán javítható pici bug(? első ránézésre nem találtam ilyen issue-t).

Üdv:

T.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Továbbá eddig a személyes adatlapomon be tudtam állítani az "aláírásomat". Most ezt a lehetőséget nem látom.

Üdv:

Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Drupal 6-ban ezt külön ki/be lehet kapcsolni, és nincs alapból bekapcsolva az ugrade után. Most bekapcsoltam.

thamas képe

Az adatlapomon ott van (elmentettem ismét az adatlapot), de itt nem jelenik meg... <:o

Üdv:

T.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Na az már lehet smink probléma, mert ezt ugye a sminknek kellene oda tennie.

pp képe

dolgozunk a kijavításán.

pp

Hojtsy Gábor képe

*Mostantól* már minden új hozzászólás alatt dinamikusan meg fog jelenni az aláírás, ha van. A régebbi hozzászólásokon nem, mivel azokon már van aláírás.

thamas képe

Apróság: ha kiválasztok válaszra egy hozzászólást, a válaszra szolgáló oldalon (ahol az űrlap van) a kiválasztott hozzászólás jobb alsó sarkában ott marad a » karakter. Azt hiszem eddig nem volt ott.

(Egyébként azt hittem, még mindig nem jó az aláírás, mert eddig már a hozzászólás beíró mezőben megjelent, most viszont csak a mentés után. Gondolom erre utalt az, hogy "dinamikusan meg fog jelenni".)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Így van, nem lehet hozzászólásonként szerkeszteni az aláírást, hanem a felhasználói oldaladon tudod szerkeszteni.