Megjelent a Drupal 6.0 negyedik béta kiadása

Hojtsy Gábor képe

A mikulás elhozta a Drupal 6 negyedik béta kiadását is. A folyamatosan javuló stabilitású rendszer többek között számos nyelvi javítást tartalmaz, a felületén számos súgót újrafogalmaztak, fogd-és-vidd rendezés került a könyv kivonatok szerkesztéséhez, a felhasználói profilok adminisztrációjához, a taxonómia és fórum rendező oldalakra, valamint a fájl feltöltésekhez. Számos potenciális XSS és CSRF hibát is javít ez a kiadás, és a Drupal 5.4 illetve 4.7.9-ben megjelent minden javítást tartalmazza.

Érdemes tesztelni az új kiadást. Ha minden jól megy, a következő lépés a Drupal 6 RC1 lesz. A kiadás előrehaladása a kritikus problémák listájának alakulásán múlik. Itt lehet javításokat tesztelni, és értékelni. Minél előbb ürül ki a lista, annál hamarabb lesz végleges kiadás.

Kategóriák: 

Hozzászólások

nevergone képe

Anno a konferencián chx említette az előadásában, hogy valamilyen módon azok is tudnának sokat segíteni a készülő Drupal 6.0 hibajegyeinek redukálásában, akik nem ismerik mélyebben a rendszert. Nem igazán tudta mélyebben kifejteni, így talán annyiban maradt a téma, hogy majd az oldalon leírja részletesebben.
Lehet erről tudni valamit?

Hojtsy Gábor képe

Szerintem elragadták más feladatok. Lényegében arról van szó, hogy a fenti listában található hibákat repdoukálni kell, illetve a beküldött javításokat ki kell próbálni. Ebből a két típusú tevékenységet végző emberekből van kevés sajnos. Egy-egy hibajavítás napokig is ott ülhet, anélkül, hogy valaki letesztelné, ha nem a legnépszerűbb területek egyikéről való.

nevergone képe

Megpróbálom meghirdetni magamnak (persze mások is tehetnek eképpen) az "egy nap, egy bug" akciót. :)

Anonymous képe

Views 2 mikor várható a 6-os drupal-hoz? Nekem most így hirtelen már csak ez hiányzik a boldogsághoz, és a váltáshoz :)

aboros képe

akkor várható, amikor kész lesz. minél többen segítenek, annál előbb kész lesz. ez a frány ópenszósz már csak így megy.

-
clear: both;

Anonymous képe

Views 2-ből találtam letölthető nem végleges verziót, viszont van egy újabb kérdésem:
Hogyan működik a core update? Konkrétan most 6.0 beta3 van nekem, és frissíteném beta4-re. Az admin/reports/updates lap jelzi, hogy van újabb, és van download link. Viszont én egy update szkriptre számítottam. Ilyen nincs? Ha nincs, akkor mi a frissítés módja? Másoljam rá a régire az új fájlokat?
Bocs, ha hülye kérdés, de nem találtam erről infót.

Anonymous képe

köszi, így már érthető ;) remélem a 7.0-s verzióban már automatizálják az egészet :)