Megjelent a Drupal 6.0 első béta kiadása

Hojtsy Gábor képe

A mai napon (mindössze pár nappal a Barcelonában tartandó DrupalCon előtt) megjelentettük a Drupal 6 első béta kiadását. Az új verzió számos újdonságot hoz. A telepítő immár a Garland sminkkel lett felruházva, bővített funkciói között pedig az alapbeállítások végrehajtása is szerepel, a választott nyelvi fordítások importálása mellett.

Új modulok is kerültek a rendszerbe az OpenID azonosítást, konfigurálható akciókat, modul és smink frissesség ellenőrzést, tartalom fordítást és naplózást is biztosítandó. A fejlesztők számára is számos újdonságot hoz ez a kiadás, a jQuery például a legújabb (néhány napja megjelent) 1.2-es verzióval képviselteti magát, a sminkelés jelentősen könnyebb lett számos kisebb .tpl.php fájl bevezetésének és a smink előfeldolgozó függvényeknek köszönhetően (melyek a smink fájlok megírását jelentősen egyszerűsítik).

Az új kiadás számos jelentős újítását érdemes már most kipróbálni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Drupal 6-ban még ismert hibák találhatóak, amiknek a kijavítása folyamatban van, ezért éles webhely kialakítására semmiképpen nem ajánljuk. A végleges kiadás megjelenéséig még várható legalább egy béta és egy kiadásra jelölt csomag megjelenése.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Illyés Edit képe

Saját smink átalakítása Drupal 6.0-hoz:

Converting 5.x themes to 6.x

tomsolo képe

igen végre mindenhez lehet saját konfiguráció. yeah.

-ts-

-ts-

tótnorbi képe

Bocsi de azt össze tudná nekem valaki foglalni pár mondatban, hogy mi módon tudok sminkelni egy külön létrehozott ú.n. "suggested" valami.tpl.php fájlt?

Vagy hát mondjuk eleve, mondjuk a node.tpl.php-t?

Előre is köszönöm! =)

york képe

Ha igy haladnak akkor meg iden meg fog jelenni a 6.0, az uj dolgokat mar erre kezdem kialakitani.

York.

---
http://openproject.hu

thamas képe

A fordítás hogyan zajlik most? Hogy áll? Lehet-e, kell-e segíteni?

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

Addig nem érdemes elkezdeni, amíg nem lesz "string freeze", mert addig változik a felület. A string freeze a béta 2 vagy RC 1 körül várható. Ha lesz még egy kis időm ma vagy holnap, akkor közzéteszek egy Drupal 5 fordítási csomagot a Drupal 6 által szeretett formában (hogy automatikusan importálja).

york képe

En orulnek neki.
Kosz.

York.

---
http://openproject.hu

Nagy Gusztáv képe

Lenne egy mini-projektem, ahol "élesben" is tudnám tesztelni.

Guszti

Nagy Gusztáv

Hojtsy Gábor képe

alippai képe

Végigkísértem a fejlesztéseket és látom, hogy föleg nyelvi és teljesítmény oldalról fejlödött. Már alig vártom, hogy a Panels 2, CCK és a Views 2 (ez állítólag csak novemberben jön ki :( ) müködöképes legyen, hisz ezek nélkül elég nehézkes oldalt összehozni.

Lippai Ádám
young element

sajt képe

A tartalomfordítást én sehol sem találom. Van ehhez valami jó kis leírás?

Hojtsy Gábor képe

Legyen locale modul bekapcsolva. Legyen több nyelv a rendszerben, ami be van kapcsolva. Legyen a content translation modul bekapcsolva. Legyen a fordítani szükséges tartalom típus beállításainál megadva, hogy azt le szeretnéd több nyelvre fordítani. Ez egy opt-in alapon működő dolog :)

thamas képe

A nyelvi beállításoknál bállítottam, hogy path only, és az angolnál megadtam az "en" előtagot.

A tartalomtípusnál engedélyeztem a fordítást. Így ott meg is jelent a fordítási link és a magyar és az angol nyelvű bejegyzés szépen váltható. Azonban az URL-ben mindössze node/3 és node/4 látszik - "en" előtag sehol. (Path modul természetesen engedélyezve.)

Vagy ennek kell látszania? Nem mondjuk "node/3/en? Hol, mikor jelenik meg az útvonal előtag?

Nyilván valamit nem értek. :o) Mit?

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

A telepítő immár a Garland sminkkel lett felruházva, bővített funkciói között pedig az alapbeállítások végrehajtása is szerepel, a választott nyelvi fordítások importálása mellett.

Kipróbáltam. Szép és felhasználóbarát! Gratula!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás