Magyar célmodulok a freeweb használóknak és lelkes nyelvőrzőknek

Hojtsy Gábor képe

A fordítói csoportban született meg Őry Máté hozzájárulásával, majd a kapcsolódó cikkem nyomán tisztult le a helyes magyar dátum formátumokat a Drupal számára elérhetővé tevő pár soros modul. Nemrég pedig Palócz István készítette el a FreeWeb email beállítását lehetővé tevő freewebmail modult, mely segítségével a mail() függvény FreeWeb-en elvárt paraméterezése webes felületről megoldható. Nos, ennek a két mini-modulnak a letisztításával és "dobozolásával" született meg a magyar célmodulokat hosztoló projekt a Drupal.org-on.

A magyar fordítás telepítési profil formájú terjesztésével a hatékonyság és a struktúrális felbontás mellett az egyik célom éppen az volt, hogy a fentiekhez hasonló mini célmodulokat helyezhessünk el egy majdani magyar telepítési profilban. Ezzel a dátumok helyes kijelzését, bizonyos hosztok jobban beállíthatóságát stb tudjuk támogatni, így a Drupal még jobban használható lehet a magyar érdeklődők számára azonnal, kiemelve a csomagjából is. Ezért a fenti projekt célja elsősorban ilyen sokszor kért mini-moduloknak, funkcióknak az összegyűjtése, amik egy majdani magyar telepítési profil részeit alkothatják.

Kategóriák: 

Hozzászólások

nevergone képe

Kipróbáltam tegnap a datehu modult, de nekem az égvilágon nem változott semmi. Telepítés után bekapcsoltam, de a beállításoknál nem jelent meg a helyes magyar dátumformátum kiválasztásának lehetősége. Netán én rontottam el valamit?
Mindenesetre köszönöm, hogy így is gondoltok a magyar felhasználókra. :)

ivaradi képe

En is kipróbáltam 5.1-en, de nekem sem ment. Szerintem valami régebbi vagy esetleg újabb kódhoz készült (talán 6.0-hoz?). Mindenestre az alábbi kód már működik (más az elvárt form_id, és a $form tömbben a 'dates' szint nem létezik):

// $Id: datehu.module,v 1.1.2.1 2007/03/20 21:38:04 goba Exp $
 
/**
 * @file Hungarian date format support based on code from Máté Őry
 */
 
function datehu_form_alter($form_id, &$form) {
 if ($form_id == 'system_date_time_settings') {
  $hu_formats = array(
   'short' => 'Y. m. d. H.i',
   'medium' => 'Y. F j. H.i',
   'long' => 'Y. F j., l H.i'
  );
  foreach ($hu_formats as $n => $f) {
   $form['date_format_' . $n]['#options'][$f] = format_date(time(), 'custom', $f) . ' (magyar)';
   $form['date_format_' . $n]['#default_value'] = variable_get('date_format_' . $n, $f);
  }
 }
}
Hojtsy Gábor képe

Igen, valahogy 4.7-tel kompatibilis kód került fel (ott volt az általános beállítás űrlapon a dátum). Most javítottam a fenti javaslatod szerint.

Sweetchuck képe

Elismerésem. (bár tudom hogy ez semmit nem számít/ér)
Innen nézve egy remek csapat munkának tűnik amit csináltok.
:)