Rendezhető portál felület a Drupal blokkjaihoz

Hojtsy Gábor képe

Ayman Hourieh határozta el, hogy leül elkészíteni egy Google Personalized Homepage jellegű, a Drupal blokkjait fogd-és-vidd technikával rendező felületet. A Drag/Drop Portal Interface With Scriptaculous című blog bejegyzéséből is látható, hogy (sajnos) a script.aculo.us JavaScript kódtárat vette alapul. Ez a jövőbeli Drupal alkalmazhatóság szempontjából azért nem előnyös, mert a jQuery kódtár mellett tette le a rendszer a voksát. A jQuery felület megvalósításokat lehetővé tevő plugin gyűjteményében viszont van a célra kész eszköz, így remélhetőleg csak idő kérdése, hogy a jQuery megvalósítás is megjelenik.

Kategóriák: 

Hozzászólások

tcat képe

Sajnos nem úgy néz ki, hogy a drupal fejlesztők megállapodnának egy ajax framework használatában. Szerintem nem lenne szerencsés, ha több fajta ajaxos framework-öt, használnánk. Én utánanéztem egy jópárnak, és véleményem szerint az Ajax Agent illene legjobban a drupal kód stílusához (logikájához).

Hojtsy Gábor képe

Úgy tűnik nem értesültél arról, hogy a Drupal 5.0.0-ban jQuery rendszer lesz, és a fenti megoldás készítője is állítólag letette a voksát amellett, hogy jQuery-re portolja a megoldását. Szerintem ez egyetértés.

Hojtsy Gábor képe

A szerző a jQuery kódra és a Panels modulra építve újraalakotta a megoldását (bár még nincs kész teljesen).

tcat képe

tényleg nem értesültem. csodálkoztam is volna, ha a most használt json rendszer mellé betettek volna másikat is. gondolom akkor a meglévő (csekély mennyiségű) ajaxos kódot átírják.