Brossúra webhelyek adatbázis nélkül

Hojtsy Gábor képe

Jeremy Epstein szembesült azzal a problémával, hogy egy egyszerű adatbázist nem igénylő brossúra webhelyet kellett készítenie néhány alapvető dinamikus funkcióval. Gondolta, hogy saját PHP függvényeket alakíthat ki erre a célra, de inkább azt a megoldást választotta, hogy a Drupal rendszert teszi képessé erre a célra. A megvalósítás kódok törlését igényelte, az adatbázis alrendszer, felhasználók, tartalmak, jogosultságok, gyorstárazás és sok más elem elvátolításához vezetett. Így született meg a Drupal Lite, melyet csak az érdeklődők kedvéért jelentett meg (nem fogja a jövőben frissíteni). A mindössze 81k méretű rendszer így is számos hasznos funkcióval rendelkezik, érdemes elolvasni erről Jeremy blog bejegyzését.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Őry Máté képe

érdekes megoldás. ismerős az érzés. már nem tudom, hányadszor álltam neki oldalt csinálni, de mivel sajnos még nem voltam képes megírni egy magamnak való alaprendszert, mindig X nap után újrakezdem drupallal :) amúgy sztem akad karbantartó?

violazoli képe

És, izé, bocs ha hülyeséget kérdezek, de egy ilyenből hogyan lesz nekem saját oldalam? Letöltöttem, de most ezek után mit kezdjek vele? Statikus weboldalakat csináltam már nvu-val, szóval a html nem teljesen ismeretlen előttem, de az ilyen dinamikus dolgokban tájékozatlan vagyok! Nem kívánom hogy egy válaszban megtanítsatok a php minden rejtelmére, de ha esetleg volna valami link, ahol az efféle dolgok amik kellenek a Drupal Lite-hez kezdőszinten, el lennének magyarázva magyarul... (az angol tudásom nem perfekt). Engem ez a minimal-drupal ugyanis érdekel, mert úgy vélem ha ezt jól megértem, akkor sokkal közelebb kerülnék a "nagy" drupal megértéséhez is!

Hojtsy Gábor képe

Ez úgy működik, hogy ha ismered a Drupal rejtelmeit, akkor nem szabadulsz a gondolattól, hogy brossúra webhelyet is azzal akarsz csinálni, akkor pedig már megérted a Drupal Lite-ot. A Drupalhoz nem a Drupal Lite-on keresztül vezet az út.

violazoli képe

Oké, köszi a választ de ha nem ez, akkor mi az útja? Nem "királyi utat" várok, csak valami útjelzőtáblát, ami segít eligazodni a dzsungelben, hogy ne rosszfelé törjem az utat!

Hojtsy Gábor képe

violazoli képe

Kedves Gábor, ennek tudok ám a létéről, olvasgatom is egy ideje! Csak az a bajom vele hogy néhol mintha nem kezdőknek íródott volna: túl tömény, máshol ellenben nincs is "máshol", azaz egy csomó kérdésemre nincs benne válasz, magyarán nagyon picike könyv ez a Drupal lehetőségeihez képest! Emiatt is kezdtem el olvasni a fórumotokat! Az is igazi kincs. Na mindegy, ha csak ez van hát ez van, akkor marad a rendszer lépésenkénti felderítése, véres verítékkel, próbálgatással... Nem ez lesz az első ilyen kaland életemben! Szerencsére a legfontosabb dolgok azért már működnek a honlapomon, a többi meg majd jön apránként!

Különben tetszik a drupal, nem fogok megszökni tőle... :-))

Hojtsy Gábor képe

A kézikönyv (és a fórum) úgy bővül, hogy az olyan Drupal rendszerrel ismerkedők, mint te szépen leírják a tapasztalataikat, kiegészítik azzal a kézikönyvet, amire "véres verítékkel" maguktól rájöttek, akár hozzászólásokban, akár új kézikönyv lapokban.