Megújult a Drupal.hu

Hojtsy Gábor képe

Bodza kódnév alatt futott a Drupal.hu megújítását célzó projektünk az utóbbi hónapokban, melynek során a 4.5 és 4.7 közötti automatikus frissítést megkönnyítendő javításokat küldtünk be a Drupal forráskódjába, aktívan részt vállaltunk az új Drupal felület fordításának elkészítésében, és dokumentáltuk a folyamat tanulságait. A bodza virágzásának szezonjára sikerült is elkészülnünk, és bemutathatjuk a modernizált magyar Drupal honlapot.

Az új megjelenést a K2 smink testreszabásával állítottuk elő, azt a fejléc megoldást felhasználva, amelyet a hallgatóság meglepetésére már a 2005-ös Kecskeméten tartott PHP Roadshow Drupal előadásán is bevetettem. A webhely alatt természetesen a legújabb 4.7.2-es Drupal fut, a codefilter, filebrowser és a saját fejlesztésű drupalhu és simplelinks modulokkal kiegészítve.

Az egyik legfontosabb célunk a frissítéssel a meglévő Drupal webhely adatbázis jobb bemutatása volt, ezt egy galériás megjelenítésű nézettel szeretnénk segíteni a jövőben, a szerkesztőség szerint különösen érdekes webhelyek kiemelésével. Reméljük, hogy ez segít a Drupal rendszerrel ismerkedőknek a platform sokoldalúságát felismerni, és az üzleti, alapítványi, önkormányzati, média, közösségi felhasználások jobb bemutatásával szélesebb képet kapnak a lehetőségekről.

A frissítés után újra működik a távoli bejelentkezés, ami biztonsági okok miatt a korábbi 4.5-ös rendszeren ki volt kapcsolva, így más Drupal webhelyen regisztrált felhasználóval újra be lehet lépni nálunk is.

Reméljük munkánk meghozza gyümölcsét, mint ahogy a virágzó bodza is termést hoz majd. Fogyasszátok egészséggel.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

És egyben lett egy modulok fejlesztése fórum csoport is, amibe a korábbi fejlesztési témájú(nak tűnő) témákat átmozgattam. Ha van még hasonló, a kapcsolat űrlapomon keresztül szívesen látom a linkeket.

york képe

Anonymous képe

Jól néz ki, gyorsabb is talán, de belépni a régi user-rel nem enged, igaz, hibaüzenetet sem küld....

Pál úr (lettem volna...)

york képe

Szia

Torold a drupal.hu sutiket es mar menni fog.

York.

---
http://openproject.hu

Anonymous képe

Nekem az új design annyira nem jön be, nem érzem teljesen kiforottnak és egységesnek. Ez természetesen szubjektív és csak a megjelenésre vonatkozik, a mögötte lévő motor és funkcionalitás biztosan szuper.

Paal képe

Sorkizárt a cikk. Miért? Nem tisztább, ha símán csak balra igazítjátok?

Üdv, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Hojtsy Gábor képe

Valóban, igazából kevés helyen zavart a sorkizárás, de ott nagyon.. Átállítottam balra igazításra, meglátjuk megfelelő lesz-e.

csonti képe

Nekem tetszik az új cucc, sokkal kevésbé "hivatalos" kinézete van. Gyorsabban áttekinthető, letisztultabb.

dhost.hu admin