Közeledik a 4.7.0-ás kiadás

Hojtsy Gábor képe
Frissítés: a kód fagyasztást Dries szeptember 15-re tolta el néhány fontos változtatás beépítése miatt.

A Drupal 4.7-es kiadás egyre közelebb kerül, Dries bejelentése szerint szeptember elsején tervezi a kód befagyasztását, mely után csak hibajavítások kerülnek majd a forrásba. Már most számos újítás került az alaprendszerbe, többek között AJAX technikával működő űrlapok, összecsukható űrlap szakaszok, folkszonómia támogatás, DocBook exportálás a könyvekhez, stb. Ráadásul a 4.6.3 és 4.5.5-ben előrehozottan bevezetett új XML-RPC kódkönyvtár is része a leendő kiadásnak.

Van azonban számos további olyan szolgáltatás, melyek még tesztelést, kód áttekintést igényelnek, és ebben nagyban számítanak a felhasználók segítségére. Előkészített, és folt formájában elérhető szolgáltatás csak akkor fog kimaradni, ha nem akad tesztelő!

A most látható változások alapján nem kell majd sok módosítást végezni a kiegészítő modulokon, hogy együtt tudjanak működni a 4.7-es sorozattal. Bővebben a jelenlegi fejlesztői verzióra történő frissítésről szóló dokumentumban lehet olvasni.

Kategóriák: 

Hozzászólások

iraszl@drupal.org képe

Ez nagyszeru hir. Fel oraja googlizom, de nem talalom hol lehet letolteni a 4.7 cvs-t. Segitenetek? Szeretnem kiprobalni.

Hojtsy Gábor képe

Drupal.org » Downloads menü » cvs fül » download link. Plusz van egy részletes magyar leírásunk a CVS verzó beszerzéséről (mivel az előbbi csak egy snapshot).

york képe

Sziasztok

En azt nem tudom megerteni, miert nem lehet rcX kiadasokat csinalni amit egy halndo ember is konyen le tudna tolteni, es ha bugreportol akkor tudja mit tett fel.
Talan forumba valo, de most jutott eszembe:), hogy tudom drupalbol lekerni hogy jelenleg melyik verzio fut?

York.

------------------------------------------------
http://openproject.hu

Hojtsy Gábor képe

Nincsenek konkrét verziók, mert úgyis meg fogod patchelni valamivel a Drupal telepítésedet (vagy talán még nem tetted?). A CVS-nek kiváló verzió kezelése van, a rendszerbe kerülő fájlokon (pl. module) van verziószám, azt látod, ha belenézel. Többen próáltak már a mondja meg a Drupal, hogy melyik verzió kérdésre megoldást találni, de túl sok a speciális eset.

york képe

Szia

Az ember neha szeretne tudni hol melyik drupal fut. Lehetne egy drupal fo verzio, es a modulok lapon fel lehetne tuntetni a modulok verziojat pl.
En nem szoktam szet patchelni a drupalt, baj?:)
1-2 dolgot kell atirni benne de azt is fokent azert, hogy valid kodot generaljon.

York.

------------------------------------------------
http://openproject.hu