A HTMLArea ideje lejárt

Hojtsy Gábor képe

A HTMLArea modul magját képező HTMLArea szerkesztő felület érdekes irányt vett. Úgy tűnik, hogy csak az alapja marad meg ingyenes szoftverként, a kiegészítőkért majd fizetni kell. Ezért, és a napvilágra került licencelési problémák miatt a vizuális szövegszerkesztés támogatói eszmecserét indítottak arról, hogy hogyan kellene továbblépni a Drupalban ezen a területen.

Úgy tűnik, hogy a HTMLArea alapjaiból építkező, ám annál fejlettebb Xinha lehet az egyik út, de az FCKeditor szerkesztőnek is akadnak támogatói, valamint a TinyMCE neve is többször felmerült. Még nem lehet tudni, melyik csapáson halad tovább a fejlesztés, az szerintem nem valószínű, hogy egy olyan általános richeditor.module készülne, amivel több vizális szerkesztő is használható, hiszen a Drupalba illesztésük módja teljesen különböző.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

Érdemes még hozzátenni, hogy már most is van Drupalhoz egy FCKeditor modul, illetve a legújabb fejlemények szerint HTMLArea modulból kikerült a HTMLArea kódja, azt külön kell telepíteni – és ezzel megkezdődött az előkészítése a Xinha-ra történő átállásnak...

sajt képe

Most tettem fel, es ez teljesen xinha-s. Es eddig nagyon jo.

Bártházi András képe

Szerintem nem kell aggódni a HTMLArea miatt, mármint ami a programkódot illeti, továbbra is használható ingyenesen a jelenlegi verzió. Biztos továbbra is karban lesz tartva valaki által. Ami a Xinha-t illeti, nem tűnik rossznak.

A HTMLArea-ban a könnyű kiegészíthetősége az, ami miatt bejött, szerintem ez egy hatalmas erőssége.

-boogie-

-boogie-