Előnyös változások a Drupal.org projekt kezelésében

Hojtsy Gábor képe

Dries a mai napon jelentette be, hogy jelentős változtatásokat végzett a projekt kezelő és CVS modulokon, melyek hatására a projektek, a felhasználók és a CVS változáskövetőben történt módosítások összekötése lehetővé vált. Minden felhasználó személyes oldalán látható, hogy mely projektekhez járult hozzá, és milyen mértékben, valamint a tárolt változások naplója is áttekinthető. Jómagam számára is jelentős meglepetés volt, hogy mennyi projekthez járultam már hozzá kisebb-nagyobb mértékben. Nem csak az összesített adatok érhetőek el, hanem az egyes fejlesztők munkássága személyes kódkövetőik segítségével is lapozgatható. Ennél természetesen sokkal többet hoz a projektek fejlesztőinek követhetősége.

Egyrészt láthatjuk, hogy mikor történtek változások egy kiterjesztésben, és ezek pontosan mik voltak (pl. scheduler modul változásai). Ez lehetővé teszi például, hogy frissítések szükségességéről döntsünk, vagy egy modul aktív kezeltségét ellenőrizzük. Ezen kívül ugyan minden modulnak van egy hivatalos gazdája, nem biztos, hogy ez az ember éppen elérhető, sőt az is előfordulhat, hogy már nem aktív kezelője a modulnak. Ezért a modulok oldaláról elérhetünk egy összesítést arról is, hogy kik végeztek már modosításokat egy adott modulon, és ezek mikor történtek (pl. scheduler modul változtatói).

A konkrét modulok jobb követhetősége mellett a legaktívabban fejlesztett kiegészítők és a leglelkesebb hozzájárulók listája is elérhető egy-egy blokkban a CVS üzenetek oldalán.

Kategóriák: