Drupal Party beszámoló

pp képe

Reggel kilenc órakor gördültünk ki a Nyugati Pályaudvar parkolójából Gobával. Első körben elvágtattunk a cukiba, ahol átvettük a meglepetés tortát és már robogtunk is tovább a CEU-ba.

A helyszínen már ott várt minket Palócz Pál és Novák Áron. Pál hozott projektort, üdítőt és ropogtatni valót. Áron üdítőkkel és sörrel lepte meg a látogatókat. A meghirdetett kezdési időpont után tíz perccel már mindenki ott volt a helyszínen.

Első körben én ragadtam magamhoz a laptopomat és hipp-hopp felinstalláltam egy Drupal 5.0-át természetesen az elérhető magyarító kiegészítéssel felvértezve. A meglepődött kiáltások és a tapsvihar után megpróbáltam elmondani azokat az újdonságokat, amelyekkel egy felhasználó szembetalálja magát. Ezután egy hatalmas kérdésözön következett. Szerencsére a közönség tagjai közül többen aktivizálták magukat így szinte mindenre sikerült megtalálni a választ.

Egy rövid fél órás ebédszünetet tartottunk.

A szünet után jött a party fénypontja a torta, ami azon túl, hogy finom volt ott figyelt a tetején a Druplicon. A torta és a pezsgő elpusztítása után, tovább folytattuk a kérdés özön megválaszolását. Felmerült, hogy jó lenne megmutatni, hogy hogyan lehet modult fejleszteni. Természetesen minden igényt kielégítő oktatást nem tudtunk tartani, de úgy gondolom, hogy az elinduláshoz szükséges alap információkat sikerült átadnunk. Kérdés volt még, hogy hogyan lehet lefordítani egy modult. Goba az elkészített teszt modulon keresztül egy minden igényt kielégítő bemutatót tartott a modul fordításból. Kitért arra is, hogy mit tegyünk, ha egy modul nem fordítható és bemutatta a legtipikusabb hibákat. Ezután ismét én jöttem és megmutattam, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben átformálni egy már létező sminket.

Egy rövid bemutatkozás következett ezután. Kiderült, hogy elég széles skálán mozognak a résztvevők Drupal ismeretei. Volt aki azért jött el mert azt hitte a Drupal egy új grafikus Linux felület. Volt aki a cége honlapját akarta elkészíteni és semmi köze nincs a programozáshoz. Volt aki nem messze áll attól, hogy a Drupal-t egy igazi intranetes alkalmazássá formálja, melyben az intranetbe bejelentkezett felhasználónak már nem kell újra bejelentkeznie a Drupalba, ha elindítja a böngészőjét. Volt olyan aki felhasználói felületek, többek között webes rendszerek ergonómiájával foglalkozik. Bár a minta nem tekinthető reprezentatívnak, de elmondhatjuk, hogy az emberek tíz százaléka már részt vett Goba Drupal tanfolyamán.

A "party"-t a maradék kérdések megválaszolásával zártuk. Úgy gondolom egy tartalmas és jó hangulatú rendezvényben lehetett részük azoknak akik nem sajnálták rá az időt és eljöttek.

  • projektor azért volt mer Paal hozott
  • torta azért volt mert Novák Áron és a DevelopmentSeed támogatta, én elmentem megrendelni és el is hoztam
  • pezsgő, pohár, tányér, villa, szalvéta és szerpentin azért volt mert Goba vett és hozott.
  • kérdések azért voltak mert a látogatók készültek kérdésekkel
  • "előadások" azért voltak mert Goba és én felkészültünk

Köszönjük nekik!

Hozzászólások

Gibzo képe

Ki az a Palózc Pál?

Nem Palózc Istvánt akartatok írni? Ha tévedtem, akkor elnézést kérek Páltól :)

Gibzo

pp képe

Drága Gibzó!

Csak nem gondolod, hogy magamat vártam a helyszínen amikor megérkeztünk Gobával ;) Nem véletlenül linkeltem be Paal nevű felhasználót a szövegbe! ;)

Egyébként a nick nevem is megtéveszthet sokakat, hisz pp az a Palócz Pista rövidítése. Lehet egy korszak lezárásaként áttérek Goba által javasolt igazinév nick használatára, ha már a pp.hu egy védett név úgy is, és a palocz.hu-t sikerült Pál elől eloroznom ;)

itt is egy kép amin Paal piros felsőben feszít, Ninja meg egy fénygömböt egyensúlyoz éppen a torta felett. ;)

pp
palocz.istvan

Paal képe

és a palocz.hu-t sikerült Pál elől eloroznom ;)

De csak azért, mert amikor még volt közöm domain regisztrációkhoz (is), nem volt kedvem kitölteni a hureg-es oldalt ;)


Üdv, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Gibzo képe

Már tudom:
http://drupal.hu/user/222

Elnézést...

Gibzo

Paal képe

Amúgy Palócz... :D

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Poetro képe

Írtam egy kis hírt a NowPublic-ra, hátha érdekel valakit az esemény, valamint csatoltam a képeket is.

aries képe

Mikor lesz a következő? Én is akarok sütit enni! :)

Aries
http://aries.mindworks.hu

Paal képe

Üdv,


Cimborámnak üzemeltetek egy fotós fórumot (phpbb2 sux), és ott az egyik srác segítségével 1-2 hetente tartanak egy "önképző" találkozót. A srác segítségével egy lakásban kialakított fotóstúdióban gyűlnek össze. Van pár profi köztük akik szívesen segítenek a lelkes amatőröknek, fél-profiknak. Helyben tudnak kísérletezgetni, fényképezni. A Drupal Party-n elgondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne, ha hasonlót össze tudnánk hozni, ha csak havonta is...


Sajnos, én nem tudok ilyen lehetőséget felajánlani. Ha használhatónak gondoljátok a dolgot és tud valaki segíteni, ne palástolja!


Üdv, Pali

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

mycroft képe

Sziasztok!

Ez nekem is eszembejutott, ha nem is hetente, de havonta szerintem meg lehetne ejteni.
Ha nem is lakásban - mert azzal én sem szolgálhatok -, de megoldható ez pl. egy pizzériában, néhány sör társaságában :)

Márcsak azért is tetszik az ötlet, mivel köztetek van sok profi, én meg amatőr vagyok, ámde lelkes :)

Szóval én benne lennék mindenképp, segítek is természetesen, ha tudok.

aries képe

Inkább rendszeres workshopnak lenne értelme. A másik kérdés, hogy hol. Budapest táblán innen vagy túl?

Ezek a havi üljünk le, beszéljük meg dolgok nem biztos, hogy hosszú életűek. Amiben én nagyobb realitást látok, azok az 1-2 napos workshopok lennének valami szolíd helyen. Tavasszal Szeged, nyáron Balaton part, ősszel Pécs, és csak azért sem Budapest. ;) Azt látja mindenki eleget, inspiráló környezetben jobban megy az okulás.

Aries
http://aries.mindworks.hu

vojnar képe

Engem nagyon erdekelne ez a workhop dolog, mivel szegedi vagyok ezert Szegeden mindent inteznek ami ehez kellene, de termeszetesen az orszag barmely reszere is elmennek havonta egyszer.
Az egesz Drupal talakozon rajottem, hogy nemcsak a Drupal maga a legjobb hanem az is hogy egy egesz kozosseg is all mogotte, egy jofej csapat. Orulok hogy ennek a kozossegenek en is tagja lehetek!

Udv,
Gabor

vojnar

pp képe

Mi legyen a téma, és mikor legyen?

pp

Paal képe

Én is szegedi vagyok... :D

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Novák Áron képe

Ezúton szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy megcsinálták ezt az egészet! Jól sikerült ez a szombati nap szerintem. :)
A beszámolót itt olvashatjátok: http://www.developmentseed.org/blog/node/459

Áron