zavarodott rendszer?

andrew képe

kb 1 hete nem volt módom követni a fórumot, így most nekiláttam átnyálazni az új tartalmakat...

feltünően sok volt belőlük, de hát gondoltam egy mozgalmas hetet hagytam ki :)

aztán nézem az egyiket, másikat, harmadikat és hát mit mondjak...

a http://drupal.hu/hirek/20050629/hazassag oldalra pl azt írja h 10 órája volt a legutolsó beküldés hozzá, holott a hír 2005. június 29. 08.31, a hozzászólás pedig 2005. június 30. 15.14...

és ez így van a trackernél több tucat tartalom esetében is.

a szerver órája lenne így elmászva vagy mi a helyzet?

Fórum: 
pp képe

Javaslom csak a fórum témákat figyeld, a tartalmaknál két új van, ezek a főoldalon ki vannak emelve.

pp

0
0
andrew képe

az új dolgokat azért sikeresen megtaláltam egy idő után, de jobb lenne workaround helyett vmi tényfeltáró debuggolás :) és főleg hibaelhárítás...

0
0
kopexy képe

:D

0
0
Hojtsy Gábor képe

A saját webhelyeden is nyilván tapasztaltad, hogy a node-ok módosításakor éppen ugyanúgy feltűnnek a követő tetején, mint amikor újonnan küldöd be, vagy hozzászólást küldesz valamihez. Ilyenkor látni fogod, hogy mennyi új hozzászólás érkezett. Ha nem érkezett hozzászólás, akkor valamiért a node módosulási dátuma frissült.

0
0
andrew képe

szerintem nem erről van szó, mert ez esetben az jelenik meg h "frissült" v valami hasonló a node title mellett, a tracker listájában.

jelen esetben azonban erről szó sem volt, hanem úgy voltak ott, mintha a közelmúltban lett volna beküldve hozzájuk hozzászólás.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Volt új hozzászólás link? Én láttam a frissült feliratokat.

0
0
pp képe

Több régi tartalomnál a "frissült" helyett "új" felirat szerepelt, mintha azt az ember még nem olvasta volna. Levélben mindjárt küldök képernyőképet.

pp

0
0
andrew képe

igen, én is ezt tapasztaltam, csak sajnos ilyenkor azt szoktam csinálni, h ctrl+click sorra a linkeken majd utána végignézem az 50 megnyílt tabot a ff -ban, szóval nem maradt nyomom róla :(

0
0
pp képe

Én is ugyan így működök(csak én az egér görgőjére szoktam nyomni ;)). A HUP olvasók a Drupal-t választják cikknél kezdtem felfigyelni, és két sorral lejebb már ott figyelt Dries házassága, ami már nem most volt ;) ezeket kihagytam, így készülhetett a kép.

pp

0
0
Hojtsy Gábor képe

Lehet patch-et küldeni a Drupal kódjához :) Az, hogy én helyesen "frissült"-et láttam, ti pedig helytelenül "új"-at, a következő okok miatt van:

1. A tracker modul a következő kóddal állítja elő az új/frissült címkét: theme('mark', node_mark($node->nid, $node->changed)
2. Theme_mark() MARK_NEW, MARK_UPDATED vagy MARK_READ értéket vár, ettől függ a felirat.
3. A node_mark() állít elő ezekből a konstansokból egyet. Namost ehhez megnézi a history táblát (a node_last_viewed() meghívásával), ha abban van korábbi megtekintési időpont az adott felhasználóhoz az adott node-ra, akkor tud vizsonyítani, és megállapítani, hogy egy tartalom "frissült" vagy nem. Ha nincs ebben időpont, akkor azt tudja mondani, hogy a node "új", hiszen nincs adat róla, hogy olvasott lett volna valamikor.

Namost a jelenséget az okozza, hogy a history tábla nem őrzi meg az idők végtelenségéig a korábbi megtekintési időpontokat (cron-ból törlődik adott időközönként), így egy idő után a "nagyon régi" tartalmak módosulásakor is "új"-ként jelennek meg. Ez lehet logikus bizonyos webhely típusoknál, lehet logikátlan másoknál. A Drupal így működik mindenesetre. Egy másik gyakori jelenség a history kezelés körül, hogy ha két hónapig nem nézel a drupal.hu felé, akkor nem fogod látni teljes egészében, hogy miről maradtál le, mert a túl régi dolgokat a Drupal már nem fogja neked újnak jelölni, még ha nem is olvastad még soha.

Nyugodtan beküldhettek javító szándékú kód módosítást a Drupal forrásához, ha van jobb ötletetek ezekre, illetve időtök azt megvalósítani.

Ps. én azért láttam frissültnek, mert olvastam az érintett node-okat, mielőtt a "szerkesztés" fülükre léptem volna.

0
0
andrew képe

"... a history tábla nem őrzi meg az idők végtelenségéig a korábbi megtekintési időpontokat ... így egy idő után a "nagyon régi" tartalmak módosulásakor is "új"-ként jelennek meg ..."

Ez érthető, de nem hiszem hogy egy ilyen nagy rakás régi írás és fórum téma módosult volna. Semmi jel nem mutatott erre, értem ez alatt azt, hogy átolvastam őket és sem új/módosított tartalom se a tartalom megtekintésénél egyéb jel (frissült / új) nem volt.

"... a túl régi dolgokat a Drupal már nem fogja neked újnak jelölni, még ha nem is olvastad még soha ..."

Na pont ez lenne szerintem is a jó működés, hamár a history nem lehet örök életű, viszont mivel még mindig úgy gondolom, hogy ennyi és ilyen régi íráson és fórum témán nem történt módosítás (se), ezért itt valami más működési hibára gondolnék...

0
0
pp képe

andrew képe

a node -hoz tartozott valami kép, ami ki lett iktatva?
ha igen, akkor ez történt a többinél is?

0
0
pp képe

szerintem igen.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Biztosan ez történt, én szerkesztettem.

0
0
andrew képe

hát jó... szóval nem bug, de hogy ne feature az is tuti :)
mindenesetre jó tudni h mi történt.

0
0