Webformhoz Captcha beágyazás!

mellow képe

Üdv mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Már látogatom az oldalatokat egy jó ideje, és most jött el az idő ,h kérdezzek is. Nem kezdő drupálos vagyok, de egy kis dologgal elakadtam!

Van 1 működőképes webform modulom, ami jól működik, minden frankó vele, de valahogy nem jövök rá ,hogy hogyan kell captchat beleágyazni, már a spyware robotok írogatnak bele, naponta többször nézem és törlöm is ki amit belefirkáltak. Ehhez kapcsolódik a kérdésem.

Van úgye a Captcha module amihez vannak gyárilag felsorolt captcha pointok!
Napok óta probálkozók saját pointot létrehozni de valahogy nem sikerül, nem jövök rá ,h a webformnak mi az Id-ja. íme 1 példa: a kommentekhez akarok captchat akkor ez a form kell: comment_form. Ilyenből kellene nekem a webformos....

Pleeasee, ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csg képe

A hozzászólások űrlapja mindig ugyanolyan, ezért elég neki egy olyan id, hogy comment_form, de a webformmal többféle űrlapod is lehet egyszerre, így tesz bele azonosító számokat is, és ezért mi nem tudjuk megmondani, mi kell neked. Magadnak kell kikeresned.

Szerencsére minden form id-ja benne van a html forrásban, tehát nézd meg a formod oldalának a forrását, keresd meg a tag-et, és lesz benne egy olyan, hogy id="valami". A valami kell neked.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

Nagy Gusztáv képe

érdemes az "Add CAPTCHA administration links to forms" -ot bekapcsolni. Ekkor az űrlap node szerkesztésénél, alul látni fogsz egy linket, amin keresztül fel tudsz venni egy új sort az admin/user/captcha "Form protection" listájába.

Szerintem így a legegyszerűbb.

1
0

Nagy Gusztáv

mellow képe

Köszönöm szépen a segítséget!

0
0