Webformban lévő elemek összegzése

davidadams képe

Üdv!

Van egy drupal 7-es weboldal, amelyben van egy webform. Itt 5db termék van felsorolva ahol megadhatja az illető a db számot. Minden terméknek más ára van.
Lehet összegezni a db szám megadása után a tételek árát?
SQL lekérdezés kellene hozzá?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv,

Drupal verzió: 
Fórum: 
dudikoph képe

Pl. ezzel: https://www.drupal.org/project/webform_calculator
Speciális összetevőt tudsz vele létrehozni, és ott képletet tudsz megadni az értékszámításra.

0
0
davidadams képe

Köszönöm!

Sikerült a db számot összeszorozni a termék árával majd összeadni a dolgokat.
Egy kis gondom van, hogy mindenhol kell értéknek lenni beírva azaz 0-nak, mert amúgy nem számol. Lehet úgy oldom meg, hogy alapnak 0 adok értéknek és kötelező kitöltés adok neki.

Köszönöm!

0
0
Drufan képe

Jó napot!

Használnám - mivel más modult nem találtam erre Webform-hoz - de már mindenféle variációt kipróbáltam, Feltételes megadásokat is, a mezők beállításait, de sajnos az van, hogy pl. van két beviteli mező, az egyik legördülő lista, amiben értékek vannak, amiknek a kulcsa természetesen szám, és van egy képlet mező, hogy ezt a kettőt összeszorozza.

Az van, hogy ki is számolja, de ha változtatok valamelyik beviteli mezőn, akkor esetleges, hogy frissül-e az érték a képlet mezőben. Van, hogy igen, van, hogy nem, ha nem, akkor csak akkor frissíti, ha belekattintok a képlet eredménye mezőbe, ami nem jó ugye, mert a felhasználók nem tudják és rossz értéket fognak látni.

Napok óta végigjátszottam különféle típusú mezőkkel, azok mindenféle beállításaival (alapértéket is adtam a beviteli mezőnek), de továbbra is esetleges.

Belenéztem a modul file-jaiba, találok-e update-t állító sort, hogy hátha át tudom írni valahol, hogy minden esetben, ha a beviteli mezők értéke változik, azonnal, magától frissítse az eredmény mezőt. De nem találtam, nem is vagyok otthon annyira php-ben, js-ben.

Sajnos a Preview sem segít, mert ott meg az van, hogy minden mezőt megjelenít, kivéve pont a képlet mezőt. Úgy látszik a Webform modullal nem tud jól összejátszani ez a kalkulációs modul.

És rengeteget kerestem más modult, ami ezt tenné, de csak ezt találtam, és ezt ajánlják minden fórumon, meg az alábbit.

Tudna valaki megoldást?

Próbáltam a Webform calculation components modult is, na az meg teljes zsákutca volt nekem.

0
0