Webform több részre bontása

vlezli képe

Sziasztok!

Drupal 7-et használok, a honlap: http://digitalizalas.info

A gondom az, hogy a Megrendelőlap túl hosszúra sikeredett (http://digitalizalas.info/megrendeles), de muszáj ennyi dolgot kérdeznem a reális árajánlat kialakításához.

A kérdésem az, hogy miképp lehetne egyszerű admin-eszközökkel (lehetőleg nem forráskód szintjén) három részre szedni ezt a webformot úgy, hogy az első kettő lap alján ott a "Tovább" gomb, majd a legutolsón pedig a "Beküldés" gomb?

A webform modul beállításainál nem találtam erre lehetőséget.

Csinálhatnék három önálló webformot a mostani egy helyett, külön véve a Megrendelőlap témaköreit, de az nem megoldás, mert senki nem gondolná, hogy a kérdőívnek van folytatása is, ha már az első alján "Beküldés" gomb van.

Viszont ha így egyben hagyom, a túl sok kérdést egyszerre látva talán elmegy a kedve a látogatónak attól, hogy neki fogjon a kitöltésnek.

Biztos pofon egyszerű a megoldás, de eddig még nem jöttem rá.

Kérem a segítségeteket! Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

"A webform modul beállításainál nem találtam erre lehetőséget."

Pedig ez Webformban hihetetlen egyszerű. :)
Meg is mutatom, hogyan csináld:

Először nálam így nézett ki a form (most teszteltem):

Webform-beállítások:
webform first

maga a form:
webform first

Ekkor hozzáadtam egy "Page break"-nek nevezett "fieldet" (ami valójában nem field), és a megfelelő pozícióba húztam a crossbar segítségével - EZ A LÉNYEG!:

webform Page break

ekkor a form két oldalasra "tört":

első oldal:
webform after page break first

második oldal:
webform after page break second

A lényeg tehát a Page break field.

5
0
vlezli képe

Köszönöm a segítséget! Elsőre úgy tünt, ez a megoldás, de mégis van egy kis hiba!

Pontosan követve a képeket, megcsináltam a három részre bontást. Meg is jelenik az első rész alján a "Tovább" gomb.

Elkezdtem egy tesztregisztrációt, de a "Tovább" gombra kattintva nem a következő rész jön be, hanem ugyanez a kezdő rész töltődik be megint, és megint, akár hányszor eljutok idáig a kitöltéssel...

Vajon miért? Mit lehetne még tenni, hogy jó legyen...?

0
0

Veres László

Sk8erPeter képe

Jó kérdés, hányas verziót használod?
Ha esetleg azzal játszadozol, hogy máshova teszed a page breaket, akkor sem akar menni?
Ha csak tesztcélból létrehozol egy ettől tök független webformot, és annál kipróbálod a page break fieldet, annál megy?

0
0
vlezli képe

Drupal 7.16-ot és Webform 7x-3.18 verziót használok.

Sajnos a javasoltak kipróbálásával sem javult a helyzet.

Végül is úgy oldottam meg, hogy készítettem egy új, lényegretörőbb, lerövidített kérdőívet, így nem kell oldaltörést beletenni. (Egyébként a sortörés abban se működne rendesen, kipróbáltam.)

Tudom, ez csak a "szőnyeg alá seprése" a problémának, nem ez lenne az igazi megoldás, de végül is jelen helyzetben így is jó!(http://digitalizalas.info/arajanlat)

Nagyon köszönöm a segítőszándékot!

0
0

Veres László

Sk8erPeter képe

Én a legújabb 7.x-4.0-alpha6 változattal próbáltam ki, bár egyébként az általad írttal is működnie kellene.

Tehát ezek szerint kipróbáltad úgy, hogy tök új webformot hozol létre, és úgy sem működött? Mert akkor azt a parát azért nem ártana megoldani, mielőtt továbbmész, engem legalábbis zavarni szoktak ezek a dolgok, mert akkor más probléma is előjöhet, ha egy dolog már nem az elvártak szerint működik, tehát ahogy megírták a modult.
Cache-törlés, hibanapló megnézése, böngésző fejlesztőeszköze konzoljának vizslatása (Ctrl+Shift+I, F12) esetleges JavaScriptes hibák után, különböző tesztelési körülmények kialakítása, drupal.org-os kapcsolódó issue-k átnézése, drupal.stackexchange.com-on hasonló parára rákeresés, ilyesmikkel szoktam kezdeni, aztán ha még mindig nem sikerült megoldani, utána szoktam már végső esetben localhoston akár a modul kódjába belekókányolva debuggolni, amíg meg nem találom, ki a bűnös, aztán szépen visszarakom a modul eredeti kódját, jelentek róla issue-t, vagy pedig megoldom a csupán saját oldalamon jelentkező problémát valahogy más módszerrel.
Érdemes végigzongorázni a lehetőségeket, ha van rá időd/türelmed.

2
0
vlezli képe

Köszönöm a jó tanácsokat! Bár ilyen szinten szaktudásban nem tartok, így nem is tudnám ezeket végigcsinálni :(

Ennek ellenére megtaláltam a bűnöst!

Már megint az Artisteer csinálja a balhét, ahogy pár héttel ezelött egy másik honlapomnál is (http://drupal.hu/forum/keres%C3%A9s-eredm%C3%A9nylist%C3%A1ja-al%C3%A1-l...)!

Kipróbáltam más, eredeti sminkkel a honlapot (Bartik), azzal rendben működik az oldaltörés. Tehát megint az Artisteer-rel készült sminkem akad össze, most éppen a Webform modullal.

Sajnos nem tudom mellőzni az Artisteer-t... Nem vagyok annyira járatos a témában, hogy programozói szinten alakítgassam a honlap kinézetét (háttérszín, fejléc, blokkok szélessége, stb.), ezért szoktam az Artisteer-hez folyamodni, a hibáival együtt.

Eddig még - ahogy a jelen esetben is - csak olyan hibáival találkoztam az Artisteer-nek, amiket, ha nem is túl elegánsan és szakszerűen, de meg tudtam oldani, illetve meg tudtam valahogy kerülni.

Gondolom az igazi debuggolás sokkal-sokkal több időt és fáradságot, és nem utolsó sorban szaktudást követelne, ezért ez úttal is inkább megelégszem a mostani, a célnak megfelelő megoldással, amit az előző hozzászólásomban részleteztem (a webform lerövidítése, hogy ne kelljen oldaltörés).

A segítőszándékot és tanácsokat maximálisan köszönöm, még ha nem is jutottam el a tökéletes megoldásig, csak a még elfogadhatóig! De ez már nem Sk8erPeter hibája, és főleg nem a Drupal-é!

0
0

Veres László

Nagy Gusztáv képe

Szerintem az igazi megoldás a sminkelést más módon megoldani.

1
0

Nagy Gusztáv