webform anonymous rész

zeniten képe

Eseményre jelentkezésre adatokat szeretnék webformmal felvenni - eddig nincs is gond.
Viszont, ha valaki már egyszer regisztrált, hadd ne adja meg újra azokat az adatait amiket egyszer megadott. Tehát ha belép, akkor csak azt a 2-3 választ kéne megadnia, ami a konkrét eseménnyel kapcsolatos. Viszont ne legyen muszáj regisztrálnia, tűnjön úgy, hogy csak az eseményre jelentkezik. (Nincs summantás, mivel lenne egy "ha már vett részt szemináriumunkon kattintson ide" gomb, ami a bejelentkezésre irányítná, és persze a visszaigazoló emailből is tudja majd, hogy regelt - csak sokan nem szeretnek regisztrálgatni mindenhová, ez visszatartó erő.) Másik irányból közelítek: ha valaki egyszer jelentkezett, akkor legyenek meg az adatai a szervezőknek, hogy értesíteni tudják stb.

Nos úgy tűnt nekikézdéskor, hogy egyszerű a feladat, bizonyára több megoldás is létezik - de elég sok időráfordítással sem találtam ilyesmit.

Persze lehetne a Profile űrlapot kitenni a konkrét esemény űrlap fölé, ha az illető nincs bejelentkezve (mondjuk ez is nehezen megy, 7-es Drupalban nemigen találtam Profile-t blokkbe vagy node-ba tevő kiegészítőt), de ez nem jó megoldás, mivel a Profile alján is lesz egy elfogadó gomb és az űrlap alján is.

Olyan megoldás is jó lenne, hogy user által kitöltött űrlapot az egykor kitöltött adatokkal megjelenítenék a jelentkezési űrlap fölött - de az is két elfogadógomb...
Vagy valami webshopos megoldást kéne egyszerűsítve aplikálni?

Nagyon megköszönöm ha valaki továbblendít - ha én akadok netán megoldásra publikálom

F.A.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
zeniten képe

Egy irány kimaradt: lehetne olyan megoldást keresni, ami bizonyos mezőket nem jelenít meg csak anonymousoknak.
a File permissions ilyen, de ez csupán rejt és megjelenít, korábban kitöltött értéket mondjuk valami token-szerű megoldással (egyelőre) nem tudok az adott mezőbe tenni. (Tehát még rosszabb, ha nem látszik belépés után...)

0
0
zeniten képe

Az elmúlt hetekben számos "Majdnem" megoldást találtam, melyet ha kész vagyok a projecttel és lesz kis időm meg érdeklődő összeírok tanulságképpen.

Végülis a legjobb megoldást az inilne registration modul szolgáltatná, csupán kis problémám akadt azzal is (így is működik, csak nem úgy ahogy szeretném)

Így a CCK Signup által kínált lehetőséget tudom kihasználni, miszerint az Esemény végén létrejön egy Jelentkezés tartalomtípusú tartalom, amit ha anonymous is szerkeszthet megjelenik fölötte belépési űrlap. (és nem külön blokkban) - a jelontketzéshez szükséges kérdéseket (pl. milyen ellátást kér) egyszerű cck mezőkkel oldom meg.
Szóval ha valakit érdekel, szóljon.
F.A.

0
0