Webform adatok mysql-be tárolása. Modullal vagy php-vel?

Zolg képe

Sziasztok!

Először is a feladat amire a drupalt használom: Egy weboldalt készítek ahol sportolókat lehet nevezni egy versenyre. Ami fontos hogy versenyzőt csak adott userek (az edzők) tudjanak regisztrálni. A Versenyzők adatait mysql adatbázisban tárolnám. Ezeket az adatokat később exportálnom kell hogy a versenyen futó (szintén általunk fejlesztett) pontozó rendszerbe integrálni tudjam.

Azt látom hogy drupallal gyorsan el lehet jutni addig hogy az adatokat felvigyék, erre ott a webform modul. Viszont a kérdésem ezzel kapcsolatban az hogy meg tudom-e oldani egyszerűen azt hogy a webform közvetlenül az adatbázisba vigye bele az adatokat (eddigi olvasgatásaim alapján .xls vagy .cs formátumokat támogatja). Egyszerű megoldás alatt modul-ra gondolok. Vagy mindenképpen szükséges php-ban programozni, esetleg saját modult írni? Sokat keresgéltem a modulok között, de erre alkalmas modult még nem találtam. Úgy látom hogy a drupal egyik legnagyobb előnye egyben a hátránya is: Rengeteg modult fejlesztettek már hozzá a használói, tapasztalat nélkül pedig könnyen el lehet keresgélni heteket a modulok között, mire rá jön az ember hogy: "Erre bizony nekem kell írni egyet!".

Gondolom az írásomból kiderült hogy még csak most ismerkedek a drupallal, de eddigi olvasgatások alapján teljesen alkalmasnak látom a feladatra. Csak az irány nem tiszta még merre érdemes elindulnom. Modulok, vagy php?

Zolg

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

A webform modul a beküldött űrlapokat elmenti adatbázisba, a Drupal modulok pedig PHP nyelven íródnak.

1
0
pp képe

Amit írsz ahhoz nem kell programozni, simán összekattintgatható. D8-ban nem kell még külső modul se hozzá, d7-ben fel kell tenned a views (+ctools) modult.

Én biztos, hogy kattintgatva indulnék el.

pp

2
0
aboros képe

az edző user.
a versenyző tartalom típus
a verseny tartalom típus
a nevezés tartalom típus

versenyzőt és nevezést edző küldhet be. a nevezés hivatkozik a versenyre meg a versenyzőre entity reference -el.

innen aztán views modullal mindenféle listákat lehet generálni, egy verseny összes nevezője, egy edző összes versenyzője, egy edző összes versenyzője egy adott versenyen, versenyek amiken egy versenyző részt vett, miegymás. mindezeket könnyedén lehet exportálni is views data export modullal, vagy lehet akár direkt jsonban elérhetővé tenni vagy bármi.

a webformmal csak a kín lesz ebben a helyzetben.

1
0

-
clear: both;