Webform adatbekérés és a válaszlevelei.

egonkosa képe

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy összetettebb problémára (vagy csak én nem látom át). Adott egy utazással, túraszervezéssel foglalkozó website. Ezeknek a túráknak a megjelenítésére külön tartalomtípus szolgál, amiben sok mező szerepel (pl. leírás, dátum, programok, szállás stb…). A látogató, ha jelentkezni akar egy túrára, akkor egy űrlapot kell kitöltenie személyes adatokkal és a túrára jellemző paraméterekkel. Ebben az űrlapban szerepelnie kell egy olyan legördülő lista form-nak, amiben ki lehet választani a túra pontos nevét/címét (ami megegyezik a tartalomtípusban megadott címmel). Az űrlaphoz eddig használt modulok: Webform 7x-3.20, Webform Tokens 7x-1.4, Form Builder 7x-1.4.
Első kérdés: milyen eljárással tudom bekérni egy űrlap form-ba egy adott tartalomtípus címét vagy bármelyik mezőjét, hogy az a legördülő listában megjelenjen új tartalom felvitele esetén, és ne kelljen minden új tartalom felvitelekor az űrlap legördülő listáját manuálisan módosítgatni?
Ha az első problémát sikerül megoldanom, akkor egy következő falba is beleütközöm. Az így beküldött űrlapokra válaszolni kell e-mail formájában. A túraszervező (aki a honlapot is fel fogja tölteni tartalommal) minden túrához egyedi (ELTÉRŐ!) válaszleveleket akar kiküldeni, mert a túrák specifikusak és nem elég egy sablon válasz.
Második kérdés: egy tartalomtípusban a túra részletei, ehhez az űrlap (ami mindenhol ugyanaz), de eltérő válaszleveleket ad túrától függően. Hogyan?? Ehhez kapcsolódóan, hogyan lehet azt elérni, hogy ezeket a válaszleveleket a túraszervező a túratartalom felvitelekor szerkeszthesse?
Remélem érthető a felvázolt probléma. Biztos megoldotta már valaki, de én nem látom a fától az erdőt. Előre is köszi a segítséget.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

1. Feltételezem, hogy külön van a túra tartalomtípus és az űrlap: A webform-hoz léteznek úgynevezett különleges vezérjelek, közöttük a %get[kulcs] és %post[kulcs] - ezzel tudod átadni az ajánlatkérő űrlapra a túra címét, a túra oldaláról, ...

de

van olyan lehetőséged is, hogy a tartalomtípushoz kapcsolod(a webform beállításainál) a webformot, a jelentkezési lehetőséget, ekkor nem gond, hogy melyik túrára is jelentkezett(ezt tartom ésszerűbb megoldásnak), ekkor a tartalomtípus űrlapjánál látszik az eredmény lista is, a kiküldött értesítőkbe is be tudod tenni a túra címét pl, ...

2. Tudsz különböző értesítéseket kiküldeni a webformról(függetlenül hogy az űrlap a tartalomtípushoz kapcsolódik vagy önálló webform tartalomtípus), az űrlap / email-k beállítása(vagy valami hasonló címmel):
pl fix email címre(pl a sajátra, a default email-től különbözőre is), de ha bekéred a jelentkező emial címét, akkor arra is tudsz küldeni értesítést, mindkét esetben mezőkből és konstans szövegekből összeállítva, egymástól eltérő tartalmakkal is, ...

...a leírtak alapján kérlek, pontosítsd meddig és melyik úton tudtál továbblépni

0
0
egonkosa képe

Köszönöm a gyors választ, kaptam is belőle iránymutatást.
Azt hiszem az első utat kell választanom.
Pontosítás: Külön tartalomtípusokba vannak rendezve a különböző típusú túrák (busztúrák, gyalogtúrák, vízitúrák stb…). Minden típushoz fel van töltve néhány aktuális tartalom. A jelentkezési űrlap mindegyiknél egyforma (vagyis csak egy jelentkezési lap tartalomtípus van). Mivel egy elég hosszú űrlapról van szó, ezért egy külön oldalon jelenítem meg. Az űrlap első inputja egy lista kell, hogy legyen, amiben a látogató kiválasztja, hogy melyik túratípus, melyik túrájára akar jelentkezni (ezt itt a „ 1|tura1, 2|tura2; 1|tura1, 2|tura2” oldanám meg. Azt szeretném elérni, hogy az előző példánál maradva, ahol most a kulcs értékét tura1, tura2 jelölöm, oda automatikusan bekerüljön a felvitt túratípushoz tartozó túra címe. Így elkerülendő, hogy a megrendelő, ha új túrát visz fel, akkor elfelejti az űrlaphoz hozzáadni (meg amúgy sem kell neki ezzel foglalkoznia). Azt hiszem, ott van a megoldás a %get[key] és a %post[key] token-ben, de eddig nem sikerült előcsalnom belőle (igaz kevés időm volt rá).
Kérdésem, milyen szintakszisa van ezeknek a parancsoknak, ha tartalomtípus/tartalomcímre akarok hivatkozni velük?

0
0
Geva képe

így már érthető a helyzet - egyszerűbb megoldás van, ebben a helyzetben nem kell a tokennel variálni(egyébként az útvonalban tudsz paramétert átadni és azt a webformban használni),

Az egyszerűbb megoldás: minden tartalomnál - minden meghirdetett tűránál - ott legyen a jelentkezési űrlap, így egyértelmű mire jelentkezik:

túra leírás + jelentkezési űrlap

a modul(hogy ne egyenként kelljen az űrlapokat felépíteni minden egyes tartalomhoz):
webform_default_fields

- ezzel a modullal megoldható, hogy a már létező tartalomtípusokhoz default módon hozzáadsz űrlap mezőket, tartalomtípusonként akár más és más mezőket, az email-ket a konkrét tartalom bevitelét követően lehet elkészíteni, ám az űrlap azonnal rendelkezésre áll.
(itt alkalmaztam pl ezt a megoldást: Turbo2001 Autósiskola - ha éppen van aktuális tanfolyam, mert a rules segítségével lezárom az űrlapot, a kezdés dátuma mezőben megadott időpontban :-)

...szerintem nézd meg a modult és gondold át hogyan tovább, aztán beszéljünk róla, ha kell

1
0
egonkosa képe

Köszi a segítséget. Azt hiszem ezzel a modullal le tudom fedni a problémás részeket. Egy dologra nem sikerült megoldást találnom. Remekül működik az űrlapok betöltése, ha új tartalmat hozok létre, de sajnos nem jeleníti meg az űrlapot a korábban felvitt tartalmaknál. A tartalomtípus megjelenítéseinél pedig szerepel a listában és nincs rejtett állapotban. Mit nem vettem észre?

0
0
Geva képe

a korábban létrehozott tartalmakhoz nem kerül be a default webform, nem rontottál el semmit :-( - ebben a helyzetben mérlegelendő, hogy a korábbi tartalmat újrakészíted vagy a meglévő tartalmakhoz összeállítod 'kézzel" a webformot, jobbat már nem tudok sajnos, a következő hasonló helyzetben pedig már magad is tudsz mérlegelni, még a tervezésnél. (nagy mennyiségű érintett tartalomnál, biztosan ki lehet találni valamit)
Ne bánd ezt a tanulópénzt, remek eszköz a webform, még némi favágó munkával együtt is megéri megismerni és használni.
további jó munkát, üdv

1
0